2006-09-28

Vaktombyte

Ny moderat partisekreterare, efter Sven Otto Littorin, blir Per Schlingmann. Bytet sker redan under dagen. Ingen tänker berätta vad Littorin skall göra i framtiden.

Märklig tidpunkt för ett vaktombyte. Mycket filttofflor.

Schlingmann. Det coolaste namnet på en svensk politiker sedan Dinkenspiel.

5 kommentarer:

  1. Något är i görningen. På tok för mycket moderater som kommer med intetsägande uttalanden, som närmast motsvarar polisens "Cirkulera! Här finns ingenting att se!"

    SvaraRadera
  2. Jag känner Per Schlingmans bror - en riktigt cool kille. I övrigt har jag inget att säga.
    / Dumle

    SvaraRadera
  3. När det gäller häftiga namn i politiken så lägger jag nog min röst på Walburga Habsburg-Douglas. Moderat så klart.

    Bloggen Bent skriver:
    Men Walburga Habsburg-Douglas är dotter till Otto von Habsburg, kronprins till tronen i Österrike-Ungern. Otto är son till den siste kejsaren Karl von Habsburg. Habsburgarna förlorade sin dubbeltron 1918 efter förlusten i första världskriget. Då hade Habsburgarna styrt Österrike-Ungern i över 600 år, ända sedan landet var känt som Det Heliga Romerska Riket.

    Kommer det Habsburgska väldet att återuppstå på Helgelandsholmen?

    SvaraRadera
  4. Sägas bör att "Totto" i tusen och en sammanhang sagt att han bara skulle vara partisekreterare fram till och med valet.

    SvaraRadera
  5. Jag har läst någonstans att det är Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och Sven-Otto Littorin som i praktiken styr moderaterna, vilket motsäger föregående talare.

    Jag skulle satsa en whisky på att Littorin får en tung post i regeringen. Vi får väl se om en vecka.

    I övrigt så skulle jag tro att de nya moderaterna är en förutsättning för "party" på nästa valvaka. Systemskiftesretoriken fungerar inte för att vinna val. Man göra gradvisa förändringar och liberaliseringar istället.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.