2006-04-10

Moderaterna och sexköpslagen

Moderata Ungdomsförbundet i Kronoberg vill "legalisera prostitution" - det vill säga avskaffa den så kallade sexköpslagen.

Det är ett utmärkt ställningstagande. Vuxna människor som frivilligt ingår ett kontrakt om att byta sex mot pengar skall inte hindras av nymoralism och politiskt korrekt lagstiftning.

När MUF:arna sände motionen till Kronobergsmoderaternas stämma sade moderpartiet dock blankt nej.

Den moderate riksdagsledamoten Anders G. Högmark är upprörd över MUF:arnas "dåliga omdöme" och säger att de har "passerat gränsen".

De nya moderaterna är alltså för sexköpslagen. De hukar för att ta en viktig principdebatt. De förstår inte det orimliga i att idiot- och omyndigförklara medborgarna.

Och moderaterna hamnar därmed också i säng med socialdemokratin, som istället för att se till att lagar mot våld, våldtäkt, olaga tvång och människorov verkligen efterlevs - väljer att bunta ihop all sexhandel under rubriken "traffiking". Vilket i sin tur innebär att frivilliga relationer, där ingen skadar någon annan, görs olagliga och buntas ihop med verkliga och grova rättighetskränkningar.

Det är synd att moderaterna är så ryggradslösa.

Läs mer...

3 kommentarer:

  1. Detta är ännu ett exempel på dom goda avsikternas tyranni, man är för impotent för komma åt själva problemet, så man gör något annat istället för att känna sig duktig.

    Kvinnor på olika håll i världen utsätts för tvång, kidnappning & våldtäkt, vi förbjuder prostitution i Sverige (& helst bojkottar VM i fotboll)

    Helbrända alkoholister kör gång på gång bil med 2-3 promille i blodet utan att någon hindrar dom, vad gör vi då, jo sänker promillegränsen & inbillar oss att det löser problemet.

    I trafiken har vi svårt att nå upp till "nollvisionen", vilket delvis kan förklaras av att hälften av alla dödliga singelolyckor förmodligen är självmord, vad gör vi, jo satsar några hundra miljoner på fartkameror & bättrar på statistiken över fällda "brottslingar".

    SvaraRadera
  2. Moderaterna röstade även mot sexköpslagens införande när frågan var uppe i riksdagen. Det innebär att muffarna rimligen företräder partilinjen

    SvaraRadera
  3. I det idealla samhället har staten inget med vad vuxna medborgarna gör för något mot eller utan ersättning.

    I vårt icke ideala samhälle har sexköpslagen gjort en dålig situation värre. Trafickingligorna klappar händerna av förtjusning över den svenska lagstiftningen och importerar fler tvångsprostituerade.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.