2008-10-06

På tillfälligt besök i verkligheten

Folkhälsoinstitutet har kommit fram till att den svenska drogpolitiken är ovetenskaplig – vilket inte direkt är något djärvt påstående.

Folkhälsoinstitutet konstaterar också att det är osäkert om den svenska narkotikapolitiken är mer framgångsrik än andra modeller – vilket kan ses som dagens understatement.

Folkhälsoinstitutet kommer därför fram till att... hmmm... låt se... Jo! Att allt är bra som det är!

Länk»

5 kommentarer:

  1. De senaste dagarna har vi kunnat se en "Tema-kväll" om porrfilm i svt, utan en fördömmande debatt efteråt.

    Under lördagen, tror jag att det var, får vi ett reportage i svt om att det finns viss skepsis mot att införa en sexköpslag i Norge, då en sådan lag skulle bli ett verktyg för hallikarna.

    Nu idag får vi veta att Folkhälsointitutet är väl medvetna om att drogpolitiken är ovetenskaplig.

    Nu börjar jag bli rädd.

    Härnäst avslöjar väl påven att morötter inte alls ger ett fullgott skydd mot HIV, men att man givetvis ska fortsätta äta morötter som om ingenting har hänt.

    SvaraRadera
  2. Tycker de är riktigt bra att dom börjar inse att det inte funkar med dagens drogpolicy.
    Bra om dom tar efter andra land som är lite mer liberala. Eller snarare realister.

    Synd dom har kastat bort massa pengar på att konstatera att dom inte skall göra något bara. Men nästa gång kanske dom kommer fram till att dom bör ändra lite också.

    SvaraRadera
  3. @Anonym:

    Morötter ÄR ett fullgott skydd mot HIV!!!

    (fast det beror väl på hur man använder dom. "Äta dom" vet jag inte om det hjälper...)

    SvaraRadera
  4. – Man kan ju inte experimentellt tillåta narkotika i en del av landet och se vad som händer där och jämföra med andra delar. Så läget är svårt att förändra på något radikalt sätt.

    Därmed kan man inte göra samma typ av studier.


    Man behöver inte göra studierna i Sverige om man inte vill. Man kan jämföra med andra länder som har mer öppna lagstiftningar. Det verkar t.ex. inte vara världens farligaste att tillåta folk att röka en spliff eller joint lite då och då, om man får lov att tro på Holland. Eller christiania.

    Men moralpaniken sätter nog in å det jävligaste om man skulle få för sig att använda sådana argument. Herre gud, då är man ju knarkare och då är man inte längre en trovärdig källa. (Cirkelargument lol?)

    SvaraRadera
  5. Sverige har också med den nu förda narkotikapolitiken och genom att kriminalisera bruket hamnat i topp då det gäller dödlighet bland missbrukare.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.