2010-12-09

EU/EP: Kampanj mot Indect


I Europaparlamentet samlar man just nu namn för en written declaration som är kritisk mot Indect.

Indect är ett allt mer hemlighetsfullt forskningsprojekt som finansieras av EU. Det går ut på att koppla ihop register och övervakningssystem med kameraövervakning. I realtid. Med automatisk ansiktsigenkänning och datoriserad beteendeanalys.

Läs mer om written declaration no 82 om Indect här.

Om du vill hjälpa till kan du maila Europaparlamentets ledamöter och be dem underteckna WD82. Den behöver drygt 300 ytterligare underskrifter för att bli antagen.

5 kommentarer:

  1. Har du tänkt på en sak Hax, samtidigt som övervakningssamhället byggs upp, så öppnas samhället upp för revolution. En gissning är att revolutionärerna kommer sväljas hela av övervakningssamhället. Det här känns som en öppen fälla. Men om folket är smarta och inte gör revolution utan bara passivt kräver förändring så kan de bli förändring.

    Den förändringen kommer dock va fylld av inkompetens, en ny era av maktstruktur kommer växa fram och den kommer minst sagt vara amatörmässig i sin nyfödelse. Helt plötsligt kommer kritikerna få makten och vi kommer bli tydligt medvetna om att vi står inför ett mycket djupare problem, nämligen vår egen mänsklighet som är i ett desperat behov av en inre utveckling.

    Måtte vi lyssna till de lugna och sansade ledarna när det här spricker upp på allvar.

    SvaraRadera
  2. Eller ännu bättre, låt oss bli ledare över oss själva i samförstånd med andra.

    SvaraRadera
  3. Fiona Hall Tory MP, skrev under efter mail fran mig och nagra vanner bosatta i Newcastle England sa det funkar. Maila pa.

    SvaraRadera
  4. Lägg ut ett färdigt brev så kan vi kopiera och maila.

    SvaraRadera
  5. Lägg ut ett färdigt brev så kan vi kopiera och maila.

    Det har mycket starkare effekt om de får olika brev, även om ditt brev bara är en mening lång. Du kan skriva, jag är emot indect, jag är emot att koppla ihop register och övervakningssystem med kameraövervakning. I realtid. Med automatisk ansiktsigenkänning och datoriserad beteendeanalys.

    Jag kommer aldrig rösta på en politiker som röstar ja för detta forskningsprojekt. jag är en väljare som har ögonen på er och berättar för alla mina vänner vad ni sysslar med.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.