2011-11-14

EU:s Killing Fields


Man bedömer att ungefär 2.000 människor dör varje år, när de försöker ta sig in i EU. Vissa av dem är flyktingar, andra sådana som bara söker ett bättre liv i en lite rimligare del av världen.

De flesta av dessa 2.000 människor är sådana som drunknar eller går under av umbäranden i otillgängliga gränsområden.

Men nu tycks det som om allt tas ett steg till. Nu handlar det inte längre om att människor råkar dö – utan om att vi dödar dem.

Den 24 augusti öppnade EU:s gränsstyrkor, Frontex, eld mot fem gummibåtar med flyktingar. När en av de ombordvarande försökte simma till en annan båt – då sköts han i ryggen.

Tidigare i somras svalt 63 flyktingar i en båt ihjäl, efter att ett franskt hangarfartyg struntat i att hjälpa dem.

Förra året upptäcktes en massgrav vid gränsen mellan Grekland och Turkiet, i vilken döda flyktingar hade dumpats huller om buller.

Detta är EU år 2011. Vi har skaffat halvmilitära gränsstyrkor som dödar flyende människor som försöker ta sig in över unionens yttre gränser. Och för de militära styrkor som patrullerar våra vatten är människoliv inget värda. Vi har blivit onda, även om vi försöker ignorera det.

Detta är oacceptabelt.

Eller vad säger den person som bär det yttersta politiska ansvaret för att detta sker – EU-kommissionär Cecilia Malmström?

(Via Magasinet Neo)

20 kommentarer:

  1. Det är uppseendeväckande på flera sätt.

    För det första verkar det märkligt att Frontex har beväpnade styrkor. Om man har det, vilket iofs kan vara förenligt med Artikel 10 i Frontex-förordningen, så ska all våldsutövning ske i förenlighet med den nationella lagstiftningen i den medlemsstaten.

    För det andra är det ett brott mot sjölagarna att inte undsätta nödställda på havet.

    SvaraRadera
  2. Då är vi tillbaka till den gamla, ständigt obesvarade frågan:

    Vem skall vägras att bosätta sig i ett EU-land och hur skall vi sortera bort dessa?

    Ingen, förutom möjligtvis MP, vill lägga ner Migrationsverket och tillåta fri invandring.

    Alltså skall vi sortera människor och det är aldrig trevligt, vi vill ju vara snälla.

    (Måste jag tillfoga att jag naturligtvis inte anser att man skall skjuta på folk som försöker ta sig över gränsen? Det kanske går att hålla två saker i skallen samtidigt?)

    SvaraRadera
  3. Hej HAX!

    Du råkar inte ha en mer specifik länk? Om det här stämmer så borde nyhetsmedia kasta sig över detta direkt. Det här är inte bara skandal - det är förstasidesstoff, kioskvältarmaterial.

    SvaraRadera
  4. Turkiska SonDiaka 25/8. Se även senaste Magasinet Neo sid 16.

    SvaraRadera
  5. Orsaken till att media inte tar upp det är för att vi är rasister och skiter i några döda blattar, någon annan anledning finns väl knappast. Hade det varit Olle Olsson som skjutits i ryggen av Frontex så hade det så klart varit ett jävla liv från dag ett.

    SvaraRadera
  6. Vi har varit onda ganska länge. I alla fall i den meningen att vi utnyttjar dom som har det sämre.
    Och vi (läs EU) vill inte dela med oss.

    /Madmax

    SvaraRadera
  7. Kanske är det bara en uppbyggnadsfas? Nån slags träning?
    Förr eller senare, om utvecklingen fortsätter, kommer Frontex att skjuta skarpt mot medborgare som vill lämna EU.

    Utvecklingen inom EU går i rasande takt mot något som kan liknas vid ett modernare DDR.

    I land efter land avsätts det demokratiskt valda styret och ersätts med av Bryssels Centralkommitté utsedda ledare.

    Sedan länge är det ju känt att EU fnyser åt yttringar som folkomröstningar. Det nya är att de fullständigt kör över nationella parlamentariska valresultat.

    SvaraRadera
  8. Om det funnits möjlighet till summariska direkta avvisningar hade aldrig detta behövt inträffa. Men den obligatoriska asylrätten med alla rättigheter till överklaganden o.s.v. gör att gränsstaterna inte kan stoppa illegala invandrare på något annat sätt.

    SvaraRadera
  9. Det är bedrövligt, ifall det är sant.

    Man skall behandla andra som man vill bli behandlad själv.

    Ser man längre framåt, några 100/1000-tals år i framtiden, när de kilometertjocka glaciärerna återkommer för att täcka Europa ned till alperna, då blir det våra barnbarnbarnbarns tur att emigrera till sydligaste Sydeuropa/Nordafrika.

