2008-12-02

Sosse!

LO-basen Wanja Lundby-Wedin – som sitter i socialdemokraternas verkställande utskott – fick nyligen ett vansinnesutbrott på arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin, för att han kallat henne för socialdemokrat.

Det är tydligen känsliga grejor, det där...

Länk»

21 kommentarer:

  1. HAX!

    Wanja - inte Anja.

    Man måste hålla ordning på sina sossar!

    :-)

    SvaraRadera
  2. Tack! Ändrat. Så går det när man postar efter en stadig middag...

    SvaraRadera
  3. Jösses; Wanja, var det med dubbelt W.
    Det hade jag rört ihop.

    Råkade snappa upp just de minuter där Wanja ilsknade till på Littorin.

    Så jag gick istället vidare; tänkandes; jäklar anåda; månne skulle inte Wanja ha varit ett bättre kort som partiledare än Mona Sahlin.

    Personligen skulle jag vilja se mycket mer äkta politisk glöd i samhällsdebatterna; så att det är lättare att bli övertygad om att människor som arbetar politiskt verkligen drivs av en äkta inre önskan att förändra något.

    Finns det någon som betraktar Littorin som en trovärdig självgående politiker.

    Jag upplever honom främst som en trogen och lojal karriärpolitiker; som fått en statsrådspost av just de skälen.

    SvaraRadera
  4. Ja, det är inte förvånande. Wanja Lundby-Wedin verkar ju skämmas lite varstans. Som när hon i pinat tonläge tvingades konstatera att det, pga “trycket underifrån” tyvärr inte gick att få med sig LO-medlemmarna helt viljelöst på tåget till Lissabon.

    Det är eliternas sammansmältning till en enda rödblå röra.
    Första steget i utvecklingen mot en ny och ännu mera ansiktslös makt, befriad från varje besvärande bindning nedåt i hierarkierna.

    SvaraRadera
  5. Om en enkel fråga från SOL gör WLW upprörd så kan inte SOL vara helt fel i alla fall.

    Idén om WLW som partiledare är inte någonting jag skulle vilja se. WLW skulle nämnligen vara bra på det. Efter Alliansens alla onödiga självmål så är Mona vorden alliansens sista hopp. Sossarnas opinionssiffror störtdyker så fort hon syns i rutan. En partiledare får svårt att gömma sig genom en valrörelse.

    Kan hon inte börja tala till folk som till vuxna människor kommer hon fortsätta driva bort väljare.

    SvaraRadera
  6. Sitter nu Wanja på två stolar är inte så konstigt att den här typen av prekära situationer dyker upp.

    SvaraRadera
  7. Skojig är ju att Wanja måste tycka att sosse är ett skällsord, kan inte vara lätt att vara sosse om inte ens Wanja vill kännas vid det... :)

    SvaraRadera
  8. Tja, jag minns en gammal film för många år sedan som fått den roliga översättningen "jävla sosse" på frasen "son of a bitch". Kommer tyvärr inte ihåg vilken film det var.

    SvaraRadera
  9. Nja, visst borde det inte vara några problem. Men svenska politiker brukar inte gilla att man tar upp deras dubbla stolar. Littorin är ju arbetsgivare, och det ses allmänt inom svensk politik som fult att ta upp att han har ett egenintresse i att vilja sänka lönerna.

    SvaraRadera
  10. Jag tror säkert Littorin blivit överlycklig om Wanja i det sammanhanget tagit upp hans engagemang i Sällskapet och de lojaliteter som det för med sig.

    SvaraRadera
  11. Det är andra gången Wanja ruttnar på Littorin. Äkta hat eller rent av undertryckt kärlek? Hur som helst lyckas Littorin uppamma starka känslor hos Lundby-Wedin.

    SvaraRadera
  12. Sällskapet?


    Lions, Rotary, Riddarna runt köksbordet ....nåt sånt.
    Superskumt som alla vet.

    SvaraRadera
  13. Någon här har tydligen växt till sig och skaffat en versal.

