2016-03-14

Nu är det dags för nationen att ta sig samman!


Sverige befinner sig i en knepig situation. Dels har vi en flyktingskris att hantera. Den är delvis, men långt ifrån helt kopplad till en systemröta som sprider sig inom central verksamhet i vårt samhälle.

Så intressant. Vad gör vi åt saken?

Mer än att gnälla, alltså.

Att bara klaga – på verkliga, upplevda eller inbillade problem – gör inget bättre. Bara värre.

Ett negativt mindset dränerar oss på kraft, gör vårt synfält smalare, kväver vår kreativitet – och stressar upp oss till en nivå som begränsar vår förmåga.

I måttliga doser kan stress vara stimulerande. I större doser är det en lamslående kraft.

När vi möter en kris eller ett allvarligt problem reagerar de flesta människor genom att inte bara se krisen för vad den är – utan även genom att börja tolka den. Eller snarare övertolka den. I våra sinnen blåser vi upp de problem vi ställs inför. Och våra hjärnor har svårt att skilja mellan det verkliga problemet och våra uppskruvade reaktioner på nämnda problem. Alltså framtår problemet som värre än det i verkligheten är. Vilket vi sedan, i sin tur åter övertolkar. Och så där håller det på, tills vi riskerar att helt tappa koncepten.

Nu är det hög tid att bryta denna onda spiral.

I en kris är det till hjälp om man kan hålla huvudet kallt och se nyktert på problemet – istället för att drabbas av panik. Det är då man kan förhålla sig till verkligheten som den är. Det är då man kan finna konstruktiva, fungerande lösningar.

Således...

Det har kommit en djävla massa nya människor till vårt land. (Vad man tycker om den saken är faktiskt oväsentligt, när det nu ändå är som det är.) Jaha. Så intressant. Hur hanterar vi detta på ett rationellt sätt?

Polisen håller på att gå i tail spin. Försvaret kan inte försvara vårt land. Svenska skolan uppvisar dåliga resultat. Pensionspengarna kommer förmodligen inte att räcka. Jaha. Så intressant. Hur hanterar vi detta på ett rationellt sätt?

Vi kan naturligtvis även välja att drabbas av panik och springa runt som yra höns. Vi kan välja rädsla och hat. Vi kan välja uppgivenhet och depression. Vi kan välja förnekelse och att ägna oss åt tramsiga pseudofrågor. Men det kommer inte att göra något bättre, bara värre.

Eller också bestämmer vi oss för att vi kan fixa det här. För det kan vi. Om vi vill.

Fokusera!

19 kommentarer:

 1. Du kommer aldrig åt politikerklassen.

  Den har med hjälp av partistöden gjort sig mer eller mindre oberoende av sina medlemmar då deras medlemsavgifter inte behövs.

  De befintliga partiledningarna får partistöden från skattebetalarna och utser sina förmånstagare inom organisationen, de fungerar idag närmast som stiftelser.

  Det finns idag ingen möjlighet att som medlem påverka ett svenskt parti, i vart fall inte i en funktionell mening.

  Därför växer frustrationen och en vacker dag går säkringen hos någon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att förvänta sig att politikerna kommer att göra något bättre är kanske att hoppas på för mycket. Detta får nog folket, marknaden och civilsamhället fixa.

   Radera
  2. Det Partiindustriella Komplexet parat med Det Välfärdsindustriella Komplexet är ett systemhotande virus som måste raderas

   Radera
  3. HAX

   "Detta får nog folket, marknaden och civilsamhället fixa."

   Men hur? Vad finns det för praktiska möjligheter?

   Det är beslutande folkomröstning vart fjärde år och då serveras du listor som befintliga partiledningar har redigerat i egen favör och därtill får du ett gäng vallöften (dvs sådana som avges av politiker, inte vanliga löften).

   Eller är det våld du antyder som medel till förändring? Själv är jag rädd att just detta kommer att bli svaret på den totala frustrationen.

   Radera
  4. HAX

   Ser du någon annan möjlighet än hagelbrakaren för att kunna påverka den politikerklass som självvalt har isolerat sig?

   Är våld eller hot om våld det enda som kan förmå politiker att lyssna?

   Radera
  5. Tja, ren krasst; Två alternativ: Höja stängslen runt de delar av välfärdsstaten som fortfarande fungerar, eller anpassa densamma till omgivningens välfärdsnivåer. Svårare är det inte.

   Radera
  6. Sverigeakrobat: Javisst. Men det är en helvetes arbetsintensiv apparat.

   Folket kan ta tillbaka makten genom civil olydnad, ohörsamhet och folkliga, fredliga protester.

   Men det måste göras rätt. Det måste organiseras - och det kommer att finnas olika motståndsnästen. Det kommer att vara en oerhört känslig operation.

   Men om man är beredda att sluta upp och om man håller sig till strikt icke våld, då kan det fungera.

   Dessutom kan civilsamhället ta kommandot där staten klappar igenom. (Dock helst inte medborgargarden, det brukar slå över.)

