2005-06-08

Sverige, en onsdag

1:
Nu har det varit tyst på tok för länge om den så kallade Egypten-affären. Regeringen har ertappats med att ha ljugit, FN har riktat kritik, JO har framfört "synnerligen allvarlig kritik" och justitieministern duckar för de obehagliga frågorna. Regeringen hoppas naturligtvis att det hela skall rinna ut i sanden. Men det får inte ske.

2:
Den svenska regeringen anser fortfarande att folkmordet i Darfur, Sudan bara är "på gränsen till ett folkmord". Så inget av substans sker på politisk nivå - varken i Sverige eller EU. De som står bakom folkmordet kommer så småningom att ställas inför rätta och FN har ställt upp vissa sanktioner mot dem. Men det hjälper ju knappast - just nu. De enda som är inne i Sudan är trupper från Afrikanska Unionen. Men de får i princip inte gripa in. Detta är väldigt, väldigt upprörande.

3:
För flera månader sedan avslöjades att Telia har affärer med ett bolag som tvättar pengar åt den ryske telekomministern. Detta är en rätt rejäl skandal. Men bortsett från en DN-artikel i december har jag inte sett några kommentarer om fallet.

4:
I Riksrevisionens styrelse försöker (s) hindra att de revisionsrapporter som är kritiska blir sända vidare till riksdagen. Om detta skrev jag för en månad sedan. Det är en rätt tung grej, men ingen bryr sig heller om detta.

Skandaler, skandaler, skandaler. Men ingen ställs till svars på allvar. Det mesta rinner ut i sanden. Folk glömmer. Sedan går de och röstar på samma gamla myglare igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.