2005-07-18

Internet under FN:s kontroll?

Det styrs och kontrolleras för lite, tycker FN. I november hålls "UN Net and Society Conference". Där kommer man att diskutera om och i så fall hur FN skall ta över kontrollen över internet...

Illavarslande.

En ljuspunkt är dock att den grupp som skulle ta fram ett beslutsunderlag till konferensen har kollapsat. Man lyckades inte enas alls. Så nu finns det flera olika förslag.

Oenigheten, förvirringen och splittringen bör uppmuntras - så att inget beslut fattas alls. Det är enda sättet att undvika att FN börjar kontrollera och styra internet.

Länk

4 kommentarer:

  1. Ironiskt nog så lär väl detta vara en av de punkter där även den mest inbitne FN-hataren i USAs regeringen håller med sitt hatobjekt att Internet bör kontrolleras.

    Man får än en gång lägga sitt hopp till FNs oförmåga till aktion ;-)

    SvaraRadera
  2. Lite regleringar och förbud har väl aldrig bidragit med någon ondska?

    SvaraRadera
  3. En normalt funtad 13-åring ligger långt före FN vad gäller att ha kontroll på Internet.

    Som tur är.

    SvaraRadera
  4. ingen stat har någonsin startat ett monopol från idéstadiet. Det har alltid krävts fria entreprenörer för allt ifrån spritförsäljning till internet. Men när något når en kritisk massa, när det blir så stort att ingen politiker kan hålla sig borta. Då förstatligas det.

    Att lyckas med nyskapande verksamhet i en socialistisk stat innebär att dingla ett saftigt köttstycke framför ögonen på det odjur som kommer att förgöra en.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.