2010-04-24

Slutvotering i Piratpartiets styrelseval

Nu har det slutgiltiga valet till Piratpartiets styrelse börjat. Omröstningen pågår fram till kl 18 på söndag.

Själv kommer jag att rösta på Farmor Guns förslag – nr 7. Det är förslaget som innebär att Piratpartiets ledamot i Europaparlamentet, Christian Engström, blir omvald till styrelsen.

Om du är medlem i Piratpartiet – då kan du gå in och rösta här.

Om du har problem med att logga in i forumet, se då denna handledning.

Spänningen är oliiiidlig...

12 kommentarer:

  1. Antal röster: 70. Du får inte rösta i den här omröstningen

    Jaha? Jag är medlem och inloggad och FÅR INTE RÖSTA!!!!! ???

    Vaffan är det frågan om?

    SvaraRadera
  2. @cnapsu

    Har du reggat din forumnic på pirate web?

    SvaraRadera
  3. Det är en massa andra märkliga saker på gång under det här årsmötet förutom trixandet runt den nya styrelsen.

    En motion (B36) ändrar totalt partiets inställning till patent, från att avskaffa dem till att ha dem kvar med en massa luddig text om specialvillkor. En annan (B20) ändrar totalt partiets inställning till hur någon ska kunna få upphovsrättsligt skydd för ett publicerat verk, från att det ska vara automatiskt (som det också är idag enligt Genevekonventionen) till att man ska vara tvungen att skicka in allt arbetsmaterial som har använts för att skapa verket till Kungliga Biblioteket.

    Båda motionerna är på väg att bli antagna med god marginal. Rundorna kring frågan om styrelsens sammansättning bleknar i jämförelse med rundorna kring det dokument som styrelsen måste följa.

    En motion (B17) stryker förbudet mot DRM ur principprogrammet. En annan motion (B27) lägger till ett nytt förbud mot DRM i principprogrammet. Båda är på väg att bli antagna.

    Det här mötet är en fars. När voteringarna stänger 18:00 i morgon kommer partiets politik att se totalt annorlunda ut jämfört med tidigare.

    Och hur många röstar i voteringarna om de här ändringarna i principprogrammet, partiets grundläggande styrdokument? Några tiotal. Av 25000 medlemmar. Det är som upplagt för kupper.

    SvaraRadera
  4. Förlåt. Bernkonventionen, inte Genevekonventionen.

    SvaraRadera
  5. mmm. alla omröstningar lär röra om det rejält. jag röstade i alla jag tyckte var viktiga, men vem har så mycket tid?

    SvaraRadera
  6. En lång lista med riktigt sorgliga motioner. Vi slåss för demokratins överlevnad och folk tycker det är viktigare att motionera om att vi inte får använda .NET som systemplattform för PirateWeb. Jag börjar tvivla på att jag har lust att fortsätta i det här partiet. Det verkar helt ha tappat fokus.

    SvaraRadera
  7. jag kan fortfarande inte logga in...på pirateweb: ja...på forumet: nej...och ja, jag har försökt regga forum nick....

    SvaraRadera
  8. tilläggas skall göras att jag har sökt kontakt med admin sedan i förrgår för att se till att allt skall fungera idag.
    Om jag nu försöker regga mig på nytt fungerar inte heller det...märkligt. =(

    SvaraRadera
  9. @jumbotrooon

    Det där lät ju bara jäkligt snurrigt. Inte från din sida då, utan mer det "motionshyckleri" som verkar föregå där där högerhanden gör något annat än den vänstra, där motioner motverkar varandra osv.

    Varför är det ingen som har belyst dessa frågor på bloggar eller PPs nyhetsbrev? Om det nu är så här pass viktiga frågor som avgör principfrågor som partiet driver så känns det ju bara väldigt galet om ingen annan utöver de som själva lagt motionen har kännedomen av dess existens.

    Alla medlemmar sitter ju inte på forumen som sagt, så det spelar ju då föga roll om det finns 25,000+ medlemmar om bara 10 känner till motionen och röstar.

    SvaraRadera
  10. Om alla dessa nya motioner går igenom efter avslutat årsmöte, så är iallafall inte jag villig att fortsätta vara medlem.

    PP har då gått från att vara ett frihets-parti, till ett väldigt toppstyrt och "företagsbyggt" parti.

    För sjutton gubbar, vi är mer eller mindre "Piratpartiet AB" tack vare flera ändringar som tillkom pga motioner gjorda av partiledare och tillika styrelseordförande Rick Falkvinge

    SvaraRadera
  11. Begreppet "använd enhetlig terminologi i alla sammanhang" verkar inte riktigt gått hem. "Forum handle" och "Användarnamn" är för mig två skilda saker.

    Eftersom vi valt att driva vår politik i ett eget parti istället för inom andra partier eller som en rent opinionsbildare (i mitt tycke det enda alternativet som är rimligt) innebär det att vi måste bete oss som ett parti.

    Och det är nu det gäller. 2014 är Piratpartiet inte bara gårdagens nyheter, utan alla de helläskiga förslag som nu är lagda kommer att ha genomförts och kräva kärnvapen för att få bort. Håll för näsan om det behövs, men in i riksdagen ska vi. Kosta vad det kosta vill.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.