2009-08-29

Nygammal moderat

Den förre Timbro-medarbetaren Johnny Munkhammar gick med i moderaterna för ett år sedan – och han har redan deklarerat att han kandiderar till riksdagen.

Till den moderata partistämman har han motionerat om privat sjukvård, uppluckrad arbetsrätt och platt skatt. För ett par veckor sedan satt han i tv:s morgonsoffa och krävde en mindre drakonisk inställning till lätta droger.

Jag önskar Munkhammar lycka till. Verkligen. Och jag kommer att bjuda honom på en tröstöl när han blivit ignorerad, förlöjligad och nedtystad i sitt nya parti.

Länk»

6 kommentarer:

  1. och hur blir det med hans "kandidatsförsäkrang?"

    SvaraRadera
  2. Det finns ju sätt att formulera sig på - och sätt att formulera sig på. Att han inte kommer få genomslag för sina idéer, är inte nödvändigtvis ekvivalent med att han blir ignorerad/förlöjligad. Och rent krasst egentligen, hur har det gått för borgerligheten när de ivrat på för nyliberala idéer i hetsigt tempo? Det är bättre att ta dem steg för steg (och bl a skjuta upp LAS och värnskatt till tiden är inne), och få saker gjorda över tid. Konceptet är värt att pröva i alla fall, efter 70 år av sossedominans.

    Tycker allmänt att det blivit mer pessimism och provokationer här på hax.se, i takt med regeringens hantering av integritetsfrågorna. Trist att du (HAX) i allt högre utsträckning visar symptom på att sjunka ihop till en bitterbloggare, istället för att vara den liberala idéspruta och reformvurmare som du har varit och borde vara.

    Frisk idédebattör eller arg principfitta? Johan Norberg eller Lars Ohly? Vem blir det?

    SvaraRadera
  3. Det blir 50/50 som förut och det är bra.
    Den dag 75 procent av väljarna är sossar eller moderater är det nåt som är jävligt fel..

    SvaraRadera
  4. Håller med "Högerliberal". Förstår att HAX är kritisk till regeringen men den bitterhet som uppvisas är lite löjlig. Ok, borgerlighten har hanterat integritets- och internetfrågorna klantigt men som "högerorienterad" måste man vara totalt blind för att inte se de frihetsreformer som de facto genomförts. Man har sänkt skatterna mer radikalt än Reagan och en vanlig familj har drygt 50000 kr per år mer att röra sig med. HAX börjar låta som en bitter och okunnig tonåring "Öh, öh alla partier och politker är dumma så jag skiter i allt", numera med tillägget "...så länge jag får ladda ner grejer gratis...". Kritisera regeringen då det rör integritetsfrågor, men kom även ihåg alternativet (statsminister Sahlin, miljöminister Eriksson och socialminister Ohly...). Och fortsätt att slå från höger och kritisera klimathysterin, trots att du numera "tillhör" de Gröna fundamentalisterna...

    SvaraRadera
  5. Dessa nyliberala piratpartister!!!!

    http://www.flamman.se/opinion.php?id=6657

    Von Knorring skriver vettigt på vänsterspråk, men Partiet vill bilda Regering.

    SvaraRadera
  6. Mina tackar för lyckönskan. Och jag kommer att bjuda på öl när pessimismen slår fel!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.