2008-01-30

Alltid är det något...

I Timbro-rapporten Kulturskymning inställd pekar Johanna Nylander på att kulturlivet faktiskt blomstrar som aldrig förr. Och hon visar att hushållens ekonomi är viktigare för kulturen än politiska satsningar. Länk »

Detta irriterar naturligtvis kulturvänstern. I Aftonbladet skriver Marianne Steinsaphir att rapporten inte är relevant för en seriös diskussion om kulturpolitik och kulturklimat, eftersom den... låt se... krystning pågår... hmm... saknar barnperspektiv! Länk »

6 kommentarer:

  1. Jag undrar också liksom Aftonbladet vad artiklen handlar om.

    Den konstaterar utan att säga det högt att den skattefinansierade delen av vår kulturpolitik levererar.

    Det blir lite märkligt att Timbro ena dan dömer ut svensk kulturpolitik som Stalinism och nästa dag av helt och håller retoriska skäl på grund av en pågående debatt där regeringen får kritik helt plötsligt försvarar samma kulturpolitik.

    Varför då?

    För att det är moderaterna som administrerar den nu och inte sossarna?

    SvaraRadera
  2. "Det blir lite märkligt att Timbro ena dan dömer ut svensk kulturpolitik..."

    Kan det vara så enkelt att det är Nylanders slutsats och inte "Timbros"?

    För det var ju så att det var Nylander och inte Timbro.

    Men det är klart, när man kommer från en ideologisk bas där man producerar de svar man vill ha och inte de egentliga svaren, då kan det vara svårt att se skillnaden mellan rapportskrivaren och uppdragsgivaren.

    SvaraRadera
  3. Kan det vara så enkelt att det är Nylanders slutsats och inte "Timbros"?

    Ja Timbro har ju en lång tradition av att publicera meningsmotståndares pdf alster.
    Det är ju känt.

    Det är väl därför man ska kontakta både Erik Tziga och författarinnan till vad som delvis är en hyllning till svensk skattefinansierad kulturpolitik om man har ytterligare frågor?

    Men det är klart, när man kommer från en ideologisk bas där man producerar de svar man vill ha och inte de egentliga svaren,



    Nu pratar du uppenbarligen om avtalet mellan Svenskt näringsliv och Timbro eller?

    SvaraRadera
  4. Slutsats = Ideologi?

    Väldigt intressant det där, Timbro som annars ses som kulturpolitikens fiende nummer ett (Stegö-Chilo som kulturminister, nyliberalism etc), stödjer helt plötsligt kulturpolitiken därför att moderaterna(!) sitter i regeringen.

    Kan du inte några fler roliga konspirationer?

    Kom igen nu, Micke! Jag vet att du kan.

    SvaraRadera
  5. Väldigt intressant det där, Timbro som annars ses som kulturpolitikens fiende nummer ett (Stegö-Chilo som kulturminister, nyliberalism etc), stödjer helt plötsligt kulturpolitiken därför att moderaterna(!) sitter i regeringen.


    Ja det är onekligen intressant att dom gör det genom att publicera och ställa sig bakom en artikel
    som hyllar resultaten av samma skattefinansierade kulturpolitik som dom hatade över allt annat (om man räknar bort LO och sossar i allmänhet)när den administrerades av sossarna.


    Jag håller med dig om att det är konsekvenslöst.
    Det är dock inte helt ovanligt att dom gör så.
    Dom har till exempel helt och hållet slutat yra om majoritetsdiktatur sen vi fick en högerregering men det kanske man ska vara tacksam för å andra sidan.

    SvaraRadera
  6. Men rapporten kom ju fram till att kulturpolitik inte spelar någon roll!

    Politik som inte spelar någon roll kan man avskaffa, och det är ju exakt vad Stefan Jonsson på DN förstod av rapportens slutsats.

    Men tydligen inte enligt Micke, som verkar anse att den tryggaste garanten för fortsatt statlig kulturpolitik är moderatledd regering.

    Visst, gå du omkring och tro det.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.