2006-05-02

Den förbjudna versen

I Göteborg stad uppstod visst handgemäng när socialdemokratiska partifuntionärer och polis försökte avhysa folk som stod bredvid 1:a majtåget med en banderoll.

En banderoll med ett citat ur Internationalen, för att vara exakt!

Läs mer här...

5 kommentarer:

  1. Fan nu blir jag nostalgisk, på 70-talet smög jag & min kompis Sam (var är du nu Sam?) oss in i tåget med 2 plakat. "Följ partiprogrammet, avskaffa monarkin" samt "Stopp för förbuden, kräv mellanölet kvar".

    Det var en intressant upplevelse, den enda gången i livet som gamla damer med vita skor spottat på mig.

    SvaraRadera
  2. Haha!

    Spottad på blev jag aldrig. Däremot slog en socialist mig i huvudet med sitt plakat, och som jag skrev om i blogginlägget så kastade en kommunst en krona på oss, men jag kan leva med just det =)

    SvaraRadera
  3. Av detta lär vi oss att det är endast rödtottarna själva som får demonstrera mot sig själv.

    SvaraRadera
  4. Ama-gi, njae. Det var ett symboliskt slag som knappt ens kändes. Absolut inget som motiverar polisingrepp.

    Han var inte så glad i att vi tre gick rakt genom deras tåg när vi genade för att ta oss till Götaplatsen först, så han sänkte långsamt ner sitt plakat när vi började gå, och när jag var framme hos honom dunkade han till lite löst och jag var tvungen att flytta på plakatet för att ta mig igenom.

    SvaraRadera
  5. När det gäller osynliga partiets vandalisering, reclaim the city, göteborgskravallerna osv.. så är nog etablissemangets åsikt att det visserligen är fel med våld, men att dom ju "menar väl" & att "syftet är gott".

    Hade det varit nazister som sprungit runt på stan i hundratal & krossat skyltfönster så hade det varit krigsrubriker, temakvällar på SVT med alla förståsigpåare uppradade, extrainsatta filmer om förintelsen & statsministern talar till nationen i direktsändning.

    Men så länge det bara är vänsterungdomar så är det bara "ungdomligt oförstånd" & "pojkstreck".

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.