2016-01-15

Nu skriver jag även krönikor hos Nyheter Idag


Jag har börjat skriva krönikor hos Nyheter Idag.

Nu vet jag att en del människor kommer att gå bananas. Men håll ut ett ögonblick.

Har jag gått och blivit Sverigedemokrat? Absolut inte. (Hade så varit fallet hade jag sökt ett välbetalt jobb för deras partigrupp i Bryssel.) Även om jag är lika uppgiven som många andra, så vet jag bestämt att vissa partier kommer jag aldrig att rösta på. SD är ett av dessa partier.

Är inte NiD en SD-anstruken site? Det beror på vem man frågar. Expo och DN skulle säkert svara ja. Men det är inte fullt så enkelt. Redaktören, Chang Frick, har en gång i tiden varit medlem i SD och har god koll på vad som sker i det partiet. Men jag tror uppriktigt att det är en journalistisk glöd och en vilja att exponera falskspel och dubbelmoral som driver honom. Vid sidan av Frick drivs siten även av en piratpartist. Så det hela ligger nog i betraktarens öga.

Men även om NiD vore en SD-publikation – så mår dess läsare säkert bra av lite frihetliga infallsvinklar, en smula farbroderlig eftertanke och en breddad angreppsyta mot den korrumperade maktapparaten. (Borgerliga tidningar har massor av V- och MP-märkta journalister ombord, så varför skulle inte även jag kunna göra min grej inför en större publik utanför mitt gamla inpinkade revir?)

För övrigt är till och med MP i dag mer restriktiva i invandringsfrågan än SD. Så utrymmet för att sitta på höga hästar börjar bli begränsat.

Man kan inte säga att Chang och jag känner varandra väl. Men vi har träffats flera gånger. Och jag vill påstå att han känns som en bra kille. Sjövild, provocerande, upprorisk – och bra. Han har gjort det jag aldrig förmått mig att göra, det vill säga att på riktigt bygga en nyhetssite som utmanar makten. Dessutom med många läsare, möjligen en miljonpublik efter de senaste dagarnas buller.

Jag ser Nyheter Idag lite som en arvtagare till de gamla klassiska herrtidningarna. Journalistik som den var när Se fanns och när FiB Aktuellt var en stor tidning. (Läs Jan Guillous Det stora avslöjandet, så förstår du vad jag menar.) Eller som efterföljaren, MTG:s Tidskriften Z. En uppkäftig mediekanal som tar ut svängarna. Det finns något där. Oavsett vad folk tycker om saken, så känns det som att NiD potential att bli något.

Och efter de senaste dagarnas storbråk – där gammelmedia gjort allt för att klämma åt NiD – väcks rebellen i mig. Detta är Big Media och makteliten mot en fri, uppkäftig uppstickare på nätet. Man behöver inte vara raketforskare för att räkna ut på vems sida jag ställer mig i den konflikten.

Detta kan bli intressant. Nu kan ni få gå banans, om ni vill.

Första krönikan: Verkligheten bryr sig inte om Wolodarski »

26 kommentarer:

 1. Bra drag tror jag, lycka till!

  SvaraRadera
 2. Skäms inte! Tvärtom! Det kan inte vara värre än att skriva för gammel-media.

  SvaraRadera
 3. De som kommer att gå bananas är väl gammelmedia? Vi andra uppskattar att åsiktsfriheten förstärks.

  SvaraRadera
 4. Lycka till. Chang talade på Freedom Fest i våras och tillhör definitivt oss frihetliga

  http://avpixlat.info/2015/05/23/chang-frick-holl-foredrag-om-gamla-och-nya-medier/

  SvaraRadera
 5. Hur är de stängda gränser Frick förespråkar och den polisstat dessa kräver frihetligt?

  Det förefaller närmast som Sd försöker infiltrera den libertarianska rörelsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den libertarianska rörelsen har ju redan låtit sig infiltreras av den postmodernistiska nyvänstern. Så vad mer är nytt under solen?

   "Sd försöker infiltrera den libertarianska rörelsen."

   Det kan absolut inte handla om libertarianer som tar sitt förnuft till fånga, det passar ju inte Halsingens berättelse...

   Radera
  2. @Amnexis

   Hur är en polisstat libertariansk?

   Det kan ju absolut inte handla om att libertarianer vill betränsa systemen istället för människorna när dessa krockar, för det passar ju inte Amnexis berättelse...

   Radera
  3. En nationalstat är inte liktydigt med en polisstat...

   Radera
 6. Halsingen: Min inställning är klar.