    ;-)


    /Winston Smith

    SvaraRadera
  14. SÄLLSKAPET stiftades den 1 december 1800, vilken dag dess ”ordning och reglemente” antogs. Dessa är införda i ”Originalmatrikeln” samt undertecknade av de 91 stiftarna. Sällskapet firade sålunda sitt 200 års jubileum år 2000. Sällskapet stiftades som en herrklubb och har så förblivit.

    Sedan den 31 mars 1870 har SÄLLSKAPET sina lokaler i fastigheten Arsenalsgatan 7, som byggdes för ändamålet och som helt övergick i SÄLLSKAPETs ägo den 31 mars 1877. Fastigheten är ritad av arkitekten Johan Fredrik Åbom och inrymmer också en kopia av den bankettlokal denne ritade för det gamla Hotel Rydberg vid Gustaf Adolfs Torg och som idag utgör Sällskapets Stora Matsal. Förutom ett flertal mycket vackra och ända-målsenliga klubbrum liksom biljard- och spelrum inrymmer också byggnaden ett av landets största privatägda bibliotek.

    Idag har SÄLLSKAPET 2000 ledamöter med H.M. Konung Carl XVI Gustaf som förste hedersledamot och HKH Prins Carl Philip, Hertig av Värmland jämte Jur.dr. Sten Rud-holm som hedersledamöter. Cirka trettio ledamöter har idag tillhört Sällskapet i 50 år eller längre och är därmed ständiga ledamöter.

    SÄLLSKAPET är inte en politisk eller religiös klubb utan har som uppgift att skapa en god miljö för umgänge och trevnad. Klubben erbjuder sina ledamöter ett digert utbud av programpunkter i form av föredrag och debatter inom ett vitt fält intresseområden samt möjlighet till luncher och middagar både i gemenskap eller med individuella gäster.

    SvaraRadera
  15. Finns det någon politiker som inte sitter på dubbla stolar - räck i så fall gärna upp en hand!!

    SvaraRadera
  16. @Helena:

    Varför inte båda händerna...?

    SvaraRadera
  17. Anonym 09:51, vi har väl föreningsfrihet i det här landet fortfarande?

    Borde politiker kanske låsas in i nåt skåp där de kunde tillbringa och utföra sina fritidsaktiviteter under full folklig översyn?

    Det är skillnad på att vara medlem i LO och att vara medlem i Sällskapet, snälla nån.

    Du verkar vilja göra Sällskapet till nån konspiratorisk semi-hemlig svensk variant på Frimurare och Bilderberg-medlemmar som dricker blod och offrar spädbarn när det är fullmåne.

    Vem vet, det kanske dom gör?


    /Winston Smith

    SvaraRadera
  18. Anonym 09:51, vi har väl föreningsfrihet i det här landet fortfarande?

    Borde politiker kanske låsas in i nåt skåp där de kunde tillbringa och utföra sina fritidsaktiviteter under full folklig översyn?

    Det är skillnad på att vara medlem i LO och att vara medlem i Sällskapet, snälla nån.

    Du verkar vilja göra Sällskapet till nån konspiratorisk semi-hemlig svensk variant på Frimurare och Skull and Bones-medlemmar som dricker blod och offrar spädbarn när det är fullmåne.

    Sällskapet är inte kontroversiellare än min mormors syjunta.



    /Winston Smith

    SvaraRadera
  19. Det var himla roligt. Och det blir ju onekligen riktigt svårt att räcka upp en hand - för den som sitter på båda.

    Jag kanske är dåligt orienterad i storstadssfären; fast den här mystiska beskrivningen av SÄLLSKAPET förde mina tankar just till Frimurarna - som ju blandar vilt från de mest skilda religioner/synsätt/ideologier: alltifrån de gamla grekerna, till tempelriddarna...
    Dom har svärd; och en massa fina sköldar; med mystiska symboler; som för tankarnaa till Tarotkort; som brukar användas för att spå framtiden.

    Eller är det möjligen så att det här sättet att blanda nytt och gammalt passar in på just moderaterna.
    För det är väl inte så att SÄLLSKAPET refererar till det moderata partiet; är det inte ungefär så många medlemmar dom har; sidär 2 000.

    SvaraRadera
  20. Dessa vidriga sossar borde sparkas ut ur riksdagen för gott! De har förstört Sverige!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.