2016-01-01

Underbart omdömeslöst!Nyårsfyrverkerier i Berlin Neukölln / Kreuzberg. Det börjar så smått framåt eftermiddagen och eskalerar sedan till nästan en timma av detta. Det är inte synkroniserat. Det är inte elegant. Men det är jävligt häftigt. Fritt vansinne i gigantisk skala. Och förmodligen en smula farligt. Rekommenderas.

Youtube »

9 kommentarer:

 1. Skiljer sig inte från nyårsfyrverkerierna här hemma i Helsingborg vad jag kan se? Är det den uppsvenska puritanismen och präktigheten som diskuterades i den tidigare bloggposten "Sverige styrs av en puritansk sekt" som gör sig påmind igen?

  Tre drag som anses skilja vardagskulturen i Danmark/Skåne och kontinenten från den svenska, är ju individualismen, kaos-acceptensen och livsglädjen/skrattet?

  SvaraRadera
 2. ja, ett konstverk som gestaltar krig, "jättehäftigt" HAX

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solstråle, där. Det är väl bra att folk får utlopp för sin energi på ett fredligt sätt, till underhållning för andra.

   Radera
 3. Tsk, vad är det för korkad brud som slänger fimpen över balkongräcket? Typiskt rökare..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan lugna dig med att den hamnade i takrännan.

   Radera
 4. Hej.

  Rekommenderar att du firar nyår på Möllevångstorget i Malmö nästa år. Medtag skyddsglasögon, halsskydd, skyddsmask och hörselkåpor. Samt så mycket sprängämnen du kan bära (eller 'fyrverkerier'). Mycket nöje!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. https://www.facebook.com/OpenAirBerlin/videos/1108888839124098/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt. Tur att man inte var nere i gatunivå.

   Radera
 6. Och här verkar det gå nästan över styr:
  https://www.facebook.com/OpenAirBerlin/videos/1106118262734489/?hc_location=ufi

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.