2006-10-06

Regeringen: Ömsom vin, ömsom vatten

Cecilia Malmström som EU-minister – En verklig EU-kramare. Henne måste vi hålla ögonen på, om det skall bli någon EU-kritik alls.

Anders Borg, finansminister – Sverige, ett Excel-ark...

Carl Bildt, utrikesminister – Åter en EU-kramare av stora mått. Något principlös. Vanligtvis stort underhållningsvärde. Men, som minister under Reinfeldt! Lite... machosistiskt.

Leijonborg & Björklund på utbildningsdepartementet – Jaha, och vad skall ni göra efter en vecka när ungarna tagit av sig kepsen och stängt av mobiltelefonerna, då? Nu blir det detaljreglering in absurdum...

Andreas Carlgren, miljöminister – Efter att ha fuckat upp Integrationsverket "belönas" han nu med en ministerpost. Fel kille!

Maud Olofsson, näringsminister – Hon är ju i vart fall modig. Nu vill vi se henne riva ner all byråkrati kring företagandet.

Eskil Erlandsson, jordbruksminister – Här har man gett särintresse-departementet till särintresse-partiet...

Cecilia Stegö Chilò, kulturminister – Yes! Just nu springer människor runt i panik i korridorerna på Sveriges Radio och Sveriges Television. Detta är hel klart den bästa utnämningen i regeringen.

Mikael Odenberg, försvarsminister – Jaha.

Beatrice Ask, justitieminister – Glöm allt vad en mänskligare drogpolitik heter. Nu blir det war om drugs hela dagarna. Det kommer att gå före så väl integritet som rättssäkerhet.

Tobias Billström, migrationsminister – Intressant. Den här killen har en hyfsad, liberal ideologisk kompass. Frågan är om han kan och får använda den på denna, en av regeringens jävligaste stolar.

Nyamko Sabuni, integrations- och jämställdhetsminister – En färgad kvinna med utländskt ursprung på denna post... Är det en merit eller en gimmick?

Sven Otto Littorin, arbetsmarknadsminister – Killen som var för snäll för att vara moderat partisekreterare får nu en portfölj som kräver riktigt hårda nypor. Annorlunda, typ.

3 kommentarer:

  1. Jo. Men hon har röstat fel i en massa frågor i EU-parlamentet.

    SvaraRadera
  2. Beatrice Ask har varit väldigt kritisk mot Thomas Bodströms övervakningsiver. Och alternativet hade väl varit Johan Pehrson. Tack spioner, tack rödljus.

    Folkisarna har ju tänkt sig att avpolitisera forskning och utbildning. Det första som händer är att alla politruker i universitetsstyrelserna åker åt. Redan i år. Det är befriande.

    Cecilia Stegö Chilò Ayn Rand på svt?

    Nyamko Sabuni är inte rädd för att lägga kontroversiella förslag. Äntligen får vi en regering som konstruktivt kan hantera den misslyckade integrationspolitiken. Och man behöver inte rösta SD för att få politiker som vågar diskutera detta utifrån ett diskrimineringsperspektiv.

    SvaraRadera
  3. Tobias Billström, migrationsminister – Intressant. Den här killen har en hyfsad, liberal ideologisk kompass. Frågan är om han kan och får använda den på denna, en av regeringens jävligaste stolar.

    Tobias Billström bedrev en personvalskampanj i Malmö 2002 som EMU-motståndare. Två veckor efter att ha anlänt till riksdagen i Stockholm var han en övertygad EMU-förespråkare.

    Det är väl så med kompasser - när de kommer för nära polerna (maktcentrum) så börjar de rotera hej vilt.

    Själv föredrar jag politiker med både ryggrad och ideologisk övertygelse. Tyvärr är invertebrater betydligt vanligare även i den politiska faunan.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.