  Människor skall ha frihet att bo var de vill, men inte på andras bekostnad. Precis som alla andra friheter begränsad denna frihet av när någon kränker någon annans frihet, säkerhet eller egendom.

  Vilket är en åsikt som är helt kompatibel med uppfattningen att öppna gränser inte går att kombinera med en generell välfärdsstat. (Vilket är en insikt som till och med har nått MP.)

  I mitt fall är det den generella välfärdsstaten jag vänder mig emot. Men det är i en sådan vi lever i dag. Och det lär inte förändras i brådrasket. Men vi skall försöka. Om och om igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När påstådda libertarianer som Chang Frick, Frihetsfaxen (Anti-invandringsfaxen) m.fl. hävdar att:

   "I ett framtida fritt samhälle kan vi ha öppna gränser, men tills dess måste vi ha en polisstat för att hålla invandrarna ute", då förstår jag inte hur någon kan ta dem på allvar.

   De är bara sverigedemokrater som låtsas vara libertarianer.

   Radera
  2. Nationalstater är som demokrati. Det finns mycket som är sämre men inget som är bättre. Av den anledningen har jag ändrat uppfattning och är inte längre för oreglerad invandring. Invandringen skall vara så fri som möjligt men vi skall inte släppa in alla som vill hit.

   Radera
  3. @ Jonas

   Finns det verkligen inget bättre än att peka ett vapen på någon, eftersom han/hon försöker kliva över en osynlig, godtycklig linje mellan två stadsdelar i Storköpenhamn/Öresundsregionen utan skriftligt tillstånd från politiker i Stockholm?

   Har du läst David Hathaways bok "Immigration: Individual vs National Borders"?

   http://www.amazon.com/Immigration-Individual-vs-National-Borders-ebook/dp/B018019WRM

   Denna storsvenska och stockholmska dominalism över Öresundsregionen stärker bara secessionismen i Skåneland (det gamla Östdanmark):

   http://www.nsk.se/2015/12/28/kampar-for-okad-skansk-autonomi/

   Radera
  4. Nej, tyvärr inte. Man har ingen som helst rätt att bosätta sig var man vill om det innebär kostnader för andra.
   Sedan är jag för betydligt större regionalt styre. En av svagheterna med Sverige liksom med Frankrike är den starka centralismen.

   Radera
  5. Om jag förstår Halsingen rätt så vill han att individen ska ha så stor autonomi över sig själv, sin egendom vilket inkluderar den landplätt där denna individ bor? Så vad händer om de individer som bor på de landplättar som migranter vill korsa inte vill det? I det seccesionistiska drömvärlden har jag förstått att alla invånare ska få bära vapen för att skydda sig och sin egendom, betyder det att individer som har sin egendom på dessa migrant-rutter har rätt att avisa dem med vapenmakt? I det seccesionistiska drömsamhället?

   Radera
 7. Halsingen

  Du har nog missuppfattat mig. Jag har gjort mig osams med halva SD just eftersom jag vill ha öppna gränser (och samtidigt låg skatt och liten välfärdsstat). Någon polisstat vill jag verkligen inte ha, och jag har svåra problem för auktoritära samhällen.

  Jag upplever att PK-samhället är mycket auktoritärt, därav att jag krigar emot det. Men ideologiskt ligger jag mycket nära Ron Paul / Mises / Hayek.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ Chang Frick

   Varför hävdade du då i Frihetsfaxen att vi först kan tala om öppna gränser i framtiden när vi uppnått ett fritt samhälle, men just nu måste vi låsa ner gränserna och kanske det i framtiden kan ändras när vi får Volkhemmet i ordning, ca 49:00 minuter in i avsnittet?

   http://frihetsfaxen.se/avsnitt-32-chang-frick-fran-nyheter-idag/

   En annan sak jag också länge undrat över:

   Varför valde du då att engagera dig i ett parti som hyllar fältherrar och kungar vilka icke-högsvenskar (hallänningar, jämtar, gutar, skåningar, bohusare, smålänningar m.fl.) betraktar som sina landskaps historiska förstörare och förtryckare, och i ett parti som bekänner sig till statsnationalismen, vilken i sig är en markering av Karl XIs "Järnridå" i Öresund och statens övriga gränser mot resten av världen?

   Nu när Stockholm delar ett stadsområde mitt itu, varför har rapportering om det växande stödet för secessionism och secessionistiska grupper såsom Skåneländsk Samling, Dansk-Skaansk Forening, Stiftelsen Skånsk Framtid, Foreningen Skånsk Fremtid m.fl. lyst med sin frånvaro på Nyheter Idag?

