2006-11-25

Niklas Wykman nu MUF-ordförande

Just åter från Moderata Ungdomsförbundets stämma i Sollentuna.

Där valdes, med röstsiffrorna 63-49, Niklas Wykman till ny förbundsordförande.

Motkandidat var valberedningens förslag Mattias Thorsson. Båda får sägas vara bra kandidater och goda marknadsliberaler.

När resultatet av voteringen lästes upp var stämningen påtagligt god. Den nye orföranden möttes, som sig bör, av stående ovationer från alla. En milsvid skollnad från den bittra striden när Reinfeldt blev MUF-ordförande, om man så säger...

I sitt tacktal lovade Wykman bland annat att driva på för att moderaterna åter skall bli ett parti som står för sänkta skatter.

Skall man hitta någon skillnad mellan de två ordförandekandidaterna kan man kanske säga att Wykman är lite mer av en frifräsare. Under EMU-omröstningen stod han på nej-sidan. Inför stämman hade han en majoritet av distriktens nomineringar bakom sig.

Grattis!

3 kommentarer:

  1. Intressant att Wykman är mot EMU.

    SvaraRadera
  2. ama-gi: Det finns folk som är ett steg före dig, Klassiskt Liberala Partiet har redan bildats. http://www.liberalapartiet.se/

    Jag har hört att Wykman är drogliberal. Hade varit riktigt roligt om Wykman uttallade sig om detta. Kalabaliken som hade uppstått hade varit hysteriskt rolig att åskåda.

    SvaraRadera
  3. Jag noterar att Wykman är EMU-motståndare. Riktigt "roligt" blir det när vi får se en MUF-ordförande som vill lämna EU.

    Om man läser Liberala Partiets program ser man att ett förverkligande av programmet är omöjligt så länge EU ser ut som det gör och dessutom Sverige är medlem av unionen.

    Däremot står det inget om att Sverige borde lämna EU.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.