2006-08-22

Hotet mot mötes- och yttrandefriheten

Tjugo minuter stod jag ut. Regn, bråkiga rödskägg och nerviga poliser är mitt bestående intryck av demonstrationen mot fastighetsskatten i dag.

Framför allt är det rödskäggen som får mig att bli så arg att jag håller på att brisera.

Vad är det för jävla fasoner att sabotera andra människors fredliga möten och opinionsbildning? Hur tänker dessa svartklädda småungar, när de försöker införa lynchstyre av vem som skall få yttra sig på våra gator och torg?

Jag har själv talat på möten där vänstern bråkat, skrikit, blivit handgriplig och använt rökfacklor. Vänstertyperna anser att de har rätt att stoppa mig och alla andra som har åsikter som inte passar dem. För vänstern gäller inte principer som yttrandefrihet och mötesfrihet för alla. För vänstern slår våld goda argument och en fri, öppen debatt.

Och vem är förvånad? Vänstern visar öppet sin sympati med terroristorganisationer. Vänstern slåss för ett klasslöst samhälle – som är precis den förfärliga idé som orsakat några av de största tragedierna i vår historia.

Nu är det dags att ta fighten för våra fri- och rättigheter med vänstern. Liksom för själva det öppna och fria samhället. Låt oss hjälpa vänstern att skåpa ut sig själv!

Länk: Om vänsterns klasslösa samhälle.

12 kommentarer:

  1. "För vänstern gäller inte principer som yttrandrefrihet och mötesfrihet för alla."

    Här behövs det inte fler färger än svart och vitt, märker jag.

    SvaraRadera
  2. Förmodligen inte.

    Hör vi Ohly eller för den delen Persson fördöma bråkstakarna som ställde till det i dag? Med största säkerhet icke!

    Och jag väntar mig det inte heller av en vänster (vänsterpartiet och SSU) som säger sig kämpa för ett klasslöst samhälle - det vill säga en stenhård kontroll-, förbuds-, övervaknings- och våldsstat...

    SvaraRadera
  3. Detta är en gammal historia. Extremvänstern har i åratal saboterat demonstrationer. Bortsett från kravallerna i Göteborg 2001 så var det ju dock så att fram tills nyligen så gav de dock sig enbart på invandrarfientliga grupper som SD, ND och NSF.

    Nu tycks de dock anse att inte bara invandringsmotståndare utan även vanliga borgerliga och t.o.m. socialdemokratiska (de störde visst något av Göran Perssons möten också) manifestationer bör störas. Detta borde få även etablissemanget att inse att extremvänstern är ett växande problem som måste åtgärdas (förslagsvis genom rejält skärpta straff för störande av andras demonstration och våld mot tjänsteman).

    SvaraRadera
  4. Detta kan tyvärr inte mötas med argument, dessa våldsromantiker, oavsett om dom bär på ett hakkors eller hammaren & skäran, kan bara bemötas med sin egen medicin.

    SvaraRadera
  5. Jag har inte hört Reinfeldt eller Leijonborg fördöma nazisterna som rev ner vänsterpartiets affischer i Göteborg. Med henriks logik måste det betyda att även de hatar yttrandefriheten!

    SvaraRadera
  6. Nu kan väl knappast svenska borgeliga politiker räknas som till några yttrandefrihet-fanatiker, dock så borde alla ta avstånd från sådan idioti.

    Ger inte så vackra vibbar att elda upp affischer.

    SvaraRadera
  7. Vet man vad som hände i Göteborg? Jag har fått ett antal mail (som jag iofs inte ägnat någon större uppmärksamhet) som påstår att det var OP som fixade valaffischbrasan - och fick det att se ut som om det var nassarna. Inte för att jag tror på uppgifterna, men det vore i så fall jävla smart...

    När det gäller Kungsträdgården går det ju att följa uppladdningen från vänster på Motkraft / Global Intifada. Så där råder ju i vart fall ingen tvekan om vilka huliganerna är.

    SvaraRadera
  8. Kanske kan vi tacka vänsterpartister som Lilly Näslund (1, 2) för vänsterpartiets ras i de senaste opinionsmätningarna.

    Gränsen mellan den utomparlamentariska ligistvänstern och vänsterpartiet är grumlig, och vänsterpartiet tar inte tydligt avstånd från dem. Oavsett om det gäller våldsamma metoder, stöd för Kuba, Hizbolla, Hamas eller bara svårigheter att ta avstånd från öststatskommunismen och Kina så klarar (v) inte av att ta avstånd.

    Respass från riksdagen är högst lämpligt för en sådan rörelse. FÖrhoppningsvis kan det leda till en splittring i en hygienisk vänster (typ vägval vänster) som kan ta över som vänstersossar. Vad som händer med resten struntar jag i, de kan får konspirera mot varandra och kasta lite sten på nazisterna.

    SvaraRadera
  9. Tomas:
    Jag vet inte exakt vad Lejonborg säger (och bryr mig lite om det också), men det finns väl i varje fall här inte en enda liberal som INTE har fördömt nassarnas affischbål och liknande, eller?

    SvaraRadera
  10. Tomas, Johan Hedin:

    Liberalerna och borgarna behöver inte ägna sin tid till att fördöma allt som nazisterna hittar på, eftersom deras hållning i frågan är så självklar. På en direkt fråga så kommer de givetvis att ösa galla över nazisterna. Detta gäller för övrigt alla partier. Den enda gång något partis hållning till nazisterna bör infrågasättas är då någon slirar på demokratins rand eller kastar ur sig något obetänksamt, som att delvis ursäkta nazisterna med att de iallafall byggde bra motorvägar och minskade arbetslösheten. (Ledning: man behöver inte vara nazist för att bygga motorvägar och fixa arbetsmarknaden. Det kan man göra ändå. Är man nazist för andra orsaker än rashat är man korkad)

    Det är som bekant vänstern som idag halkar in under det moderna hakkorsbanéret. Men idag är det gult med en grön kalashnikov. Mein Kampf är utbytt mot Sions Vises Protokoll, men judehatet, kraven på judeutrotning och attityden mot bögar är densamma.

    När det gäller Hizbollah gäller givetvis samma sak som med nazisterna och motorvägarna. Givetvis är det bra att Hizbollah bygger sjukhus och tar socialt ansvar, men det är inte en ursäkt för att vara islamofascist. Det går utmärkt att bygga sjukhus inom andra organisationsstrukturer.

    SvaraRadera
  11. Demokrati och frihet är två ord som tillhör socialister.
    Tänker man annorlunda ska man slås ner.
    Det är frihet.
    Agerar man fel ska man slås ner.
    Det är demokrati.

    Ibland kan man bli förvillad av sin egen intelligens och finner sig springandes runt och biter sin egen svans.
    Jag förmodar att intelligensen hos Osynliga Partiet har runnit över.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.