2006-10-01

Ris åt egen rygg

Nu gnälls det bland de moderata kommungubbarna över alliansens uppgörelse om trängselskatten. En uppgörelse som de för övrigt inte hade en aning om, innan den basunerades ut på DN Debatt i morse.

Kommunpolitikerna, som alldeles nyss var moderatledaren Fredrik Reinfelsts starkaste stödtrupper...

De skulle inte längre behöva slåss för principer, gå fram med hårda nypor eller sänka skatten. Pragmatism, var ordet för dagen. Ryggrad var inte längre ett krav.

I dag blev de själva knockade av principlöshetens svängdörr. Hoppas det sved.

Läs mer...

3 kommentarer:

  1. Intressant att se Sten Nordin (m) stå i SVT Rapport stå och försöka krypa ur skinnet för att ta avstånd från allt han tidigare har tyckt och sagt.

    SvaraRadera
  2. Meh. Hur vilken regering som helst hade vänt sig i den här frågan hade den haft ändan bak. Kompromissen var inte så illa som den kunde varit, bilisternas pengar går tillbaka till bilisterna i form av vägbyggen. Visst står några och ylar över att bilisternas pengar inte gick till bussar och tåg men det var bara väntat.

    SvaraRadera
  3. Det som känns riktigt märkligt är när dom ( Fredrik R ) säger att dom ska ta ut en brukaravgift. Att stå och döpa om skatteuttag till brukaravgift, när man gör som med moms på skatten. Ursäkta, vad är då vägskatten jag redan betalar? Det första förslaget blev alltså en förtäckt skatt. spännande!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.