2015-12-15

S + MP + SD = sant


Svensk politik har ett visst underhållningsvärde.

Nu går Sossarna, Miljöpartisterna och Sverigedemokraterna samman i voteringen om ID-kontroller vid gränsen.

Det är en karamell man kan suga på länge. Hur miljöpartisterna står ut med sig själva, det övergår mitt förstånd. Det må väl vara hänt att de hamnar på samma sida som SD i en och annan votering någon gång ibland. Men i denna fråga, av alla! Miljöpartiet är nu reducerat till en tom papperspåse som blåser för vinden.

Detta är politiskt underhållningsvåld av god klass, med gröningarna svårt tilltufsade.

Och lägg ner den där idén med ID-kontroller mellan Sverige och Danmark. Ring danskarna och erbjud dem att betala hälften för deras nya gräns- och ID-kontroller mot Tyskland istället.

Länk: Id-kontroller får stöd i riksdagen »

12 kommentarer:

 1. Antar att för många riksdagspolitiker - speciellt Sverigenazisterna - som fortfarande tänker i Karl X Gustavs banor, har en markering av statsgränsen och Stockholms dominalism över Öresundsregionen ett egenvärde i sig?

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Alternativet var väl att göra upp med moderaterna (alltid nyast!) och demontera hela välfärdssystemet. Inga bidrag - ingen anledning att välja Sverige över Grekland.

  Kom ihåg: den som flyr har inte rätt att välja asylland, och mig veterligen gränsar inte Sverige till någon pågående konflikt (med undantag möjligen för den ryska invasionen av Ukraina).

  Hur man kan förvånas över att Mp väljer makten (egentligen rikedomen) över allt, tja, naiv är ju ordet för dagen. Fabeln om grodan och skorpionen stämmer väl fortfarande.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle moderaterna vilja demontera hela välfärdssystemet?

   Med lite välvilja, skulle man däremot inte som ett första steg kunna införa en ny invandringsklassifikation, ett "blue card", där de inte är kvalificerade för välfärdsstatens utbetalningar, minimilöner/kollektivavtal skulle inte gälla för dem och de skulle inte kunna rösta?

   https://www.facebook.com/freetalklive/photos/a.84058224071.87982.65192954071/10153152728919072/?type=1&theater

   Radera
  2. Ja OM det nu verkligen är en rysk invasion och inte bara ett påhitt. Var är då alla ukrainska flyktingar???

   Radera
  3. "Hur man kan förvånas över att Mp väljer makten (egentligen rikedomen) över allt, tja, naiv är ju ordet för dagen. Fabeln om grodan och skorpionen stämmer väl fortfarande."

   Det hela är ganska enkelt, de fick som de villa angående kärnkraften och en plats vid köttgrytorna. Principer eller ideologi är inte mycket värda för dessa hycklare...

   Radera
 3. Ja den konstellationen gav mig då dagens gapflabb :D

  SvaraRadera
 4. MP har väl snart övergett allt man någonsin påstått sig stå för?
  Ett kappvändande som får Reinfeldts nya moderater att framstå som principfasta.

  SvaraRadera
 5. Om en blandar rött och grönt så blir det brunt ^^

  SvaraRadera
 6. MP är ett litet parti. Det är inte förvånande att de offrar perifierar frågor för att få igenom sina centrala: att skada energiförsörjning, idustri och biltrafik. Likväl utgör de de udda fåglarna i flocken.

  En allians mellan Sverigedemokraterna och den traditionella flygeln av Socialdemokraterna, den flygel statsministern härör från, är med väntad. Bortsett från Socialdemokraternas nu avskaffade låtsastribut till den socialistiska idén försöker Sverigedemokraterna vara just de pragmatiska högersossar som för det mesta rattade socialdemokraterna innan de snöade in på klimat, genus och intesektionalitet.

  Enligt vissa opinionsundersökningar skulle en sådan allians ha en god chans att kunna få majoritet. Med borgerliga alliansen skulle de finnas två seriösa (nåja) regeringsallternativ.

  MP och deras väljare skulle kunna mysande dra sig tillbaka till drömmarnas värld där de nog trivs bäst.  SvaraRadera
  Svar
  1. En sådan allians hade inneburit att SD förintades som parti, liksom Dansk Folkepartis presschef Søren Espersen påpekar:

   ”- Hvis nu Socialdemokratiet meldte sig som skeptisk over for indvandrere og EU…
   ”Så var vi døde. Socialdemokratiet er traditionelt meget nationalt. Dannebrogsflag i kolonihaverne. De konservative har også svigtet på den nationale strategi, da de skiftede partiprogram engang i 1970′erne. Deres oprindelige program fra 1947 var en stor inspiration for os, da vi lavede Dansk Folkepartis principprogram. Der var ikke den store forskel på de ‘gamle’ socialdemokrater og de ‘gamle’ konservative – som vi altså har samlet op sidenhen.”

   http://www.information.dk/20605

   SD:s kärnväljare är ju liksom Dansk Folkepartis, gamla socialdemokrater.

   Det är inte utan anledning SD identifierar sig själva som ”socialdemokratin för 60 år sedan” och att Jimmie Åkesson så ofta citerar och hänvisar till Per Albin Hansson.

   Det var ju han, som med inspiration från socialdemokratin i Danmark och Thorvald Stauning, reformerade socialdemokraterna från ett internationellt klassparti till ett statsnationalistiskt folkparti och kapade den nationalkonservativa idén folkhemmet och folkgemenskapsideologin.

   Om S återvände till sina gamla rötter och blev skeptiska gentemot EU och invandring, vore SD rökta som en gotländsk fårfiol.

   Radera
  2. "Om S återvände till sina gamla rötter och blev skeptiska gentemot EU och invandring..."

   Du går de också under eftersom partiet då genast splittras i två delar där den mindre konservativa delen kommer vara något större. Inte mig emot förvisso, men det kommer ställa till det en hel del för fackförbunden...jag tror jag får beställa popcorn i bulk om detta skulle ske!?

   Radera
  3. @ Matte
   LO-ledet och gräsrötterna är betydlig konservativare än moder-hbt-partiet.
   SD är väl redan större än S i fackförbunden?

   http://www.metro.se/kolumner/johan-norberg-facket-behandlar-invandrare-som-sopor/EVHolp!YBmK8HiLrKP1o/

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.