2017-01-14

Störta den härskande klassen!


Sverige har en härskande klass bestående av politiker, högre offentliga tjänstemän, etablerade media, systemtrogna NGO:er och en lydig kulturelit.

Alla lever de på andra människors pengar. Alla är de intresserade av att makt flyttas från vanligt folk till politiken, från individen till det kollektiva.

Den härskande klassen har inte medborgarnas bästa för ögonen, utan statsapparatens. Den betraktar inte människor som unika individer, utan som undersåtar.

Den härskande klassen har en väpnad gren, polisen – plus en hel armé av ordningsmän. Gör inte så. Tyck inte så. Ifrågasätt inte. Händerna på täcket.

På senare tid har vi hamnat i en debatt om själva verkligheten, om sant och falskt. I denna debatt finns ett arrogant von oben-perspektiv som känns närmast DDR-mässigt.

Språket, litteraturen och historien städas och revideras. Fria och oberoende röster kritiseras och misstänkliggörs. Internet rensas från oönskad information.

Den härskande klassen är för övrigt inte speciellt kompetent. Vad den gör är att störa och ödelägga den spontana ordning och naturliga utveckling som annars bygger ett fungerande samhälle.

Den härskande klassen får hela tiden nya verktyg för att kontrollera att folket lyder:

Människor berövas kontrollen över sina pengar – i ett allt mer kontantlöst samhälle där staten har full insyn i individens privatekonomi. Det är ett oerhört kraftigt maktmedel.

Lägg till detta en aldrig tidigare skådad kontroll- och övervakningsstat – som kan användas för att i detalj kartlägga i vilka kretsar du umgås, var du brukar befinna dig och vad du håller på med.

Den härskande klassen har inga planer på att ge upp sin makt, tvärt om. Den är makthungrig och omättlig. Men dess ställning beror trots allt på att folket accepterar och legitimerar den. Kanske kan det bli ändring på den saken...

Det är hög tid att göra motstånd – medan det fortfarande är möjligt.

23 kommentarer:

 1. Härskarna kommer förlora makten genom sin inkompetens och den förödelse de orsakar, inte genom motstånd.

  SvaraRadera
 2. Berätta för mig nu varför jag inte skall rösta på SD.
  Alla argument om nazism går bort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är kollektivister.

   Radera
  2. ...så då återstår endast att låsa in sig ensam i en grotta då all form av etablissemang är kollektivism? Har du inte blandat ihop kollektivism med konformitet?

   Radera
  3. De är sossar. De kommer bara i en annan skrud. Låt dig inte förledas.

   Radera
  4. F.d. moderat: Så du vill ha en selektiv bild av verkligheten, inte hela verkligheten?

   Radera
  5. Högerman Lindeman15 januari, 2017 00:29

   För att du är f. d. moderat?

   Det är jag också. Jag slutade rösta på M när de valde en sosse till partiledare. Det har SD också gjort, och därför tänker du alltså rösta på dem? Jag är ledsen, men för mig går det liksom inte ihop.

   Fast det är klart att du skall rösta på SD, om det är det partiet du tror på eller sympatiserar med - har du rösträtt, så har du. Jag tycker bara att du bör ha klart för dig varför du gör det.

   Eller, om vi säger så här: SD kommer garanterat att bli största parti efter nästa val - frågan är snarast om de får egen majoritet - och så många f. d. moderater finns det inte i Sverige. Hur många av dina nya partivänner skulle ställa upp på en gammelmoderat politik?

   Radera
  6. Högerman , du har 8 val , ett endast ett har varit konsekvent för fungerande polis och förvar av landet och dess gränser. Vad har man då att välja på i praktiken? (Inga drömalternativ giltiga).

   Radera
  7. SD är inte sämre än något parti i någon fråga. Däremot är de det enda parti att lita på angående invandring.
   De har inte lösningen på problemen sjuklövern har skapat men det har inte sjuklövern heller.
   Nej, centerpartiets app kommer inte att hjälpa ett dyft.
   F ö är alla partier kollektivister.

   Radera
  8. Man kan ställa sig frågan om Sverige hade varit ett bättre eller sämre land om SD hade fått bestämma invandringspolitiken sedan 2006. Jag vet vad jag svarar.

   Radera
 3. Tiden börjar rinna ifrån oss så det är viktigt att så många så möjligt väcks ur sin törnrosasömn.

  SvaraRadera
 4. Så hur störtar man då dem härskande klassen? Röstar på SD? Tar fram högaffeln ur ladan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ohörsamhet och civil olydnad kan vara en början.

   Radera
  2. Behövs nog lite mer organisation än så.

   Radera
  3. Så småningom, ja. Men det måste nog börja med folk som bryter sig ur ledet.

   Radera
  4. Nu beror det ju på lite vad du menar med civil olydnad, men titta på vad dom som bara protesterade mot våldtäkter på Gotland utsattes för. Makten är uppsåtligt och illvilligt ond idag, man måste ha en organisation eller söka sig till en.
   Annars har man ingen backup.

   Radera
 5. "THE men whom the people ought to choose to represent them are too busy to take the jobs. But the politician is waiting for it. He’s the pestilence of modern times. What we should try to do is make politics as local as possible. Keep the politicians near enough to kick them. The villagers who met under the village tree could also hang their politicians to the tree. It’s terrible to contemplate how few politicians are hanged today."


  ~G.K. Chesterton: Cleveland Press interview (March 1, 1921).

  Låt oss upprepa:

  "It’s terrible to contemplate how few politicians are hanged today."

  /Professor Pelotard

  SvaraRadera
 6. Det märkligaste är att människor själva gladeligen väljer förtrycket. I Ryssland gillar väl 93% Putin.. Att på ett individuellt plan undvika de grövsta formerna av flockdjursbeteende kräver förmodligen någon typ av bildning -vilket inte är den typiske svenskens paradgren.. /Nietzsche

  SvaraRadera
 7. Hur är en fråga, nästa är till vad? Saknar konkreta framtidsvisioner.
  I mina ögon är SD = polisstat, partiet som ska "rädda" oss ur kaos och skapa "ordning". Frihetliga har ingen linje framåt. HAX, utveckla gärna hur ohörsamhet och civil olydnad skulle leda framåt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett syfte kan vara att skrämmas med ett verkligt hot. Det finns folk som står emot vansinnet – och är bredda att betala priset för det. Om den attityden sprider sig...

   (Sedan blir alla politiker goda, rimliga och ärliga. ;-)

   Radera
  2. Sveriga är idag en polisstat(=makten skyddas från folket) , med SD kanske polisens uppdrag återgår till att skydda vanligt folk. Inte helt säkert med det finns en chans.

   Radera
 8. HAX, att "störta den härskande klassen" låter ju bra. Men inkluderar du de globala storföretagen, biljonärsklassen och The banksters?

  Man måste vara helt blind för att inte se att en en avsevärd del av den globala makten idag ligger där (byggd på institutionell korruption och massivt mutande av politikerna), inte hos kommunala nämndordföranden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korporativism, korruption och svågerkapitalism är problem som skall bekämpas.

   Samtidigt skall man ha klart för sig att när staten gör idiotiska saker, då kan de upprätthållas med tvång och våld – vilket är instrument som inte finns på en fri marknad.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.