2011-02-15

Förnyelse?

Socialdemokraternas kriskommission har lagt fram sin rapport.

Den föreslår... höjda skatter.

Det bidde inte ens en tumme.

15 kommentarer:

  1. Ja, visst är det fantastiskt :-)

    SvaraRadera
  2. Tja, i min idealversion av en parlamentarisk demokrati så ägnar sig inte partierna åt några större ändringar av partiprogram och värderingar. Visst, finslipning för att anpassa sig till nya tider, men sossarna är och kommer alltid att vara ett parti för en stor stat. Det som ska ändras i en parlamentarisk demokrati är röstetalen - om folk inte vill betala hög skatt för en stor och trygg stat får de rösta på partier som står för lägre skatt, inte förvänta sig att partier ändrar sig.

    SvaraRadera
  3. Klart om vill höja skatterna, hur ska dom annars finansiera sin bidragspolitik med nya nysvenskar varje dag och bibehållen välfärd. Höja skatterna och bibehålla bidragssamhället är det enda Socialdemokraterna kan, det enda dom har. Man kan bara hoppas att dom sjunker under 20% nästa val så vi kan begrava Socialismen för alltid i det här landet och Moderaterna på allvar kan visa om dom vill fortsätta leka light-sossar eller lägga ner bidragspolitiken och låta Achmed och alla svenska "Welfare queens" jobba för sina inkomster.

    SvaraRadera
  4. Ditt hat mot skatter är liiite tröttsamt. Du gör inte en endaste analys av vad pengarna ska användas till. Kanske för att doneras till Tor-projektet? Vore det fortfarande dåligt? Eller för att ge alla skolbarn en egen dator. Fortfarande dåligt?

    SvaraRadera
  5. Ja Hax är en jävla högerfjant. Socialdemokraterna ska inte va något högerparti med sänkta skatter, det är just deras förflyttning till höger som gjort att folk lika gärna kan rösta på moderaterna istället. Varför rösta på en blek högerkopia när moderaterna finns.

    Sossarna måste gå till vänster om de ska överleva som parti alla är inte högeridioter som Hax.

    SvaraRadera
  6. En av alla Anders15 februari, 2011 20:16

    @Mats,

    vad är det för fel att hata våld? Jag hat absolut inga problem med att folk donerar pengar till Tor-projektet, eller donerar pengar till datorer till skolbarn. Det jag inte gillar är att politiker tvingar människor med hot om våld (skattmaser, poliser, fängelser och dylikt) och TAR deras pengar. Det är i den fasen det blir fel.

    Det moraliska problemet ligger inte vad pengarna används till, utan hoten och våldet som används för att ta andra människors egendom.

    SvaraRadera
  7. Det vi betraktar hos socialistdemokratin är enbart spasmodiska dödsryckningar.

    Dess medlemmar är monomana, självuppfyllda moralister, strebrar och viktigpetterar som inte vet nåt om ekonomi, pengar eller kapital eller vad tillskapade resurser är för något, än mindre hur man skapar resurser annat än att stjäla pengar från hårt arbetande människor för att öka på sin egen piratkassakista. I fattigdomen är vi alla lika är det enda slagord de förstår sig på.

    Det är bara att ta fram "priesten" och knacka ordentligt ett par gånger till så slipper vi dessa mediala snyftorgier och mediala pinsamheter i framtiden.

    A Dieu, såssejaldummokrati!

    SvaraRadera
  8. Den signal de sänder utåt är en SOS-signal.

    Likt en den svenska politikens Titanic ser vi nu världens största lilla parti sjunka mot botten, in i glömskan, utan att veta vad som riktigt hände.

    I sin dödsångest finner de inte på något annat än att skrika på hjälp med samma retorik som fick dom att gå till botten.

    Deras käraste ägodel och last (!) blev deras undergång (ballast) men inte ens på väg mot döden, likt Scrooge, släpper de sin Nemesis utan kramar bara hårdare och hårdare, ju längre ner i det mörka djupet de sjunker.

    Det kallas folkkännedom. De inser inte att folks sista möjligheter för att känna sig fria i en över-,sönder- och tok- beskattad och dito reglerad värld är att få behålla lite mer av sina surt förvärvade och intjänade pengar. Så enkelt, så lättbegripligt, men ack så svårbegripligt för politiska strebrar som aldrig arbetat ordentligt i hela sitt politiska liv (bespara mig undantagen, tack).

    Det är svårt att få en överblick hur folket vill ha det när partipolitiken svävar i geostationär omloppsbana tillsammans med övervakningsatelliterna.

    Jag skulle kunna fortsätta...

    SvaraRadera
  9. @Mats:

    Jag tycker du ska basera din analys på hur skatterna _faktiskt_ används och inte bara på politikernas fina ord och floskler. Det vore en mycket mer intressant analys.

    SvaraRadera
  10. E/LD väntar på att den fascism som han hävdar har "gett något till folket till skillnad från socialismen" ska förlösa honom och landet.

    SvaraRadera
  11. Nej, det gör jag inte, micke. Din fascistparanoja förleder dig och grumlar dina tankar. Men det vet ju alla redan.

    Mitt requiem över såsarna träffade visst en öm tå? =)

    Hoppas du har gråtit färdigt. Puss!

    SvaraRadera
  12. ...nej, just det, du är ju liberal.

    Jag hävdade inte personligen att fascismen gett nåt åt folket utan jag återgav det jag läst i Göran Häggs bok om Mussolini. Jag har även läst böcker om Stalin, Hitler, Lenin och en rad andra diktatorer med ordet social i sin ideologis namn. Vill du vara snäll och berätta vilka övriga negativa etiketter som kan klistras på mig för dessa vetgiriga bildningsambitioner?

    //Okunskap hos folket ger makt åt socialister, fascister och nationalsocialister och andra diktatoriska ideologier.

    SvaraRadera
  13. Du skrev att fascismen till skillnad mot socialismen gav något till folket och det var i sammanganhet glasklart att du menade exakt vad du skrev.

    För mig var denna inställning hos dig dock inte någon nyhet.

    SvaraRadera
  14. ..."För mig var denna inställning hos dig dock inte någon nyhet."

    Nä, precis, det förstår jag. Din ideologi behöver sina spöken.

    Man börjar på allvar undra hur det står till med din läsförståelse.

    Reson och förnuft biter inte på såna som dig, det har ju alla redan förstått i det här forumet sedan flera år tillbaka.

    Har man inga väderkvarnar att fäktas emot på riktigt så fantiserar man ihop några och demoniserar motståndarna ordentligt så att ens djupa hat får pysa ut övertrycket...den terapin bjuder vi gärna på.

    ;-)

    SvaraRadera
  15. Jag hävdade inte personligen
    ------------------
    Alla här kan läsa.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.