2006-09-28

Leva loppan?

Enligt Näringsliv 24 tjänar EU-kommissionären Margot Wallström ungefär en halv miljon spänn i månaden. Efter skatt. (Rättelse: Skall vara bortåt 300.000/månad inklusive förmåner plus ett fett representationskonto. Men det är ju inte heller kattpiss.)

Kikar man på hennes redovisning av personliga förhållanden blir man dock lite fundersam. Hon är delägare i några små fastigheter i Sverige, förmodligen familjens. Och hon äger en Volvo. Hon har 53.000 spänn i Roburs Allemansfond och 6.000 i en rysslandsfond. I övrigt har hon inga aktier, inga värdepapper, inga ekonmiska intressen, nada!

Man kan undra vad hon gör med alla pengar. Om hon lever loppan för dem, då kan man förstå att hon inte vill hem till Sverige och käka falukorv.

Wallströms ekonomiska redogörelse (PDF).

Vill du själv leva loppan med EU-pengar? Då har EU påpassligt nog egna kurser om hur man kan roffa åt sig så mycket av skattebetalarnas pengar som möjligt.

Training Sessions on how to get EU Funding...

4 kommentarer:

  1. EU-kommissionärer betalar inte skatt.

    SvaraRadera
  2. Man kan undra vad hon gör med alla pengar. Om hon lever loppan för dem, då kan man förstå att hon inte vill hem till Sverige och käka falukorv.

    Vill man veta kan man inledningsvis börja undersöka hennes samtalslistor (om det är offentliga uppgifter) och kolla var samtalen till t ex Schweiz, Cayman-öarna mm gått..

    SvaraRadera
  3. Wille:
    Jag jobbade själv i Bxl ett tag - och kunde nog stoppat undan lite pengar på mysko öar jag också om jag velat (istället blev det 220 000 kr på ett bräde till den belgiska staten...). Isåfall hade jag snällt bett en vanlig revisor peta unden pengarna där, dvs ett vanligt lokalsamtal, om ens det.

    SvaraRadera
  4. Nettolönen förefaller att hamna en bra bit under din ursprungliga halvmiljon, som ju dessvärre står i FlashBacks nyhetsbrev, så nu är ryktet redan ute.

    Och att kalla 5k för ett "fett representationskonto"? När var du ute och representerade sist egentligen?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.