2017-03-08

Kommer nationen att ta sig samman?


Riksdagen har utsett nya riksrevisorer, noterar jag. Ta väl vara på dem, de har landets öde i sina händer. En från SCB, chefen för Statskontoret och en från Krisberedskapen med ett förflutet hos Säpo. Jag tror det kan säga något om tiden. Må de leda många räder i gryningen. (Är det någon som vet om de är karriärsossar eller riktiga människor?)

Kan detta möjligen vara den symboliska händelse som får oss att nyktra till och att hantera saker och ting på ett rimligt sätt?

Som att plocka in kompetent folk i förvaltningen. Byt ut. Släpp in in lite ljus och luft i byråkratin – så att folk skärper till sig en smula och fokuserar på kärnverksamheten. Färre möten, mer verkstad. Chop, chop.

Sedan kan jag inte se annan råd än att fler vettiga människor måste börja engagera sig i partipolitiken – för att frammana lite sans och stringens. För att späda ut vansinnet i alla partier. För att ersätta maktfixeringen med respekt för den enskilda individen.

Eller rösta på Klassiskt liberala partiet. Helt seriöst. De är de enda som vill återföra makten till folket och till individen. (Engagera dig gärna, de är i behov av folk.)

Nu handlar det om att landa saker och ting under ordnade former. Sker inte det, då kommer till slut ändå en motreaktion – som kan bli stökig och farlig.

1 kommentar:

  1. Jag gillar också Klassiskt liberala partiet, men är de verkligen det enda frihetliga partiet? Jag tänker på Medborgerlig Samling, som är ett parti som också verkar bry sig om individuell frihet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.