"Jag tycker överhuvd taget att den här typen av verksamhet är förkastlig" säger socialminister Berit Andnor (s) om datingservice på internet.
Kommentaren fälls med anledning av en ovanligt snurrig historia - där hon och Margareta Winberg erbjudit sig att betala eventuella böter och skadestånd för förra landstingsdirektören i Jämtland, Ellen Hyttsten. Böter? Skadestånd? För vad? Jo, för att ha anklagat en tidigare TV4-reporter för trafficking.
Soppan toppas med att Andnors man, f.d. banverkschefen och nyblivne AMS-chefen Bo Bylund skrivit direkt haveristiska och obalanserade brev till olika tidningar, till stöd för sin hustrus kampanj för Hyttsten.
Detta förtalsärende kommer snart upp i Hovrätten.
Låter det märkligt? It is! Läs hela historien här.
Varför blir jag inte ens förvånad längre?
SvaraRaderaSocialminister Berit Andnors uttalande är ju, om man uttrycker det snällt, fullkomligt befängt.
När hon jämställer dating och äktenskapsförmdelingar med "handel med kvinnor och barn för sexuella ändamål", så börjar man fundera på hur pass verklighetsfrånvänd den människan egentligen är.
Herregud..
HaX, kan du inte skaffa ett web-forum? Skulle göra det lättare att diskutera.
SvaraRaderaBylunds brev finns i arikeln jag länkar till.
SvaraRaderaKanske ett nytt sätt att puffa upp SSU's medlemssiffror?
SvaraRadera"Endast partner funnen via Rörelsen skall vara laglig". ;)
Kunde inte hitta Bylunds brev i realtids artikel, men det finns här:
SvaraRaderahttp://www.fru.nu/images/bobylund.gif
Otroligt nyanserat och återhållsamt... Bylund skulle t.ex. inte låta sin dotter åka till någon "okänd rik man i öst, syd eller väst." Nej, varför skulle hon behöva göra det? Hennes situation kan (förhoppningsvis) inte jämföras med hur många kvinnor i Uzbekistan har det. Suck.
Jag trodde i min villfarelse att 21-åringar själva fick bestämma över var och till vem de vill åka, och att de inte behövde sina fäders tillstånd för att göra det. Men det kanske inte är fallet för Bo Bylunds dotter?
SvaraRaderaSen är det trots allt ganska så komiskt att en begäran att få ut offentliga handlingar ska ses som trakasserier, medan offentliga anklagelser om att Ralph Rentzsch sysslade med Trafficking tydligen inte var det.
Däremot så kan jag förstå att många statligt anställda helst av allt vill att kvittona för deras utlägg ska begravas djupt ner i låsta arkiv för att aldrig mer synas till, men nu är det tack och lov inte på det sättet.
Som Johan och nino redan noterat, men värt att citeras med omkringliggande meningar för lite komisk kontext:
SvaraRadera"Själv gillar jag självständiga kvinnor. Min dotter som just fyllt 21 år har uppfostrats i den andan. Jag skulle aldrig drömma om att låta henne åka till någon rik man i öst, syd eller väst."
Hur var det nog? Gillade han självständiga kvinnor eller inte?
Ena sekunden är den vuxna dottern "uppfostrad i självständig anda", i nästa skulle han inte låta samma vuxna dotter åka dit hon vill..
Jo Margarinberg överträffar det mesta - behöver man inte vara sosse för att tycka.
SvaraRaderasätt dig för fan inte upp mot rörelsen. Yrkesförbud är bara första steget i flerstegsraketen.
SvaraRaderaLäste artikeln och tycker -- alldeles oavsett den makalösa docu(s)åpan i övrigt -- att skadeståndet som åklagaren yrkat på (25000 kr för landstingsdirektörens anklagelser om trafficing på landstingets sebsajt) är löjligt lågt.
SvaraRaderaEtt några gånger högre belopp kanske hade varit okej i ett allmänt fall, men i detta fall så bär väl med tanke på maktpositionen hos den som agerat och de konsekvenser detta innebar, det 10-dubbla varit i underkant? (Hade väl ändå inte varit något i jämförelse med skadestånd i många andra länder, va?) Den drabbade menar ju att konsekvensen i praktiken blivit ett yrkesförbud.
Att "Brevet publicerades inte, men fick spridning på annat sätt. Berit Andnor bestämde sig för att skicka ut brevet som e-mail från sin riksdagsadress till länets ledande socialdemokrater" är ju också rätt graverande för bilden av socialministern som en professionell politiker.
Jag tycker detta verkar vara en bra bild av feminismens ställning i Sverige.
SvaraRadera"En som däremot var bjuden var socialdemokraten Gunnar Sandberg som berättar att en av Margareta Winbergs kollegor strax efter middagen dök upp med ett brev.
– Det var någon av de personer som hjälper henne som hade sett något. Vi blev tillfrågade om vi ville ansluta oss och vi sa ja utan att riktigt ha sett vad det var."
Jag tycker detta verkar vara en bra bild av feminismens ställning i Sverige.
SvaraRadera"En som däremot var bjuden var socialdemokraten Gunnar Sandberg som berättar att en av Margareta Winbergs kollegor strax efter middagen dök upp med ett brev.
– Det var någon av de personer som hjälper henne som hade sett något. Vi blev tillfrågade om vi ville ansluta oss och vi sa ja utan att riktigt ha sett vad det var."
/B