2011-10-25

SD-Gate: Elefanten i rummet

Vad som egentligen skett i det så kallade SD-Gate är oklart.

Att det handlar om att någon haft tillgång till verkliga, om än gamla, inloggningsuppgifter för bland andra journalister och politiker verkar ändå vara korrekt.

Hela historen sammanfattas på DN.se: SD:s partiledning anklagas för spionage

Men... missar man inte något här?

Till exempel att regeringen är tänkt att kunna bereda sig tillgång till ungefär samma information och samma mail som i den nu aktuella historien – genom FRA?

Är det inte på något sätt värre att den exekutiva politiska makten kan tjyvläsa journalisters och politiska motståndares mail än att ett gäng sverigedemokrater kan det?

19 kommentarer:

  1. Alla uppgifter fanns till nerladdning för en månad sedan: https://www.flashback.org/sp33051349

    SvaraRadera
  2. Att kalla detta för "SD-gate" är väldigt missvisande. Då har man anammat förövarnas hela tanke med det här upplägget. Det står väl helt klart att någon har utnyttjat situationen för att smutskasta SD.

    Intressant nog har de skyldiga på samma gång tagit udden av eventuell kritik som Petzäll är beredd att framföra. Om han verkligen vill komma med några avslöjanden, lär han få problem att verka trovärdig efter detta. Den knepiga bieffekten av tilltaget verkar inte hackarna ha beaktat.

    SvaraRadera
  3. DN's smutskastningsförsök är kontraproduktiva, eftersom det i själva verket ju snarast är smickrande för SD att det trots allt grävande inte har hittats någon värre dynga än att de har spelat hög musik en kväll, och att någon har hackat deras twitter-konto och skrivit saker i deras namn.

    SvaraRadera
  4. Är det en tillfällighet att detta händer samtidigt med lanseringen av SD-bloggen Politiskt Inkorrekts avknoppning? Finfin reklam.

    SvaraRadera
  5. Men vad håller redaktionerna på med?

    De ska väl säkra sin kommunikation. Det här ska inte kunna gå, mer än i något enstaka fall?

    SvaraRadera
  6. Nu har även jag bytt en miljard lösenord... Pust!

    SvaraRadera
  7. Börjar Kännas lite stenålder med alla dessa lösenord som man tvingas hålla koll på och inte speciellt säkert är det heller, finns utrymme för ideer altså.

    SvaraRadera
  8. Så sant, så sant.

    Men inte ens dina kommentatorer verkar inse det.

    -steelneck

    SvaraRadera
  9. Som Lars sade: vad har SD med detta att gora?

    Forutom att nagon anvant en avhoppad Sverigedemokrats twitterkonto, och spritt osanningar om SDs och dess ledning.

    SvaraRadera
  10. All rekalm är bra reklam. Eller så här: All politisk uppmärksamhet är bra uppmärksamhet. Värmen i opinionslagren hålls i alla fall ljummen.

    Detta är inget annat än en björntjänst. Men vad har man att vänta sig från den svenska (oallmänbildade) journalistkåren och alla AFA-stollar. De går ju i praktiken omkring och ser spöken på ljusa dan. Favvospöket är förstås nassegrisarna. Deras favvosysselsättning är att blåsa upp alla upptänkliga nazistfjädrar till samhällsomstörtande proportioner.

    Börjar bli oerhört tröttsamt.

    SvaraRadera
  11. Kan inte vänstern göra som de alltid gör med åsikter de inte gillar (inte kan hantera och ta en diskussion med)...ignorera dem och frys ut dem och kalla dem nedsättande saker. Det funkar ju i riksdagen. Varför bjuder DN upp till dans på det här viset nu?
    Fan vad tramsigt det är i ankdammen, asså.

    [Precis nu på radion: SÄPO:s arkiv över stasiagenter skall öppnas. Detta kan bli kul...eller inte.]

    SvaraRadera
  12. Fascisten E/ld pratar om "vänstern" när det lika gärna kan vara en helt opolitisk piratpartist eller en fascist som är missnöjd med att partitoppen inte gillar att han klär sig i korsett som spritt inloggningsuppgfter.

    SvaraRadera
  13. @micke

    Enda invändningen jag har mot det uttalandet torde vara att jag har svårt att se hur man hittar en "helt opolitisk piratpartist".

    Om en piratpartist hackar ett SD-konto måste man nog tillskriva honom minst två politiska agendor. :)

    SvaraRadera
  14. @mrKafka

    Själv använder jag alltid "08Stockholm" som lösenord. Det är lätt att komma ihåg och ingen tror ju att man har ett så lätt lösenord.

    SvaraRadera
  15. Micke skriver för att klargöra världskrisen

    "...eller en fascist som är missnöjd med att partitoppen inte gillar att han klär sig i korsett"
    Låt nu Micke, i lugn och ro, gå igenom alla taxiresor som gjorts, med eller utan korsett och sålunda lägga skulden där den bör ligga. Börja med Fru Birgitta Dahl, o fortsätt framåt i tiden.

    SvaraRadera
  16. Ähhh, de va tramsigt att försöka smutskasta SD. Sådant här vinner man inte politiska debatter på.

    SvaraRadera
  17. Eftersom fascistpartiets framgångar helt och hållet varit avhängiga att det är synd om dom så tycker jag att detta borde glädja partiledningen.

    SvaraRadera
  18. @HAX: "Nu har även jag bytt en miljard lösenord"

    Du kopplade själv ihop det med FRA. Men med FRA-lagen införd och systemen troligen funktionsdugliga, så har FRA nu helt lagligt sniffat dina nya lösenord.. Tänkte du inte på det?

    -steelneck

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.