2006-09-01

Görans värld

Man kan undra hur han har det egentligen, statsminister Göran Persson (s)...

Enligt honom själv brukar han gå runt på kvällarna och tala med statyerna i Sagerska Palatset, när det är svåra frågor som skall hanteras. Han hävdar att han kan avläsa opinionsläget genom att gå längs Drottninggatan och konjunkturen genom att se hur snabbt Domus-parkeringen i Katrineholm fylls, oavsett vad opinionsinstitut och ekonomiska experter säger. Och han spår BNP-siffror genom att ta ett snack med folket på sågen i Vingåker...

Är det bara jag som blir lite orolig..?

Och när han inte beter sig märkligt, då ljuger och bluffar han. I partiledardebatten för ett år sedan ljög han rakt av om hur låg arbetslösheten var. I radiodebatten mot Reinfeldt i februari hävde han ur sig att svenskar jobbar lika många timmar som amerikaner, utan att någon kom sig för att bemöta det. Och så när han någon teori om att svenska kronan försvagas i högkonjunktur. Antingen skiter han i att han ljuger – eller också klarar hans medarbetare inte av att hålla honom kvar i verkligheten.

Göran Persson has left the building!

(Har du fler exempel på Perssons märkligheter och lögner, skriv en kommentar.)

Och Persson bör nog vara lite orolig själv också. Just nu är det dålig stämning inom socialdemokratin. Många undrar vad Ledaren håller på med. Och allt fler börjar anse att de befinner sig ombord på ett sjunkande skepp. Detta är en väldigt god grogrund för illojala angrepp, knivhugg och förräderi.

Det finns ju en hel del människor som Persson har retat upp, misshandlat och kört över inom den socialdemokratiska rörelsen genom åren. Gamla statsråd, riksdagsledamöter, en och annan gammal partisekreterare, partifunktionärer, departementstjänstemän, fritänkande fackföreningsfolk och ett gäng ledarredaktörer – för att nu bara nämna några.

Det räcker med att en sågar Persson, så kan det komma att sprida sig som en löpeld.

Och det eldas redan under grytorna. Läs till exempel Assar Lindbeck på dagens DN Debatt.

Och om inte annat bör Persson frukta de långa knivarnas natt, om vänstern förlorar valet.

1 kommentar:

  1. De långa knivarnas natt kommer, fråga är bara om man fortfarande är i livet för att uppleva det. I sig kan man hoppas Göran blir offerlammet. Ingen av sossarnas ledare förtjänar det mer än Göran med sitt totala förakt för folkviljan och maktfullkomna arrogans.

    Han kröner sin karriär som godsherre efter att ha utsett sin f d älskarinna till vd för Systembolaget och därmed en fet pension. Per Albin måste rotera i sin grav.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.