2008-08-26

FRA: Klamberg om CFR:s artikel

Mark Klamberg tar utgångspunkt i Centrum för Rättvisas artikelSvD Brännpunkt i dag – och häller ett helt saltkar i regeringens redan svidande sår...

"Min bedömning är att om regeringen inför den 18 juni 2008 hade arbetat in de nio punkter som Centrum för Rättvisa presenterar så hade det inte blivit en proteststorm, varken före, under, eller efter omröstningen. Socialdemokraterna hade förmodligen accepterar förslaget, men nu är läget ett annat."

Jo. Och som Mark skriver, nu är läget ett annat. Ett helt annat. Och regeringen har bara sig själv att skylla. Att inte tänka och att inte tänka utifrån en ideologisk klanbotten brukar straffa sig.

Länk»

4 kommentarer:

  1. Jag håller verkligen med - men samtidigt spiller ju exakt hela detta saltkar även över på den s.k. bloggosfären. Hur kommer det dig på samma sätt att INGEN inom denna hetrogena värld innan den 18 juni hade förslagit dessa 9 punkter?
    Hade man gjort detta i tid, med medföljande opinionsbildning, hade aldrig Fredrick & Annie m.fl. lämnats i sticket, utan hade kunnat agera med pondus i riksdagen.
    Hax:
    Du är, som vanligt, den man minst kan klandra, eftersom du faktiskt försökt opinionsbilda även innan den ödesdigra veckan - men alla andra gnällspikar...? Och man hade ju hellre sett dessa punkter än det vanligt förekommande alarmistiska NEJ-ältandet.

    SvaraRadera
  2. Yeah, för (s) var ju emot förslaget för att det var dåligt, inte för att det var borgarna som lade det.

    SvaraRadera
  3. Johan Hedin.

    Ta inte i så att du spricker.

    anledningen till att de 9 punkterna inte formulerades FÖRE 18/6 är att de bygger på en dom i Europadomstolen som föll EFTER 18/6.

    Vi vet att du är sur för att Sveriges liberaler inte böjer huvudena och sväljer övervakningssamhället (trots att det handlar om en massa häftig teknik).

    Utan "gnällspikar" och "alarmistikst Nej-ältande" från personer som Hax, Falkvinge, Ström, Lindberg, Sigfrid, Ohlsson, Klamberg och Swartz hade massavlyssningslagen varit huggen i sten vid det här laget. Nu finns det en chans att den rivs upp - men det gillar väl inte du?

    SvaraRadera
  4. jonas:
    Mig veterligen gick FRA-lagen igenom riksdagen. Är det en "succé" enligt dig.

    Om "Sveriges liberaler" kommit med vettig kritik inklusive motförslag i god tid hade det aldrig skett.

    I övrigt misstänker jag ganska starkt att du inte är speciellt liberal själv. Liberaler fantiserar inte ihop och tillskriver andra åsikter de inte har.
    Så, lägg av med det, tack.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.