2011-02-15

De Osvenska

Political Rule no 2: Stay on Message.

I sin motion om datalagringsdirektivet / teledatalagringen vill sverigedemokraterna att uppgifter om alla svenskars alla telekommunikationer skall sparas i ett år – till skillnad från sex månader, som föreslås i propositionen.

För det första...

Farmors telefonsamtal, hemvärnschefens mobilsamtal, lillasysters SMS, Svenska Akademiens e-post, hederligt folks nätuppkopplingar för att göra bankärenden... Data om allt detta skall lagras. Och lagras extra länge i (sd):s tappning.

Detta visar att (sd) inte litar på svenska folket. Att de betraktar alla svenskar som potentiella brottslingar och terrorister. Att de ser sina egna väljare som människor som bör övervakas och kontrolleras. (Vilket inte ens kan tolkas som en oväntad självinsikt.)

Det må vara att (sd) inte gillar utlänningar. Det må vara att de vill blåsa upp terroristhotet. Men teledatalagringen kommer att gå ut över vanliga, hederliga svenskar.

Sverigedemokraterna vill bli ett parti som alla andra. Vad gäller att misstro svenska folket, då får man nog säga att de är på god väg.

För det andra...

Allt tyder på att när EU:s utbyte av information ur medlemsstaternas underrättelse- och övervakningsregister kommer igång – då kommer även uppgifter hämtade från teledatalagringen att omfattas.

Sverigedemokraternas krav på längre lagringstid kommer därför att innebära att mer information om svenska folkets privatliv kommer att kunna spridas till utlandet. Till exempel till länder som jag vill minnas att (sd) inte alltid sluter till sin barm, som Bulgarien och Rumänien.

För det tredje...

Sverigedemokraternas EU-kritik ekar ihåligt – om de tänker välja och vraka bland EU-direktiven.

Att acceptera överstatlighet och Bryssel-beslut när det passar (sd), men inte annars – det är billig populism.

Att vilja lämna EU och samtidigt driva igenom vissa EU-direktiv – det är varken konsekvent eller trovärdigt.

Men inget av detta kommer väl som någon överraskning.

Sverigedemokraterna är ett osvenskt Kalle Anka-parti.

14 kommentarer:

 1. Det lustigaste tycker jag är att flera jag pratat med röstade på SD för att de trodde att SD var MOT datalagringsdirektivet, FRA och liknande. De trodde inte på mig när jag berättade hur det låg till. Tvivlar starkt på att de följde mitt råd att faktiskt kolla på partiets egen hemsida om vad de ansåg.

  SvaraRadera
 2. "Att vilja lämna EU och samtidigt driva igenom vissa EU-direktiv – det är varken konsekvent eller trovärdigt."

  Hm... begreppet "konsekvens" går ju på flera ledder. Ett parti kan ju ha ett partiprogram, där man betonar vissa saker man tycker är viktigast. Om vi säger att Miljöpartiet vore för att lämna EU, och samtidigt tycker att ett EU-förslag om att förbjuda vissa farliga kemikalier borde genomföras, är de inkonsekventa då?

  Huh?

  SvaraRadera
 3. De flesta SD väljare skiter i om vi får en polisstat, de gillar dessutom dödsstraff och de vill ha en kontrollerad kulturpolitik som förbjuder fri konst i det offentliga rummet.

  SvaraRadera
 4. Grå. Hm, just det. SD:s politik stinker, och är osammanhängande.

  F.ö. Hax inlägg snubblar nära en del tankegångar jag har här:
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2011/02/skuldpresumtion-och-gillandet-av-fra.html

  SvaraRadera
 5. Hax spamfiltret tog bort inlägg från mig angående SD, se youtubevideon Tramspartiet Sverigedemokraterna

  SvaraRadera
 6. "Sverigedemokraternas EU-kritik ekar ihåligt – om de tänker välja och vraka bland EU-direktiven.

  Att acceptera överstatlighet och Bryssel-beslut när det passar (sd), men inte annars – det är billig populism."

  Om du hade möjligheten skulle inte du precis göra samma sak? Jag är hellre pragmatiker än dogmatiker.

  Det är som frihet. Det kanske finns nånting emellan anarki och diktatur som passar? Rättigheter och skyldigheter.

  SvaraRadera
 7. Jadu. Om SD hade lagt ett förslag om att inte övervaka "vanliga, hederliga svenskar", med Haxons förmulering, utan snaskiga terroristwannabes som ringer till Afghanistan 4 ggr i veckan, då hade Haxon tagit det som intäkt för rasism istället.

  Damned if you do, damned if you don't.

  Jag är personligen ingen större fan av FRA, men har svårt att ske den djupa skillnaden mellan att lagra i 6 resp. 12 månader.

  Vad SD eventuellt vill är dessutom helt ointressant. Anledningen till att vi får FRA+övrigt smaskens i det här landet är ju att Haxons ideologiska vapendragare i Alliansen har makten och uppenbarligen beslutat sig att göra upp med källskydd och meddelarfrihet en gång för alla.

  SvaraRadera
 8. Inget parti verkar tycka som jag :(

  SvaraRadera
 9. Anonym 20:07,

  grattis! du har precis tillverkat en halmdocka.

  SvaraRadera
 10. Tänk om "utnyttjande av människors rädsla, osäkerhet, fördomar och brist på universitetspoäng som politiskt bränsle" gick att beskatta?!

  SvaraRadera
 11. Bra att SD vill övervaka och lagra kommunikation från såna terroristsympatisörer som HAX

  SvaraRadera
 12. e/LD: Ett patent på det borde väl dock vara gångbart?

  SvaraRadera
 13. Det skall bli intressant att se om alliansen väljer att samarbeta med nazisterna i denna fråga

  SvaraRadera
 14. Hej

  Kalle Anka parti men som sitter i Riksdagen nu, och som har stort inflytande över vårt lands styre.

  Sverigedemokraterna har framtiden för sig och för varje vecka som går kommer fler och fler f.d. socialdemkrater över till SD.

  SD står för något som de flesta idag inte vet vad det är - folk gemenskap och en stark vilja till att människor skall ha det bra.

  Barnen är viktigast av allt och skall skyddas från sexuella perversiteter, och därmed behövs det skydd - ett stark skydd mot internet basserade sexuella avarter och där sjuka perversa människor letar efter offer bland barn.

  Partiet växer nu överallt då vanligt folk får läsa partiprogram och erhåller information som inte är vinklad.

  Sverigedemokraterna skall jag aldrig tala eller samarbeta med sa Mona Sahlin, och så sant det blev - ja hur det kan gå.

  Nu söker både vänster och högersidan av vårt parlament att få med sig SD i beslut - naturligtvis ännu i det tysta men ingen sida klarar sig idag utan SD så det finns hopp för Sverige idag att vi återigen kan bli en stabil nation helst utan kriminalitet och missbruk.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.