2010-12-02

Morgonens Wikileaks

Sverige har varit en av USA:s bättre vänner, vad gäller att trumma igenom Swift-avtalet i EU. (Som handlar om överföring av data om europeiska banktransaktioner till USA.)

Sedan var det det där om att Sverige aldrig har varit alliansfritt på riktigt. Men det är ju ingen nyhet.

10 kommentarer:

  1. Intressant också om militärt och civilt underrättelsesamarbetet mellan Sverige och USA:

    "Due to domestic political considerations, the extent of this cooperation is not widely known within the Swedish government and it would be useful to acknowledge this cooperation privately, as public mention of the cooperation would open up the government to domestic criticism."

    SvaraRadera
  2. Jag fattar inte varför det är omöjligt att stänga ner servrar på internet om det står instruktioner om hur göra livsfarliga grejer, men det där fjuttiga wikileaks som nån knappt bryr sig om......

    SvaraRadera
  3. Igår kväll kom diplomatpost som bevisade att S sitter i knät på främmande makt och nu i morse visade det sig att även Alliansen sitter i samma knä. Dessa representerar 80% av väljarkåren. Skrämmande. Hoppas att folk får upp ögononen nu.

    SvaraRadera
  4. Man kan stänga ner servrar på internet.

    Men om ditt land har problem med en hemsida så måste ditt land ta kontakt med landet som servern står i. Och det landet kanske inte ser några som helst problem med hemsidam så ni förhandlar och dom tar ner den efter ett tag. Men då tar det 27 minuter sen är den uppe i nästa land där ditt land har ännu mindre inflytande.

    Sedan kan företagen sätta stopp, polisen kanske måste komma och ta servrarna.

    Grejen är att alla som anordnar detta arbetar mycke fortare än myndigheterna p.g.a av allt byrokrati och dess olika lagar.

    SvaraRadera
  5. Sedan var det det där om att Sverige aldrig har varit alliansfritt på riktigt. Men det är ju ingen nyhet.
    --------------------------


    Jag har lärt mig av svensk höger att Sverige styrdes från Kreml men det stämmer alltså inte längre?

    Den lögnen tjänar inga syften idag?

    SvaraRadera
  6. Jag har lärt mig av att läsa Mickes inlägg att han är en jubelidiot, men det stämmer väl?

    SvaraRadera
  7. Vad du har lärt dig är att det aldrig straffar sig att bete sig som en svin på en högerblogg om man klär sitt spammande i rätt färg.

    Dom 150 identiskt likadana inlägg som du postade under en och samma vecka hos Per Gudmundson utan att någan ifrågasatte dig lärde dig att det intye finns några gränser för vilket svin man tillåts vara så länge svinet målat över sin dyngbruna grundfärg med klarblått.

    Det är också därför du kommer undan utan reaktioner från den självutnämnda ideologiska bloggmilisen på den hör bloggen med att ena dagen bete sig som ett svin mot Johan Tjäder och andra dagen mot Hax själv för att tredje dagen visa ditt hat mot invandare.
    Du är ett äckel.

    SvaraRadera
  8. Även Olof Palme var en stark vän av Nato

    SvaraRadera
  9. Jag tror micke blandar ihop flera anonyma till en och samma person.

    Men återigen Micke är du och Hax bröder på riktigt? Du kalla honom för din bror. ÄR familjereceptet Biff rydberg?

    En annan anonym

    SvaraRadera
  10. Samarbeten med NATO är inget som vår alliansfrihet hindrar, inte ens tidigare när alliansfriheten syftade till neutralitet i krig. Så länge vi bara har samarbeten med NATO så är det inga större problem, annat skulle det vara om vi talade medlemskap eftersom vi då inte får vara neutral i krig. Det är ett helt annat samarbete man bör syna i sömmarna om man skall prata alliansfrihet och neutralitet, nämligen EU-samarbetet. Det var detta som i grunden föranlede ändringen av alliasfriheten till att inte längre vara syftande till neutralitet i krig, detta bla. genom EUs överstatliga aspekter. Men detta hindrar förtås inte att man kritiserar samarbeten med värdens värsta krigshetsarorganisation med en unipolär agenda och en djävla massa blod på sina händer.

    --Magnus

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.