2008-08-26

Lite länkar...

Springer runt en massa ärenden under detta korta besök i fosterlandet. Ett par länkar mitt i stressen dock...

Ola tipsar om en bloggpost om konflikten Ryssland - Georgien som är lite underhållande. Länk»

Johan Ingerö utvärderar regeringen nu vid halvtid i mandatperioden. Han menar att dess problem grundlades redan innan maktskiftet 2006. Länk»

Clarence Crawfoord och Gunnar Strömmer på Centrum för Rättvisa skriver om FRASvD Brännpunkt i dag. Nio saker regeringen borde ha tänkt på i förväg, typ. Länk»

Europaparlamentet kan, för första gången, inte hålla sitt månatliga sammanträde i Strasbourg. Säkerheten kan inte garanteras, sedan delar av taket rasat in i plenisalen. Mötet i början av september kommer därför att hållas i Bryssel. Vilket för övrigt innebär att man spar miljoner av skattebetalarnas pengar på att hoppa över flyttcirkusen för en gångs skull. Länk»

4 kommentarer:

  1. Tyvärr sparar man inte flera miljoner åt skattebetalarna genom att inte flytta EU-parlamentet. Dessa penag kommer istället att användas till ännu mera dumheter som skadar skattebetalarna.

    Att flytta parlamentet mellan Bryssel och Strasbourg är förvisso ett slöseri med pengar men trots allt inte något annat. EU's övriga verksamhet är i det stora hela till skada för unionens medborgare.

    Om EU enbart lade ut sina pengar på att flytta parlamentet fram och tillbaka mellan olika orter utan att göra något annat skulle detta vara bättre än det vad man gör idag.

    SvaraRadera
  2. Angående DN-artikeln: CFR fick bara ihop nio punkter eftersom de anser att FRA-lagen innehåller en tidsbegränsning (på 6 månader).

    Men i §5 (https://lagen.nu/2008:717#P5) står ju att tidsbegränsningen gäller spaningstillstånd samt att regeringen inte behöver tillstånd för spaningsuppdrag. Då blir ju slutsatsen att det inte finns någon tidsbestämning (för regeringsbeställd spaning) och därmed ännu en punkt att rätta i lagen.

    Med tanke på hur "flexibelt" FRA har tolkat den gamla lagen antar jag att varje otydlighet kommer att missbrukas framöver också.

    SvaraRadera
  3. ... och en till länk..intressant artikel av Niklas Lundblad

    http://www.svd.se/kulturnoje/mer/kulturdebatt/artikel_1616691.svd

    SvaraRadera
  4. Skulle vi inte bara kunna betala EU parlamentarikerna för att försvinna från jordens yta.

    Nu får man väl FRA på sig men om man hade tillräckligt pengar skulle man göra nåt åt det.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.