2005-09-01

Likhet inför lagen

För några månader sedan undgick en domare i Högsta Domstolen med nöd och näppe avsked (istället blev han omplacerad) efter att ha köpt sex.

I dag meddelar media att en domare i Hovrätten i Skåne fått sparken - efter att ha köpt sex.

Detta är naturligtvis orimligt. Samma "brott" skall inte leda till olika konsekvenser.

Dessutom: Att köpa sex är, i moralisk mening, ett mindre och mer bagatellartat brott än att till exempel köra för fort. Detta så länge sexköpet sker på frivillig grund, mellan samtyckande vuxna. Då är det ingen som skadar någon annan eller riskerar andras säkerhet (vilket ju kan vara fallet om man beter sig fel i trafiken). Sexköpslagen handlar, som bekant, inte om kränkningar av andras rättigheter - utan om politisk moralpanik upphöjd till lag.

Således - om domare skall få sparken för att ha köpt sex, då bör alla domare som över huvud taget begår ett brott (fortkörning, snatteri etc.) få sparken.

Sätter man ribban så här lågt, då skall samma konsekvenser följa på all slags brottslighet begången av domare. Och då lär det nog uppstå ett visst manfall i kåren...

Länk

2 kommentarer:

  1. Man kan misstänka att det beror på att köpandet av homosex inte passar in i statsfeministernas världsbild av ett förtryckande patriarkat - män kan ju inte förtryckas. Möjligtvis kan de förtryckas i egenskap av bögar, men nu var ju köparen också det...

    Dvs det gick inte att med rådande statsfeministiska modell förklara vad det var för förkastligt med HD-domarens sexköp. Därför kunde han sitta kvar.

    Domaren i Malmö var däremot en del av det förtyckande patriarkatet och hans gärning därmed oförsvarbar enligt samma modell.

    SvaraRadera
  2. moralpanik och politisk korrekthet gör folk till idioter.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.