2006-11-25

Nu börjar det hända saker!

Det socialdemokratiska oppositionsborgarrådet i Stockholm, Carin Jämtin, säger att hon inte vill bli partiledare efter Göran Persson. Hon vill ägna sig åt politiken i Stockholm – och tänker lämna riksdagen om ett par veckor.

Samtidigt har den förre socialdemokratiske samordningsministern / vice statsministern Jan Nygren (s) en debattartikel på Svenska Dagbladet Brännpunkt. I den argumenterar han mycket starkt för en förnyelse inom (s). Och om samarbetet med (v) och (mp) skriver han att det "har efter hand konsekvent begränsat tankeverksamheten i det socialdemokratiska partiet".

Jag har tidigare undrat varför Nygren inte har matchats fram som ledare för socialdemokraterna. Hans nuvarande jobb som vice VD i Saab ger honom förtroende i helt nya läger. Smart, snabbtänkt och nydanande skulle han kunna bli en svensk motsvarighet till vad Tony Blair länge var för brittiska Labour.

Nygren som socialdemokratisk partiledare vore en mardröm för borgerligheten.

Jämtin säger nej | Nygrens debattartikel

6 kommentarer:

  1. För gammal? Han är knappast mycket över 55. Jag skulle mycket gärna se Nygren, han verkar skarp. Såg honom hos Ortmark i Axess-TV för några veckor sedan. Han vågar t.o.m. utmana arbetsrätten och han vill införa en flexicurity-liknande modell i Sverige.

    Men, nej, han är med stor, stor sannolikhet ointresserad av att ta uppdraget. Jag tror det blir Sahlin, men hoppas på Nuder. Då blir de inte valbara 2010 }:)

    SvaraRadera
  2. Blir de så mycket mer valbara med Sahlin vid rodret, då?

    Om jag inte minns fel så var Nygren (född -50) intresserad senast det var aktuellt, men tackade nej eftersom han var nybliven småbarnsfar, eller kanske ensamstående förälder till en tonåring. Han ställde väl ett tag som ultimatum för att kandidera att han skulle ha 10.000 kronor mer i lön för att kunna anställa en barnflicka, utan att förstå at det skulle krävas närmare 50.000 mer i månaden med vårt skattesystem.

    Det är verkligen en kunnig och hederlig sosse man har svårt att tycka illa om - lite som Anna Lindh - men han sitter ju inte heller i Riksdagen ... och är man.

    SvaraRadera
  3. Och dessutom, varför skulle Nygren vara intresserad?

    SvaraRadera
  4. Någon som tror att Nuder står där som segrare till slut...?
    ---------------------------
    Nej knappast.Varför skulle dom ge er det?


    Han vågar t.o.m. utmana arbetsrätten och han vill införa en flexicurity-liknande modell i Sverige.
    --------------------------------

    Att han är företagsledare och Sosse innebär knappast att han säljer ut det ni inte redan fått för att sedan se den bit han tar med sig till er ätas upp av moderat sfären och svenskt näringsliv..

    Ni blir inte av med oss hur ni än gör.

    Tyvärr.

    SvaraRadera
  5. Om Nygren för (s) åt höger, så lär ju (s) hamna till höger om "de nya moderaterna".

    SvaraRadera
  6. Per Nuder paminner en hel del om Wesley Mouch. Det skulle inte vara en stor overraskning ifall Nuder blev vald till partiledare.
    ---------------------------

    Det tyckte Timbro också.

    Så mycket att dom skrev ett personligt adresserat brev till honom som vars enda innehålla var att Nuder var en nolla.

    Det säger ju naturligtvis mer om Timbro än om Nuder.

    Och nej...Nuder blir inte partiledare.

    Varför skulle sossarna medvetet leva upp till era fantasier?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.