2007-01-02

Lite anti-alarmism

Isbjörnarna klarar sig fint!

3 kommentarer:

  1. Men vad är det med dig? Okey, vissa saker kanske överdrivs men fattar du inte att något måste göras om våra barn ska kunna leva på den här planeten och ha det någorlunda bra.
    Att du bara förnekar miljöproblemen vi har får mig att ifrågasätta ditt tänkande, tänker du bara på ditt ego? Alla måste ta sitt ansvar och erkänna att vi har problem, sen vilka arter som hinner försvinna spelar inte så stor roll, det som spelar någon roll är att vi ser och accepterar alla problem vi har, ett av de problemen är att det är och alltid har varit pengarna och folks kåthet på den som drivit oss dit vi är idag. Problemet är först och främst vårat tänkande angående pengar, vi tror att lycka kan mätas med pengar men lycka kan inte mätas, känslor kan inte mätas och våra känslor kommer aldrig att tillfredställas med hjälp av en globalisering, privatisering, kapitalism osv… Det finns ett sätt att bli helt tillfredställda på och det att bli hela, vägen till helhet går inte genom förnekelse, så sluta förneka problemen och se dem istället, tror du verkligen att isbjörnarna kommer leva kvar om 100 år?

    SvaraRadera
  2. Miljöalarmismen föder en teknik- och utvecklingsfientlighet.

    Ny teknik och utveckling är det enda som kan låta så många som möjligt på vår jord leva drägligt utan att ödelägga miljön.

    Alarmismen löper amok. Vi får bara en sida, en uppfattning, en farhåga.

    Mycket är/blir bättre. Men den bild vi får är ofta uppblåst och felaktig.

    SvaraRadera
  3. Jag håller delvis med dig. Istället för att skriva hur jag tycker vi ska lösa problemet skickade jag ett mail till dig, hoppas det går att läsa.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.