    Innan glaciärerna, ifall havsytan först höjs med några meter, då stora stora delar av Europa hamnar under vattenytan, blir det också aktuellt för oss att migrera.

    Under dessa klimatförändringar så kommer Sahara-öknen, som tidigare, att blomma upp och bli lika grönt som Europa är idag.

    Hur fort dessa klimatförändringar sker är fortfarande föremål för forskning.

    För den som vill lära mer så rekommenderas den spännande PBS-dokumentären "PBS NOVA Secrets Beneath the Ice", http://www.pbs.org/wgbh/nova/earth/secrets-beneath-ice.html

    Dokumentären finns tillgänglig som torrent.

    --

    Magasinet Neo är ett tidskrift i klass med det forna sovjetiska politbyråns Pravda. De uttrycker sig som de tror att deras läsare är idioter.

    Har du inga andra länkar?

    SvaraRadera
  10. Hon säger att det inte är EU utan vissa länder i första hand. Sedan har EU försökt stoppa organiserad brottslighet med människosmuggling som man stoppat.
    Jag gissar

    SvaraRadera
  11. Otroligt att folk som kommenterar detta är osäkra på om detta är sant. Jag har aldrig haft problem med att tro att vår värld är totalt jävla genom ond. Det här varnade man om redan i EG valet på nittio talet. Glöm inte att vi också har Carl Bildt som försöker se till att svenska journalister i Etiopien ska bli fängslade för terrorism för att han inte ska utredas för anklagelserna emot honom för folkmord. Men det klart lilla korkade svenne banan kan ju inte tro att detta är sant heller. Det räcker att svens lögn massmedia säger att det inte finns några bevis, men vad dem inte berättar är allt arbete som gjorts för att förhindra bevis att få läggas fram.

    SvaraRadera
  12. https://lagen.nu/2007:33

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Sj%C3%B6n%C3%B6d

    Antar att liknande finns i Internationell lag?!

    SvaraRadera
  13. Jag har själv inga problem med att tro på de här nyheterna.

    Frontex har i princip inga egna patruller. Smutsjobbet läggs ut på kustbevakning, polis - och militär hos tveksamma regimer i Nordafrika och Asien.

    Det blir ett fint cirkelresonemang: vi kan lita på att Turkiet sköter patrulleringen på ett folkrättsligt säkert sätt eftersom de är medlemskandidater till EU. Att Turkiet sedan skjuter ihjäl migranter visar bara att landet ännu inte uppfyller kraven för medlemskap.

    SvaraRadera
  14. @Emma

    "Men den obligatoriska asylrätten med alla rättigheter till överklaganden o.s.v. gör att gränsstaterna inte kan stoppa illegala invandrare på något annat sätt."

    Om det "sättet" innebär att man skjuter folk i ryggen när de simmar för sina liv så är det sättet långt mer oacceptabelt än att helt sonika gå igenom hela den långa processen med asylrätt som du beskriver.

    Det spelar ärligt talat inte någon roll vilka de övriga alternativen är när man inser att Frontex aktivt tar livet av obeväpnade civila för att de försöker passera en gräns.

    SvaraRadera
  15. @anonym: "Otroligt att folk som kommenterar detta är osäkra på om detta är sant."

    Jag personligen litar på HAX och därför tror jag på att det är sant, men jag vill gärna fördjupa mig i ämnet lite och bilda mig en egen uppfattning i frågan. När det gäller denna typ av nyheter är det dessutom lätt att det blir överdrifter både från den ena och den andra sidan.

    Det som inträffat är fullständigt rättsvidrigt, men jag föredrar att dra mina egna slutsatser...

    SvaraRadera
  16. Mer referenser:

    https://clandestinenglish.wordpress.com/2011/08/29/turkish-presh-frontex-kills-migrant-at-evros/

    http://www.sondakika.com/haber-frontex-timleri-turk-sinirina-ates-acti-2954543/

    SvaraRadera
  17. Om rika svin tvingats sluta tvinga fram IMF lån, spekulera i livsmedel och tjäna pengar på krig genom några ordentliga regleringar på plats så hade folk inte behövt fly ifrån sina hemländer.

    Problemet är att rika svin skriver reglerna. Och de blev rika genom krig och spekulation.

    SvaraRadera
  18. Och vissa är så jävla dumma så att de försvarar enprocentarna trots att de inte är en del av dem och genom att förvara eliten också attackerar sina egna intresse.

    SvaraRadera
  19. OK, Anonym @15:57

    Du har övertygat mig med dina kraftfulla argument. Låt oss ge enprocentarna vad de tål...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.