2017-02-12

Hur har det kunnat bli så här?


När jag försökte se vilka som ligger bakom denna surrealistiska Youtube-film tog det inte lång stund innan det började osa avoghet mot främlingar. Vilket är idéer och ett förhållningssätt som jag inte delar.

Men att avfärda allt som kan ha SD-kopplingar, vad det än är, är knappast någon hållbar plan. Orimligheter är orimligheter, oavsett vem budbäraren är. Vi måste förhålla oss till det som sker.

Detta sagt tycker jag att du skall se filmen ovan. Den beskriver något viktigt. Nämligen hur Sverige har blivit skvatt galet. Kameler till ett integrationsprojekt? Kamelmjölk mot autism? För kommunala skattepengar. [Länk»]

Det inspelade samtalet är en mörk fars. Det är smärtsamt att lyssna på, på så många sätt. Mot slutet börjar jag tycka riktigt synd om den stackars tjänstemannen. Här har en tokig idé seglat igenom utan att någon har bedömt eller ifrågasatt dess rimlighet – och landat på hennes bord. Att bygga ett... kamelcenter i Angered.

Svenska folket avtvingas en stor del av sin lön i skatt. Det mesta faktiskt, eftersom man måste räkna med sociala avgifter och sådant. För varje skattekrona som överförs till det offentliga överförs också makt från folket till politiker och byråkrater. Vilka inte verkar förstå vad de sysslar med.

Vi betalar helt enkelt för att underkasta oss andra, Maktapparaten.

Vägrar du blir du inspärrad. Skatt är allvarliga saker. Skattebasen måste, ur statens perspektiv, till varje pris upprätthållas – hur tokigt pengarna än används. Och för att hålla den sammanträdande klassen flytande.

Som om inte det är illa nog tycks de människor som uppbär förtroendet att klokt förvalta våra skattepengar fullständigt ha tappat koncepten.

Kommunala kameler...

14 kommentarer:

 1. Kan låta tokigt, men jag kan tänka mig många mer galna projekt, i Dubai t.ex. har man byggt en inomhusskidbacke.

  Problemet, som jag ser det, är inte att man importerar kameler till Sverige utan att det är ett högriskprojekt som betalas av skattebetalarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På danska Bornholm, som nästan aldrig har snö, har man byggt en skidbacke med EU-pengar.

   Radera
  2. Framstår ju som oerhört logiska projekt jfr kamelprojektet haha. Ingen annan än ett feministiskt dagis-Sverige kan komma på en så totalt überbisarr idé som att några kameler nog ska få de stackars gullebarnen (araberna) att trivas bättre så att de slutar skapa havoc o röja runt i förorterna.

   Radera
 2. Kanske borde man importera torskar till en torskfarm i Göteborg så att svenskar kan få jobb?

  SvaraRadera
 3. "Problemet, som jag ser det, är inte att man importerar kameler till Sverige"

  Seriöst, vad ska vi göra med alla kamelerna?
  Bortsett från att sköta om dom menar jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att SÄS menar att det inte är något fel med galna/våghalsiga projekt om de finansieras av privata intressen (som tar den ekonomiska risken -som i detta fall får anses vara betydlig...)

   Radera
  2. Kolmården har zebror och giraffer, varför inte kamaler? Vad säger att inte kamelmjölk eller kamelskinn skulle kunna finna en användning, utan att vara expert på området. Vi har ju redan ett antal strutsgårdar.

   Radera
 4. Muteborg, behöver inte skriva mer...

  SvaraRadera
 5. http://www.gp.se/nyheter/göteborg/satsar-32-miljoner-på-svamp-getmjölk-och-hästgräsklippare-1.4148563

  SvaraRadera
 6. Ja, HAX. Hur har det kunnat bli såhär? Gräv där du står. Fråga dina liberala polare om varför varje möjlig och omöjlig allians har ingåtts för att fylla Sverige med nya invånare utan erfordligt humankapital.

  Mångkulturalism är inget annat än tillämpad socialism. En storskalig överföring av resurser både i kontanter direkt till klienterna och i form av pysselsättninngsprojekt enligt ovan. Men också överföring av kollektiva rikedomar, såväl materiella (pension, infrastruktur etc.) som ickemateriella (tillit).

  Mångkulturalism uppstår inte på på frivillig väg, tvärtom så visar en bedövande majoritet att de gärna segregerar sig om ekonomisk möjlighet ges.

  Alltså krävs en annan av socialismens grundstenar, social ingenjörskonst och tvång för att tvinga människor att acceptera denna artificiellt skapade befolkningsökning.

  Så se dig i spegeln och fråga dina vänner varför ni var beredda att slänga varje borgerlig och icke-socialistisk värdering överbord för en enda fråga: Rätten till fri migration. Var det värt det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den libertarianska linjen är: Människor skall ha rätt att bo var de vill. Men inte på andras bekostnad. Gränsen för denna frihet, liksom för annan frihet, går där man kränker någon annans frihet, säkerhet eller egendom.

   Att ha både öppna gränser och en generell välfärdsstat är inte liberalt.

   Radera
  2. Javisst. Det är jättefint. I teorin.

   Men både du och jag vet att det är ljusår tills Sverige är libertarianskt.

   Ändå skulle det in i det sista slåss för fri rörlighet trots att nettoeffekten blir mera skatter, mera regleringar och mer skattepengar till kameler.

   Var det värt det?

   Radera
  3. Hade man lyssnat till oss libertarianer hade Sverige i princip bara haft arbetskraftsinvandring.

   Men folket valde politiker som vill annorlunda.

   Radera
 7. Är det någon som frågat ökendjuren kamelerna vad de tycker om att hamna i blåsiga Angered? Var är djurrättsaktivisterna?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.