2005-07-18

Suck!

EU:s diplomatiska förbindelser med Kuba ligger på is - på grund av landets brott mot de mänskliga fri- och rättigheterna.

Det hindrade dock inte fransmännen från att bjuda in representanter för Kubas regering till det franska nationaldagsfirandet förra veckan.

Naturligtvis fick detta den kubanske utrikesministern, Felipe Perez Roque, att konstatera att EU:s sanktioner varit felaktiga redan från början och att EU nu har "bättrat sig".

Länk: EUobserver

På den franska nationaldagen passade president Chirac också på att förklara att "Frankrike är bättre än England". Han menade att detta gäller så väl mat som hälsa, utbildning och forskning. Detta för att nu inte tala om den ekonomiska politiken, socialpolitiken, jordbrukspolitiken och de höga födelsetalen... Oh-la-la!

Men helt oemotsagd fick han inte stå. Den rätt populäre franske inrikesministern - och Chiracs bittre rival - Nicolas Sarkozy dristade sig till att undra om det skulle kunna vara Frankrike som har fel och resten av världen som har rätt om ditt och datt.

Sarkozy står för en mer "brittisk" politik än Chirac. Det vill säga att han är för saker som handel, fri rörlighet och en fri marknad. Han är en möjlig utmanare till Chirac i presidentvalet 2007. Ett val som Chirac själv, än så länge, vägrar ge besked om han kommer att ställa upp i.

Länk: The Telegraph

2 kommentarer:

  1. kan inte castro dö nångång? han måste väl snart vara 300 år?

    SvaraRadera
  2. Undrar om Chirac har bestämt sig för att ge Göran Persson och (s) lite konkurrens i VM i oberättigad självgodhet?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.