2009-09-29

Borgerlig FRA-vädjan

Många borgerliga politiker vädjar till sina partikamrater i riksdagen att rösta med oppositionen för att riva upp FRA-lagen.

En av dem är det folkpartistiska oppositionsrådet i Norrköping, Mathias Sundin, som framför sin vädjan på Newsmill i dag.

Fler borgerliga lokalpolitiker borde göra likadant. Kräv att era riksdagsledamöter röstar mot FRA – eller i vart fall trycker på avstår. Det är på det lokala planet som partiernas maktbas finns och det är där nomineringarna inför nästa val slutligen avgörs.

14 kommentarer:

  1. Här finns yttranden och reservationer från JuU och KU.

    SvaraRadera
  2. Sundin är en fåntratt. Han kommer att göra ett fiaskoval

    SvaraRadera
  3. Det kan var dags att påminna om detta dokument.

    För att ta ett av avsnitten hur högen: Nedan avslöjas hur FRA ser på dem som ska kontrollera sökbegreppen:

    "Så länge vi kan ge goda motiveringar räknar vi inte med att vår verksamhet kommer att påverkas negativt. Vi kommer däremot inte att kunna lägga in parametrar slentrianmässigt, eller 'för säkerhets skull', om vi inte kan ge en god motivering; denna begränsning skiljer sig från hur det praktiskt fungerar idag."

    I samma dokument får man veta att man på FRA är mycket angelägen om att kunna massinhämta trafikdata, bland annat för att kunna följa hur enskilda kontantkort används.

    SvaraRadera
  4. För alliansregeringen och dess förutsättningar att vinna nästa val är det bästa att riva upp hela FRA-lagstiftningen. Och därmed få bort frågan från bordet.
    Frågan kommer annars att hållas levande i valrörelsen (det är det många som kommer att se till) och regeringen riskerar att förlora valet på den.

    Som fd moderat kärnväljare kommer jag aldrig någonsin mer att rösta på något av allianspartierna om inte hela FRA-lagstiftningen rivs upp.

    Kanske avgörs valet redan nu i Oktober.

    SvaraRadera
  5. Några remissinstanser har berört FRA:s massinhämtning av trafikdata.

    Den som briljant sammanfattar problemet är som vanligt Anne Ramberg. Ur Advokatsamfundets remissvar:

    "När det gäller möjligheten att bedriva signalspaning för tekniska ändamål, metodutveckling m.m., enligt 1 § tredje stycket, föreslås ingen ändring i promemorian i förhållande till vad som gäller idag.Advokatsamfundet är fortfarande mycket kritiskt till denna reglering, som i praktiken innebär en i det närmaste oinskränkt rätt för FRA att signalspana för alla
    typer av syften
    . Detta framgår också av författningskommentaren till bestämmelsen, som
    medger en mycket vidsträckt tillämpning av bestämmelsen. /--/

    Det måste tydligt framgå hur sådan information får användas, samt om och under vilka förutsättningar sådan information kan lämnas ut till myndigheter i Sverige och utomlands. Regleringen måste därför förtydligas så att det av lag framgår att signalspaningen
    enbart är tillåten för de i lag angivna ändamålen och att annan signalspaningsverksamhet
    därmed inte är tillåten."


    Denna problematik berörs överhuvudtaget inte i regeringens proposition.

    SvaraRadera
  6. Jag har en idé: vi skickar blommor till Camilla Lindberg, före omröstningen, så att hon och de andra känner stödet.....

    SvaraRadera
  7. Frågan kan avgöra valutgången. Regeringen måste ta ilskan mot övervakningsamhället på allvar. Det är nödvändigt för att kunna mobilisera sina kärnväljare.

    Det skulle kosta dem så lite att riva upp FRA-lagstiftningen och det har så MYCKET ATT VINNA på att göra det.

    SvaraRadera
  8. "Många borgerliga politiker vädjar till sina partikamrater i riksdagen att rösta med oppositionen för att riva upp FRA-lagen."

    Det är mycket modigt och beundransvärt av dem. I bästa fall tar regeringen sitt förnuft till fånga och tänker om.

    Man bevarar inte demokratin genom att avskaffa dess grundfundament.

    Fåntrattar kan de politiker och beslutsfattare vara som har tillåtit sitt omdöme att berusas och korrumperas av makten och härligheten.

    SvaraRadera
  9. God morgon. Nu är jag riktigt, riktigt förbannad, vilket är utmärkt, eftersom det ger mig ENSAM av nio miljoner patos att säga den Sanning 8 999 999 till varje pris vill tydta ner.
    .
    http://sv.wordpress.com/tag/svenska-pedofila-arbetsgruppen/
    .
    Från det ena till det andra. För tre fyra år sedan kom en liten artikel på Aftonbladet, som jag ensam av 9 000 000 reagerade på. Ett sextiotal barn som behandlats av en irländsk tandäkare fick konstiga munsår. Tandläkaren var HIV-positiv.
    .
    Artikeln är bortrensad från google.
    .
    Den aftonbladsreporter som skrev artikeln skrev därmed sin sista och har sedan icke synts till. b*gmaffan styr från kulisserna. Vad bör göras? Först och främst gör man förbannat klokt i att byta till em kvinnlig tandläkare. Detta får man inte säge, men jag gör det i alla fall, varför?
    .
    DÄRFÖR ATT DET HANDLAR OM LIV OCH DÖD FÖR OSS ALLA!

    - Peter Ingestad, Solna

    SvaraRadera
  10. Tyvärr har politiker en förmåga att stänga av öronen när de hamnar på toppnivå. Hur idealistiska och duktiga de är på gräsrotsnivå så tycks de när det kommer upp sig få andra herrar att lyssna på. Som Bert Karlsson träffande uttryckte det: "Politiker är som krokodiler - stora i käften men saknar öron".

    SvaraRadera
  11. Fredrick Federleys nominering är nog säker.

    Förra gången blev han nominerad/personkryssad av sina väljare. Det lär han inte bli ytterligare en gång.

    Nästa gång kommer nomineringen säkert i stället från Partiet, vilket säkert passar lika förträffligt. Resultatet blir ju detsamma.

    Det är ju så mycket smidigare när inga väljare kommer och ställer till saker.

    Läs gärna Joshens öppna brev till Federley, publicerat en vecka FÖRE FRA-omröstningen. Det är en tung bloggpost som avslutas med orden:

    ----------------------
    "Lever vi fortfarande i en demokrati efter den 17:e juni? Du har makt att avgöra det. Det är ett tungt ansvar som kräver sin man. Det är därför vi har valt dig."
    ----------------------

    Yeah, right.

    SvaraRadera
  12. Glömde länken, här är den:

    http://scriptorium.se/josh/2008/06/10/oppet-brev-till-fredrick-federley/

    SvaraRadera
  13. Vet han att Fra lagen inte är ett påhitt av Bodström utan en beställning av storebror?

    Vet han vem storebror är?

    SvaraRadera
  14. Per Agerman har gjort en valaffisch åt FRA-kramaren Staffan Danielsson (c).

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.