2010-04-19

I vulkanens skugga. Del 3.


Jahapp. Inga voteringar i Strasbourg denna vecka. Utskottsmötet inställt.

Och medan Europaparlamentets ledamöter försöker ta sig fram genom ett delvis flygfritt Europa - så slåss jag med byråkratin. Det är en smula Kafka-artat. Så här:

När vi kom till Piratkontoret i Dödsstjärnan här i Strasbourg - då hade vi fått ett fax. Från en gissningsvis rätt ordentligt tokig tant i Tyskland. På detta sätt meddelade hon sina avsikter att spränga sig själv i luften utanför parlamentet i Bryssel. Med dynamit. Av skäl som inte är helt kristallklara.

Det känns ju som om detta på något sätt kan bli ett problem för någon. Så jag ringde kortnummret till Securité. Europaparlamentets säkerhetsfolk i Strasbourg talar dock inte engelska, kan jag meddela. Inte alls. Och min franska är fortfarande begränsad, ehuru i tilltagande.

Kommunikationssammanbrottet var totalt och samtalet avslutades. Men säkerhetsfolket fattade tydligen att något var vajsing. Bara inte vad. Så en stund senare ringde IT-vaktmästeriet. De hade fått en anmälan från säkerhetsavdelningen om att vi har en trasig fax på vårt kontor...

Faxet ligger fortfarande på mitt bord. Nu har jag skrivit mail till talmannens kontor och frågat om någon möjligen är intresserad. Gissningsvis inte.

24 kommentarer:

  1. hahahaha, kul att något kul händer idag!
    :D
    /satmaran

    SvaraRadera
  2. Höhöhö, lite rolig och tragisk historia på samma gång. Både angående tanten och de enspråkiga fransmännen. Säger en hel del om samhället i stort i en så kort berättelse.

    SvaraRadera
  3. Tokig tant med dynamit = trasig fax.

    Haha, oh wow. Ja det var ju ett sätt att tolka det på.

    SvaraRadera
  4. Låter som brister i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Bryter troligen mot åtminstone svensk lag.

    SvaraRadera
  5. Säkerhetsmaskineriet är väloljat och kompetent, ge dom bara all datakommunikation och alla traffikdata så blir dom ofelbara.

    SvaraRadera
  6. http://svt.se/2.27170/1.1969286/norska_remissinstanser_negativa_till_datalagringsdirektiv

    Norska politiker funderar på att införa Datalagringsdirektivet i Norge. Men remissinstanserna är kritiska.

    SvaraRadera
  7. Det här sammanfattar ju precis allt jag tycker om Fransmän på ett alldeles utmärkt sätt. Jag tycker ni ska svara på faxet med ett 'lycka till' och hoppas hon tar med sig så många baguettknarkare som möjligt. Så kanske man äntligen kan sluta med flyttcirkusen. ;P *bitter*

    SvaraRadera
  8. Hoh, och ändå ska de ha FRA-lagsliknande övervakning. Men det är kanske så de kan lyssna på alla telesamtal i stil med det som detta blogginlägg handlar om där polisen inte förstår anmälaren pga språket och därmed kan ingripa och förhindra att anmälan missas.

    SvaraRadera
  9. Tror du faxmaskinen kan gå sönder av dynamiten, kanske? De kanske tänker förebyggande på securité?

    SvaraRadera
  10. Är inte det här ett underbart argument till varför EU inte ska befatta sig med dödsstjärnans hemstad?

    SvaraRadera
  11. Alltså, vi snackar om människorna som vill införa nakenskanning på våra flygplatser. Av vanligt hederligt folk. Men de skiter i en tant som tänker explodera. Jag blir faktiskt riktigt förbannad.

    SvaraRadera
  12. Och relaxa säkerheten när det är aska i luften... inga problem. Nakenscanning är dock måste.

    SvaraRadera
  13. Tantens fax kom i från EU själva i ett försök att kunna kräva mer säkerhet i EU, men de missa att deras falska terror hot inte kunde komma fram kommunikationsmässigt. Därför bryr sig ingen nu. Av någon anledning ville de skrämmas just då och när det inte funka pga språkbarriärer så la de ner hela skiten... för den här gången.

    SvaraRadera
  14. märkligt att faxet just kom till piratpartiets kontor, detta luktar EU taktik lång väg. De vill väl skrämma er pirater så att ni går med på deras inskränkningar emot terrorn. Trakasserierna emot PP har nog bara börjat i EU.

    SvaraRadera
  15. Så om man pratar om terrorplaner över telefon i antingen Frankrike el Belgien är det bara att prata på engelska. Lysande!

    SvaraRadera
  16. Härligt Hax, hörde att du börjat prata om Bilderberggruppen igen och sagt att du tror de sysslar med något riktigt illa bakom ridåerna vid makten. Se intervjun ifrån RT /Russia Today ovan i kommentarsfältet, så får du mer på benen i din kamp emot Bilderberggruppen.

    SvaraRadera
  17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  18. Hääääääär kooooooo-mmeeeer, Ville o Valle o Viktor,...

    Dom hade i alla fall rett ut saken till slut.

    SvaraRadera
  19. ...Ville ville valla, Valle ville villa men Viktor ville veta...huuuuuur.

    SvaraRadera
  20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  21. Tänk om du hade fått ett fax där det stod att hela byggnaden är minerad och skall smälla om 5 minuter.

    Kan dom inte ha ett 2:a språk som är gemensamt och som alla kan förstå och göra sig förstådda på. Förslagsvis då engelska, eftersom det är vida spritt och är dessutom affärsspråket i världen. Helt otroligt att det anställs säkerhetspersonal i en multinationell EU byggnad med så många nationaliteter och där dom inte har ställt krav att personalen i säkerhetsavdelningen måste vara kunniga i åtminstånde engelska. Tror knappt jag skulle få ett jobb i ett svenskt gatukök om jag inte kunde någorlunda engelska.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.