2006-04-27

Stor humor

Det räcker med att ha en skissartad uppfattning om hur den borgerliga sfären ser ut för att ha riktigt roligt åt dagens SvD Brännpunkt.

Socialdemokraterna Håkan Juholt (biträdande partisekreterare) och Arne Kjörnsberg (riksdagsledamot) "avslöjar" den borgerliga konspirationen.

Artikeln andas dolskt hemlighetsmakeri...

Till exempel jämförs Stureakademien - som alla kan söka till - med DDR:s partiskolor. Varje bloggare anklagas för att vara Timbro-lakej. Allt och alla som inte är vänster bakas ihop till en stor och ond konspiration med syfte att "direktörerna skall bli ännu rikare" så att "de sjuka och arbetslösa skall tvingas betala för detta". Och så vidare...

I ren upphetsning rabblar herrarna, i delar av artikeln, bara namn och organisationer - utan att ens förklara vad det är som skulle vara fel med dem.

Man kan ana att sossarna börjar bli rätt desperata när det gäller att avleda uppmärksamhet från LO:s ekonomiska kollektivanslutning av sina medlemmar till Partiet.

Länk

1 kommentar:

  1. Vänsterfolk och konspirationsteoretiker är i högsta grad närbesläktade.
    Den där haveristiska debattartikeln full med konpirationssmörja påminner inte så lite om bind-galna paranoiacs som yrar om Den Nya Världsordningen (tm) och "de tre familjerna som ska ta över världen" (alternativt frimurare eller illuminati).

    Hela den socialistiska ideologin är i själva verket en enda stor missled konspirationsteori. Karl Marx kan nog vara stolt(?) över att vara den största konspirationsteoretikern i världshistorien som skänkts någon som helst trovärdighet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.