   Och varför har tystnaden om sverigedemokraternas hyllningar till Magnus Stenbock i Helsingborg (se t.ex. Richard Jomshof och 28:e februarisällskapet) eller Karl X Gustav i Malmö (se Mattias Karlsson) och deras centralistiska och storsvenska förespråkande av Stockholmsdominalism över Öresundsregionen varit öronbedövande på din nyhetssajt?

   Radera
 8. Allt som utmanar makteliten och dess propagandainstrument är bra. Behövs mer än nånsin.

  SvaraRadera
 9. Frick hotade med uthängning på en som kommenterade en av nyheterna från rinkeby

  SvaraRadera
 10. Wow, vilken överraskning! Det blir nog bra tror jag. Signaturen Micke kommer nog att skrika rasist tills han går upp i falsett men det är ju bara att ignorera.
  Nyheter Idag är väldigt intressant, jag hoppas den blir riktigt stor.

  SvaraRadera
 11. Undrar vad som är fel på SD, på mig verkar vara sveriges räddning..

  SvaraRadera
 12. Henrik, jag tycker att du ska försöka se till att skriva för andra media också med annan stämpel, för att undvika att bli insorterad i ett (felaktigt) fack. Artiklar som publiceras i media där läsarna inte delar dina åsikter har mest potential att förändra.

  Såg just "Deep Web" på Discovery (bör ses, repris på Discovery 22:00 ikväll), den är bra på att sammanfatta vad det hela rör sig om, Staten hatar konkurrens, och friheten som Internet ger att gå runt etablerade strukturer gör att man använder alla till buds stående medel för att stoppa det. Dock var det en ny insikt att man i USA så uppenbart använder skenrättegångar, som i Ross Ulbrichts fall, för att spärra in politiska motståndare.

  I Sverige så har vi ju fallet med Jonas Falk där vi har en hovrättsdom som är hårfint från att fastslår att svensk polis planterat 9 kg kokain som bevisning. För klarhet: Domen fastslår att en namngiven svensk polis vittnat falsk om var ett parti kokain som skickats till SKL kommer ifrån, och domens kontext klargör att syftet var att fälla honom för en handling som han inte begått. I målet har även åklagaren i sittande rätt medgivit att hon ljugit, men detta gäng har fått fortsätta. Om man lyfter blicken ovanför vad anklagelserna var så inser man att om makten kallar kommer Svenskt Rättsväsende att fixa fram bevisningen. Även om det inte finns något brott.

  För att återvända till ämnet, det man lätt kan se är att makteliten vill undertrycka friheten som Internet ger. Det är inte en slump att kommenteringsfunktionerna försvunnit på alla politiska artiklar på våra dagstidningars hemsidor. På något sätt associerar jag med en kommentar från Franco-tidens Spanien, man får prata om allt utom politik. Och dagens verkliga politiska rörelse är gräsrotskrafternas påverkan via nätet, något som svensk maktelit lyckats kväva relativt väl, delvis genom att utnyttja Anna Trobergs naivitet som inte insåg att Gammelmedia är motståndaren personifierad.

  Och SD är inte Sveriges räddning. Det är på det stora hela ett parti som inte skiljer sig avgörande från andra riksdagspartier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD är inga Messiahs, men de har iaf varit konsekventa i sin politik och beskrivning av verkligheten. Det gäller knappast de övriga sju..

   Radera
  2. Helt obegripligt att dessa övergrepp mot rättsstaten kan fortgå ostraffat. Förutom "Falk-fallet" har vi ju fallet med "Shinto" i Västerås där åklagare lade ner utredning mot de poliser som haft ihjäl honom trots flera vittnen och solklar teknisk bevisning. Dan Park fängslades härom året för politiskt inkorrekta tavlor (i hans fall renderade användning av N-ordet 10 månaders fängelse) på ett galleri. SÄPO har underställts regeringen och alltså i bokstavlig mening blivit en politisk polis. Folk förstår inte vad som händer samtidigt som utvecklingen påhejas av kulturvänstern så länge tekniken/rättsosäkerheten/övervakningen kan användas i deras syften. Vi får en ohelig alians mellan kulturmarxister och kontrollmänniskorna..

   Radera
  3. ..sen har vi ju cirkusen runt Assange - någon måste göra något -någon måste göra något- starta någon typ av plattform (helst med internationella förgreningar) mot allt detta!!

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.