2006-09-04

Kosher?

DI-reporten som avslöjade SAP.net-gate – Fredrik Sjöshult – är gammal SSU:are från Växjö.

Den unge folkpartisten som snokade på SAP.net – Peter Jodenius – har ett förflutet i SSU. I Växjö.

Den som försåg Jodenius med inloggningsuppgifter till SAP.net är... trumvirvel... en SSU:are!

Lite för många sammanträffanden, if you ask me...

7 kommentarer:

  1. Hmmmm...
    Källa? Det här skall spridas!

    SvaraRadera
  2. DI, Aftonbladet, DN och ang den tredje SSU:aren - folkpartiets pressmeddelande. (De har gett polisen namnet.)

    SvaraRadera
  3. Henrik, hur menar du att allt hänger ihop? Skulle SSU:s plan alltså gå ut på att ge en folkpartistisk riksdagskandidat lösenordet, för att sedan vänta på att han spred vidare lösenordet till en ssu-mullvad som de senaste två åren suttit som Luf:s pressekreterare, i väntan på just det här tillfället? Och här trodde jag att det var tokvänstern som var paranoid...

    SvaraRadera
  4. Vänta nu (min hjärna sprakar och knakar...).

    Bloggen Maktimissbruk, som bloggade som enda post Mona Sahlins dotters sätt att få jobb i USA (samt i mitt tycke verkade vara lite väl insatt i socialdemokratins vänskapskretsar) och även hade en osmaklig och långsökt referens till Anna Lindh, den bloggen misstänktes ju av många att var riggad av Expressens Niklas Svensson, som var den som körde ut nyheten refererandes till denna typiskt nyhetsskapande blogg.

    Men den bloggen påstås nu alltså (avslöjat av polisen???) vara upplagd av LUF:s Per Jodenius (fd SSU:aren från Växjö) som i denna SAP.net-gate avslöjades av Expressenjornalisten Fredrik Sjöshult (fd SSU:aren från Växjö), som alltså är Niklas Svenssons mycket nära kollega.

    Vidare är ju en SSU:are som lämnat ut inloggningsuppgifter till Jodenius-gänget en annan skum sak.


    "The Plot is Thicken" hade Johan Ingerö som senaste bloggpost-rubrik. Någon Sherlok Holmes här som kan tänka åt mig... känns som att mina tankar vill fara iväg... Blir i alla fall *spännande* att se vad utredningen ger. ("Spännande", som om ohederlighet på riktigt vore mysig underhålling... hm, minns iofs Norrmalmstorgsdramat som mysiga TV-kvällar som barn... lite lagom sjukt kanske... :-)

    Tror dock inte att folkpartiet faller så djupt i denna affär, och i synnerhet inte alliansen. Roland PM har här en rätt klok grundanalys.


    Men vilken tilltro ska man ha till Sjöshult när han lovar att det kommer mera, när han nu kännt till detta i nästan en vecka och inget sagt samt att det verkar som att Niklas Svensson och Per Jodenius sen långt tidigare hade ett samarbete med bloggen Maktmissbruk? Var startar detta? I förenandet av intressen hos några som var SSU:are och nu är journalister?

    Detta kan naturligtvis vara rent felaktiga spekulationer från min sida, men jag har svårt att komma ifrån tanken att _epicentrum_ i denna affär kan ligga någon annanstans än inom folkpartiet!

    Sjöshult har visst lovat att i morgon visa att folk högre upp har varit inblandade. I morgon. Som på nyhetsräls då...? Tjaha, så då har Jodenius (den källa som torde ha skyddats beträffande bloggen Maktmissbruk) bjudit på loggar som visat att FP använde S-info för att planera kampanjer? Jag är inte så övertygad om att han har så mycket substantiellt på fötterna, men ska bli intressant att se!

    Visst kan information ha skickats uppåt från LUF-ordföranden, men vilken information och hur har den kunnat tolkas av mottagarna? T ex.

    SvaraRadera
  5. Tomas: Eller tvärt om. Mullvaden tipsar SSU om en lämplig person att tipsa och snärja.

    Men nä, jag säger inte att det ÄR så här.

    Däremot är jag mycket, mycket skeptisk till att svälja den rådande mediastoryn rakt av. Därtill förekommer allt för mycket rävspel.

    SvaraRadera
  6. Detta med Jodenius Maktmissbruk och Niklas scoop alldels precis efter samt att Niklas närmaste kollega, Sjöshult, "vackert" väntade med publicering en vecka tills socialdemokraterna haft en presskonferens.

    Jag tycker att det osar nåt här (men ack så många gånger jag bitit i gräset på teorier :-P ...).

    SvaraRadera
  7. Henrik: "mycket, mycket skeptisk till att svälja den rådande mediestoryn rakt av", däremot verkar du helt ha accepterat att en SSU:are läckt uppgifterna, trots att ord står mot ord i det fallet?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.