   Radera
  7. Ang. medborgargarden: en tanke.

   När det inte är alltför illa, bildar bara de mest extrema garden.

   Men om samhället blir alltför, totalt uppfuckat, kommer då inte även Andersson och Johansson och Lundström* att bli tillräckligt motiverade till att bilda samarbetsgrupper? Att våga börja snacka så mycket att man får kontakt? Att man får mod och organisation. Och att man lugnt vandrar ut i natten? För inte rekommenderar du att alla man ska ge sig ut ensam? Funkarn'te vettu. Du sa det själv: organiseras.

   *pappor, bröder, makar, kollegor och grannar – som det formulerats annorstädes.

   Radera
  8. Och vad händer när dina folkliga, fredliga protester besöks av 3 medlemmar från Nordisk Ungdom och 2 huligan-polacker och samlad svensk media målar dig i brunt med breda penseldrag?

   Och en hop aggressiva vänsterextremister står och skränar med kommunistflagor i högsta hugg, oförstående till att de springer eliten och bankirers ärenden?

   Vad gör du då?

   Radera
  9. Folkliga och fredliga protester, javisst! Det finns några försök - Folkets Demonstration är ett exempel och de ska ha sin nästa demo nu på lördag 19/3 kl 13 på Norrmalmstorg i Sthlm. Men hela MSM svartmålar, började redan igår på TV4 nyheterna med inslag om högerextremism (som SÄPO säger knappt finns) och att hela S och V mobiliserar sina gatukämpar i EXPO, AFA, RF, Linje17 och Dror Dreiler som uppmanar till gatuvåld mot denna fredliga och demokratiska demonstration. Enl intervju så är syftet från maktens gatukämpar att få en reaktion från nazister så makten kan gå in med alla lagliga maktmedel för att krossa folkets fredliga protester.
   Snyggt? Nej!

   Radera
  10. Bra medborgar"garde" (eller hur?!!):
   Byavakten stoppade inbrottsliga: "Spårade dem på fem minuter" (Avpixlat igår)

   Radera
 2. Jag tänker inte ens läsa mer än rubriken till det här inlägget. Jag tycker att det är djupt upprörande att antinationalistiskt folkmördande kulturmarxistiskt slödder som du har mage att häva ur dig något sånt. DU SKA FAN BARA HÅLLA KÄFTEN OCH SKÄMMAS FÖR VAD DU HAR GJORTY!
  Den förstörelse du ser omkring dig är DITT FEL.

  SvaraRadera
 3. Tråkig nyhet Henrik: Det finns inget "vi" längre. 30 år av postmarxistisk kulturrelativism och multikulturalism har effektivt slagit undan förutsättningarna...

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Jag tycker tvärtom: sänk skatterna.

   Radera
 5. OK Vi tar det här igen

  1. Försvaret
  Återinför värnplikten. Inget annat system har en möjlighet att ge de mängder av personal i ett krisläge som vi behöver till en accepterbar kostnad. Kräv fullgjord utbildning för medborgarskap, rösträtt och möjlighet att väljas in i politiska församlingar.

  2 Polisen
  Återinför landsfiskalämbetet. Modellera detta efter hur amerikanska sheriffer väljs och arbetar. En direktvald sheriff i varje kommun, direkt ansvarig inför kommuninnevånarna. Konkurrens kommer få polisen att skärpa sig illa kvickt.
  Man kan dessutom låta speciellt lämpade göra sin värnplikt i poliskåren i stället för det militära försvaret då de också utgör en resurs i landets krishantering.

  3. Skolan
  3a. Dela på Skola och Betygsättande. Det fungerar inte om Skolorna i stort sätt skall sätta betyg på hur bra de själva är att lära upp individer. Detta är JÄV.
  3b. Se till att ge en del av skolpengen i en ren resultatdel. D.v.s: Inga resultat -> Inga pengar. Skolan är något annat än förvaring så det är lämpligt att även betala för resultat.

  4. Invandringen
  Kriminalisera deltagande, agitation och finansiering av IS terror i Mellanöstern och kalla det brott mot mänskligheten. Jämställ Islamism ned Nazism och grip, döm och utvisa på livstid personer med kopplingar till dessa organisationer

  Åtala och utvisa samtliga som i Sverige gör sig skyldiga till grova brott som mord, våldtäkt, misshandel rån och hot oavsett vad personen ifråga kan råka ut för i sitt hemland.

  Ge varje person två år på sig att uppnå självförsörjning och skatteuppbördsförmåga.
  Kräv dokumenterad självförsörjning, skatteuppbörd och deltagande i civilsamhällets frivilligorganisationer för uppehållstillstånd

  Kräv ovillkorlig arbetsplikt av alla vuxna flyktingar. Låt dem gå "brandvakt" vid skolor fritidsanläggningar för att förhindra klotter och skadegörelse. Plocka skräp kring våra vägar, gator och torg. Plocka bär i våra skogar så att vi inte behöver importera arbetskraft från Thailand varje år att utföra den sysslan. Skotta snö och räfsa löv för äldre och handikappade.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.