2005-09-30

Regeringen bluffar!

I dag meddelar SR Ekot att "svenska regeringen backar från delar av sitt förslag om att lagra uppgifter om samtal på mobiltelefon och internet".

Vad är detta? En delseger för oss motståndare? Eller bara spinn?

När det gäller fast telefoni finns ännu inga uppgifter alls om vad man kommit fram till.

Till skillnad från vad Ekot påannonserar verkar det som om man visst tänker hänga fast vid uppgiftslagring om mobiltelefontrafik. Samma sak gäller e-post. Ingen förändring, således.

Däremot säger regeringen att den inte längre tror på lagring av uppgifter om IP-telefoni och chattar. Just dessa kommunikationskanaler har, vad jag vet, inte alls nämts i förslaget tidigare. Det är kanske därför det är så lätt att "backa" från dem...

Den enda skillnad jag kan upptäcka är att regeringen inte längre förordar någon lagring av uppgifter om vilka hemsidor vi har surfat in på. I vart fall inte på EU-nivå. Däremot håller man fortfarande öppet för att införa sådan lagring här i Sverige.

Det lutar åt att regeringen försöker ge intrycket av att den backat efter den omfattande kritiken. Men i själva verket är det mycket lite som har förändrats.

Justitieminister Thomas Bodström (s) försöker bara bluffa!


Länk

1 kommentar:

  1. Varför går inte Alliasen till hårda otvetydiga attaker på detta förslag, om det fortfarande finns någonting av liberalismen kvar i Herr Reinfeld så måste han få Alliansen att motsätta sig detta.

    "Those who would sacrifice a little freedom for a little security will lose both and deserve neither."

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.