2008-10-06

Mp byter fot om EU

Nu är miljöpartiets medlemsomröstning om EU klar. 55 procent av medlemmarna vill stryka kravet på ett utträde ur EU ur partiprogrammet. 44 procent vill ha det kvar.

Det blev plötsligt oerhört enkelt att vara valstrateg i vänsterpartiet.

SR | SvD | DN

6 kommentarer:

  1. Nu blev Miljöpartiet regeringsdugligt.

    SvaraRadera
  2. Samma gamla historia: Bit inte den hand som föder dig så excellent. Det ingår väl i alla karriärpolitikers plan att runda av med några skattefria år i EU-tjänst (förut var det ju FN man siktade in sig på).
    NN

    SvaraRadera
  3. Detta gör miljöpartiet enbart för maktens skull. Det har varit väldigt svårt att denna mandatperiod inte kunnat vara med och bestämma för miljöpartiet. Av det skälet är det dags att göra så att man kan sitta i vilken regering som helst, borgerlig eller socialdemokratisk, det spelar ingen roll. Huvudsaken är att man får makten. Miljöpartiet är egentligen ett mycket farligt parti eftersom i extremfallet kan man hamna i ett läge där minoriteten styr över majoriteten. Det sätt varpå miljöpartiet bedriver politik är inte demokratiskt. Det innebär hotpolitik för att 5% av befolkningen ska få sin vilja igenom. Miljöparti då? Nej knappast! Miljöpartiet har ingen miljöpolitik. Dessutom är vänsterpartiets miljöpolitik för dyr säger miljöpartiet. Så därför har miljöpartiet ingenting med miljö att göra. Det handlar bara om makt!

    SvaraRadera
  4. Det är väl inte så konstigt. I de övriga EU-länderna är det kommunister och miljöpartister som är mest för.

    SvaraRadera
  5. När det var folkomröstning om EMU var det en hel del moderater som argumenterade för ett ja till valutaunionen med att det vore oacceptabelt att vara på samma sida som Per Garthon. Nu är Garthon och MP är för EU borde de väl börja argumentera för utträde?

    SvaraRadera
  6. Lägg av. Ett utträde är inte ett realistiskt alternativ.

    Det vore mycket bättre om alla svenska EU-kritiker insåg att vi små länder borde bilda en gemensam front mot de tysk/franska ambitionerna till obegränsad överstatlighet.

    Olika länder i EU har olika modeller för socialpolitk, förvalting, arbetsmarknad etc.

    Det är lätt för Tyskland och Frankrike att driva på en ökad överstatlighet.

    De vet att de genom sin storlek kommer att driva igenom SIN modell och att de är så stora att de alltid kommer att kunna blockera beslut som går dem emot.

    Det borde vara kärnan i all EU-kritik i Europa.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.