2016-04-03

Vänsterns rasistkort skapar bara fler rasister

Vänstern viftar med rasistkortet så fort någon framför kritik som rör flyktingsituationen eller migrationen. Vilket naturligtvis är dumheter.

De flesta som oroas över flyktingkrisen gör det för att de ser att samhällets logistik inte klarar situationen och för att belastningarna på välfärdssystemen kommer att bli för ohantrbara. Inte för att de skulle vara främlingsfientliga.

Naturligtvis skulle Sverige kunna göra mer. Men tänk er hur det skulle låta från vänstern om man började avveckla bidragen till Filminstitutet, stänga ner universitetens genusverkstäder och höja egenavgifterna i vården för att klara situationen. Vänstern skulle gå bananas.

Det finns ett betydande mått av ironi i att välfärdsstatens kanske främsta tillskyndare – vänstern – fullständigt skulle krossa denna välfärdsstat, om den fick sin vilja genom i flyktingfrågan.

Sedan finns det saker som måste hanteras. Nyanlända måste tidigt och tydligt introduceras till det svenska samhället och den svenska samhällskoden. Vi måste hitta vägar för att snabbt få nyanlända i arbete, helst produktivt arbete. Unga människor i problemförorter måste erbjudas andra alternativ för gemenskap än kriminella gäng och källarmoskéer. Ordningsmakten måste kunna garantera alla människors säkerhet och egendom – i alla delar av landet, hela tiden. Det är inte heller rasism, utan bara sunt förnuft.

Däremot kan vänsterns eviga, missriktade fingerpekande möjligen få människor att bli rasister.

5 kommentarer:

 1. Jan Björklund (l) har uttryck det väl.

  Om det finns låga trösklar för att komma fysiskt till Sverige men höga trösklar för att komma in på arbets- och bostadsmarknaden kommer massor av människor hamna i mellanrummet där, det är det som är utanförskapet.

  SvaraRadera
 2. Undrar om Fi, som ju är extremvänster, ser ngt samband mellan penningbrist för boende för misshandlade kvinnor och fullkomligt enorma kostnader för boende för asylsökande. Nä, de är ju inte kända för att räkna, bara känna ... http://www.svd.se/kvinnojourer-tvingas-skara-ner-trots-regeringens-satsning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tok heller det är som vanligt vita medelålders män som hindrar att pengarna betalas ut och att det inte finns utslussningsbostäder.

   Radera
 3. Jag skulle säga att det bara är delvis korrekt. Man är nog inte nödvändigtvis rasist för att man påtalar att människor i realiteten inte är "vita papper". Många flyr från kulturer som inte fungerar tillräckligt väl med moderniteten. För att socialisera dessa grupper så att de omfattar värderingar som meritokrati, invidualism, sekulär stat mm. Så krävs det resurser. Viktigast är att det inte bildas enklaver där man inte kommer i kontakt med västerländskt sätt att tänka/leva/agera (som nog ändå i mångt och mycket får anses vara överlägset). Att hävda att det är billigare att hjälpa på plats och därigenom motverka allt för stora enklaver bildas behöver således inte vara rasism. De flesta här i kommentatorsfälten verkar betona individualism. Individualismen kan vara svår att upprätthålla i förmoderna kulturer där befolkningen inte är tillräckligt skolad för att kunna ta avstånd från klansamhälle och hokuspokus. Utbildning som betonar vetenskaplighet är viktig byggsten att ge dessa människor. En process som kan motverkas om allt för många från vissa förmoderna kulturer kommer samtidigt.

  SvaraRadera
 4. För vänstern finns ingen motsättning mellan välfärdsstat och flyktingar, eftersom det alltid finns rika som kan betala hur mycket som helst.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.