2007-01-31

Wag the dog

Flera media skriver i dag om ett pressmeddelande från Ulrica Messing (s). Det handlar om bristerna och incidenterna på statliga Vattenfalls kärnkraftverk i Forsmark.

Messing dundrar "Ansvariga politiker och myndighetsansvariga har agerat på ett fullkommligt oacceptabelt sätt."

Såpass! Låt se... Då, i somras, när man hittade packade hantverkare i reaktorhallen på Forsmark... Hmmm... Vilka var "ansvariga politiker" då? Vilka är det i så fall som har "agerat på ett fullkomligt oacceptabelt sätt"?

Kan det möjligen vara den dåvarande infrastrukturministern Ulrica Messing (s)?

Eller kanske näringsminister Thomas Östros (s)?


Inte enligt Messings sätt att se på saken. I sin nya roll som ordförande i riksdagens försvarsutskott vill hon istället kalla statsråd i den nuvarande regeringen till utfrågning...

Doh!

(Tipstack: Fredrik)

Uppdatering: Här har jag hittat Messings pressmeddelande i sin helhet. Citatet är korrekt.

5 kommentarer:

  1. Haha, jag må då säga att det här nästan är skrattretande. Å andra sidan är jag osäker på om borgerliga politiker hade agerat annorlunda, men detta händer alltför ofta i de socialdemokratiska leden.

    SvaraRadera
  2. jamenför fan, skall ministrar springa runt på kärnkraftverken och kolla om hantverkarna luktar öl?
    Det är arbetarnas närmaste chef som är direkt ansvarig, förresten det är arbetarna själva som bär det direkta ansvaret, sedan deras närmaste chef.
    De politiska ministrarna är väl ansvarig för chefstillsättningar på Vattenfall, inte ens över kärnkraftverken har de någon tillsättningsaukturitet, och då tror inte jag att t.ex. chefen för Forsmark har något direkt ansvar för svetsarna som springer omkring där utan det är ju ett företag som har dessa som anställda.

    SvaraRadera
  3. hmlkrApropå korrektheten i citat; Från länken du tillhandahöll: "Säkerheten får aldrig sättas före effektmålen, kosta vad det kosta vill, säger Peter Jepsson (s) ansvarig för kärkraftsäkerhetsfrågor hos socialdemokratern."
    Är det jag som tillägnat mig mitt svenska språk dåligt, eller kan jag sätta ett stort [SIC!] efter citatet? (Och då menar jag inte pga felstavningarna på slutet.)

    SvaraRadera
  4. Hahaha.. det där kom liksom tillbaks och bet henne i rumpan! :-D

    SvaraRadera
  5. En helt annan sak. En anmälan till KU-utfrågning som är lite bättre än Messings pinsamma trams:

    Veronica Palm (bloggaren) ville kalla Bildt till utfrågning i KU för att han äger en amerikansk fond med papper i ett statliga Telia Sonera. Det kan vara jäv menar hon.
    http://metro.se/se/article/tt/2007/01/29/bildtoptioner/index.xml

    Helt okej, och även om det är en småsak så inte "käpprätt" att aktualisera det ...eller för att komma från henne kanske? (Men borde man inte granska att LO ger sossarna miljardbelopp - eller hur det nu är - om det kan ses som ett jävighetsproblem? De pengar Bush tar emot (mindre!) brukar ju vänstern kalla typ mutor.)

    Annars verkar det väl gå lite inflation i KU-anmälningar?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.