2009-10-05

Demonstrera mot FRA på lördag

Från Piratpartiet...

14 oktober röstar Riksdagen om att riva upp FRA-lagen.

Regeringen vill behålla lagen (med några ändringar) men om vi får med oss 4 borgerliga ledamöter som röstar nej, eller 8 som avstår så kan vi få bort den helt.

Hjälp till att övertala dem!

Lördagen den 10:e oktober demonstrerar vi mot FRA-lagen i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Kom, demonstrera och kräv:

Riv upp, gör om, gör rätt!

Stockholm - Mynttorget 14:00 - 15:00

Göteborg - Gustaf Adolfs Torg 12:30, Götaplatsen 13:30

Malmö - Möllevångstorget 16:00

8 kommentarer:

  1. Vänster partiet har nu uttalat sig om vad de tänker göra inför FRA omröstningen. Se och läs under rubrik:

    FRA – fler fel gör inte mer rätt
    2009-10-01 14:56

    Länk.

    http://vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2447:fra-fler-fel-goer-inte-mer-raett&catid=322:rigt&Itemid=246


    Citerar hela texten direkt här nedan:

    FRA – fler fel gör inte mer rätt

    Idag justerades Försvarsutskottets betänkande 2009/10:FöU3 om signalspaning. Förslagen innebär flera förbättringar i lagstiftningen, men det saknas fortfarande ett nödvändigt helhetsgrepp. Sedan signalspaningslagen antogs i september 2008 har man lyckats peta in nästan fyrtio förändringar. Detta utan att en enda ordentlig utredning gjorts om dessa förslag. Det måste vara rekord i den svenska lagstiftningens historia. Det går inte att lappa och laga när flera viktiga frågor fortfarande är olösta. Regeringen måste inse att FRA-lagen inte går att rädda genom att enbart bygga på olika kontrollfunktioner. Det enda rätta är att riva upp lagen och börja om från början. S, V & MP föreslog därför gemensamt att riksdagen skulle avslå propositionen med två olika reservationer.

    Första reservationen:

    Riksdagen avslår regeringens förslag. Därmed bifaller riksdagen motion 2008/09:Fö7 av Mona Sahlin m.fl. (s, v, mp) yrkande 1 och avslår proposition 2008/09:201.
    Andra reservationen:

    Riksdagen beslutar att upphäva 1. lagen (2008:717) om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet, 2. 6 kap. 19 a § och 6 kap. 21 § 3 i lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation, 3. 2 § andra stycket andra meningen i lagen (2000:130) om försvarsunderrättelseverksamhet med ikraftträdande den 1 december 2009 och tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i reservationen om att omedelbart tillsätta en parlamentarisk utredning om utformningen av en ny lagstiftning om signalspaning.
    - Det här är skarpa yrkanden om att riva upp lagstiftningen, inte tillkännagivanden, säger Alice Åström (v), vice partiledare.

    - Vänsterpartiet kommer aldrig att svika i frågor gällande integritet, det är ett löfte. Jag hoppas att engagemanget i dessa frågor fortsätter att vara stort bland allmänheten. Det är en förutsättning för att vi ska vinna den här striden, fortsätter Alice Åström (v).

    - Tydligare än så kan inte Vänsterpartiets inställning till FRA vara. Riv upp, gör om, gör rätt, avslutar Alice Åström (v), vice partiledare.

    För mer information:
    Alice Åström (V), vice partiledare, 070 - 530 42 91
    Vänsterpartiets presstjänst, 070 - 620 00 64

    SvaraRadera
  2. Machine Supermacy05 oktober, 2009 15:30

    Kanske Machine Supermacy kan spela före och efter demonstrationen, kontakta dem och fråga, jag har redan gjort det, ju fler som frågar desto bättre.

    contact@machinaesupremacy.com

    Kontakta flera kändisar som kan va med på demonstrationen, detta behövs för att komma ut i medierna ännu mer. Men visst det får inte bli ett kändisjippo.

    SvaraRadera
  3. Nu har dom chansen, federlay och co att reparera den skada dom orsakat. Vågar han inte stå upp för detta IGEN, så finns det inga fler bortförklaringar, han har skämt ut sig totalt då och förblir en stor pajas.

    SvaraRadera
  4. Trodde aldrig jag skulle hoppas på vp, men nu gör jag det. Men då dels hela oppositionen hålla ihop plus några i allianspartierna våga göra rätt, rösta nej eller aktivt rösta avstår...

    SvaraRadera
  5. Herretor! Vad ni håller på om denna FRA-lag. Om jag har cancer så går jag väl för fan inte till läkaren i första hand med mitt nageltrång. Ni leker i sandlådan ta mig fan!Väx upp och börja prioritera lite.

    SvaraRadera
  6. Det har vi gjort. Staten skall inte ha rätt att granska all vår kommunikation. Kan de det, så har vi inte längre ett fritt och öppet samhälle.

    Så enkelt, och så svårt, är det.

    SvaraRadera
  7. Robsten, du säger att vi borde prioritera, men vad?

    Debatten och opinionsbildningen är inte fokuserad bara på FRA. Utöver FRA så håller de flesta av oss på och arbetar med samt debatterar om såväl IPRED, Lissabonfördraget och Telekompaketet. Är inte alla dessa saker viktiga? Skall vi välja bort det ena till fördel för det andra? Skall vi bara strunta i FRA?

    Många bäckar små, kombinerar man FRA med Datalagringsdirektivet och Telekompaketet samt övriga lagändringar och lagförslag så ser det inte alls så roligt ut.

    Därför tycker jag att, kan vi arbeta med något och påverka, så tycker jag att vi skall göra det. Den mån av selektivitet vi kan ha är i dagsläget geografiskt baserad, vilket gör att saker som sker i exempelvis USA är ganska uteslutna vad gäller opinionsbildning (jag kan tycka hur illa jag vill om något där, men jag har väldigt liten makt att påverka USA). Vi kan mest påverka det som sker i vårat eget land samt inom EU genom våra MEPar.

    Med det sagt tycker jag inte vi skall bortprioritera FRA ö.h.t. Vi måste bemöta den här övervakningshysterin och dess kontrollfreak på alla fronter.

    SvaraRadera
  8. varför är det två olika platser att demonstrera på i Göteborg?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.