2011-11-10

När politik är som bäst...

"Behandlar de inte Socialdemokraterna med respekt kan de köra programmen utan oss."
Detta säger socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt, om Sveriges Television.

Så kanske en partiledare tänker. Men att säga det! Har karln tappat koncepten fullständigt?

Men det blir bättre. Läser man hela nyheten – då ser man att detta har Juholt sagt på ett socialdemokratiskt medlemsmöte. På vilket Sveriges Radio också råkade befinna sig. Där de bandade. Möjligen i hemlighet. Intrigen tätnar.

Och så själva sakfrågan – om vem som skall stå var i SVT:s politiska debatter. Så var skall Åkeson stå, om inte i mitten, då? (Vilket, när man står vända mot varandra ger uppställningen 4-1-3, med den lediga platsen på oppositionens sida.) Bredvid vänstern, fast på andra sidan..? Mellan Annie Lööf och Major Björklund?

Tv-programmet Idol förefaller rimligt, vid en jämförelse.

Apropå det – den där chatten i SvD... "Politik är ingen Idoltävling." Ehh.. Jo. Tyvärr. "Jag tror inte på något sätt att finsnskrisen hade slagit mindre hårt mot människor om Italien hade haft kvar sine valuta lire och grekland drachmer." Går människan på droger?

Men hur skadeglad jag fortfarande än är över Juholts Golgata-vandring – det här är inte bra. Sverige måste för fan ha en politisk opposition. Som inte leds av sverigedemokraterna.

SR | DN

35 kommentarer:

  1. Ser man politiskt anser jag inte att Mona Sahlin är dålig. Det hon saknade var auktoritet inom partiet.
    Hade hon haft Göran Perssons eller för den delen Margret Thatchers tyngd hade hon mycket möjligt kunna vinna 2010.

    SvaraRadera
  2. Video: fredliga "Occupy"-studenter vid UC Berkeley blir brutalt misshandlade av polisen. USA ÄR nu en fascistisk polisstat. Hur vore det om HAX istället för att attackera Occupy-rörelsen stod upp för rätten till fredliga protester och mot polisbrutalitet, även för meningsmotståndare med knasiga ideer.

    Från Huffington Post

    SvaraRadera
  3. Miljöpartiet borde ta rollen som oppositionsparti nummer ett. Dom har ju idéer! Det känns som att dom tappade luften lite grann när Maria klev tillbaka.

    (Nej jag skrev aldrig att det var bra idéer.)

    SvaraRadera
  4. Jag vet inte vad jag ska säga. Men din post innehåller inget av värde. Snälla sluta skriv sån här skit

    SvaraRadera
  5. Socialdemokreaturen är så uppfyllda av sig själva att de slutat tänka.

    SvaraRadera
  6. @Putte
    Att HAX kritiserar Occupy-rörelsen betyder väl inte att han anser att polisen gör rätt som slår demonstranter?

    /J

    SvaraRadera
  7. Putte läser bara det han vill ska bekräfta han syn på världen. OWS-hippisarna dödar varandra för att de inte vill delka med sig av sitt röka. Men mina pengar vill de gärna omfördela (knäppgökar). Sådana nyheter undslipper AFA- coh hippievänstern. De kidnappar sextonåringar i tältlägren och prostituerar dem också.

    1 - #OccupyOakland Shooting Eyewitness: ‘Argument Over A Bag Of Weed’

    2 - Fatal Shooting At #OccupyOakland

    Ytterligare trevliga händelser i samband med och i närheten av (heter alltid så när de inte vill kännas vid bakslagen) de av fackföreningar organiserade börsprotesterna kan ni läsa på de andra länkarna. Vem tror niu förser dessa puckon med mat? Var får de pengar ifrån för att köpa mat?

    Vad är det man kallar dom? Jo, nyttiga idioter som inte har grepp om koncepten om vad det är som orsakar en nations ekonomiska elände.

    Visste dom det skulle alla protester ske utanför Washington, Pennsylvania Ave. 1600 där det sitter en socialist.

    Men så här intelligent blir man väl av röka kan jag gissa.

    SvaraRadera
  8. Hetsa inte upp dig över att SR var på medlemsmöte. Dels kan journalister i SR vara med i det socialdemokratiska partiet, dels skulle det nog bli ännu större väsen om SR inte fick vara med på ett av Juholts partimöten om de ville.

    När det gäller partiledarnas placering så är det ju inte uppenbart att man måste placera dem fyra och fyra med en programledare i mitten. Man kan ställa alla åtta på i en halvbåge med ordningen lottad.

    SvaraRadera
  9. Sverige får inte en politisk opposition genom att socialdemokraterna accepterar att placeras i knät på fascieterna i vad som inte kan ses som något annat än "idioldramaturgi".

    Att högern jublar över dramaturgins förträfflighet OCH grinar över att sossarna vägrar spela med i skiten beror i det senare fallet på att man går miste om en möjlighet att dölja att fascisterna i allt väsentligt röstat MED högern sedan man kom in i riksdagen.

    SvaraRadera
  10. Visste dom det skulle alla protester ske utanför Washington, Pennsylvania Ave. 1600 där det sitter en socialist.
    ------------------------------------
    Ett påstående som bara förklaras av att det är gjort av en uttalad fascist.

    SvaraRadera
  11. Med din logik så tillhör jag ett gott sällskap, 99.99% som är fascister eftersom de inte hyllar socialisternas alla folkmord genom den moderna politiska historien.

    Fortsätt du att marknadsföra din monomani om att alla är fascister som inte är kommunister, socialliberaler, socialister eller vad fan du vill ha för nyans på ert samvete. Det blir samma effekt i alla fall som med OWS:arna, ni visar enbart vilka mentalt skruvade knäppgökar ni är och att ni inte begriper nånting annat än att tysta oliktänkare och döda dem när ni får makten.

    SvaraRadera
  12. Juholt lämnar i chatten inte raka svar på frågorna kring sitt fiffel. Han verkar inte särskilt ångerfull.

    Han säger att han tycker det är fel att fuska. Han säger att han inte fuskat utan varit övertygad om att han gjort rätt.

    Däremot får han ingen fråga om sitt eget omdöme.

    Folk börjar dessutom köpa bilden av att hans sambos lägenhet i Stockholm skulle vara Juholts.

    På hyresavierna står visserligen Juholts namn med. Men hur är det på själva hyreskontraktet, har han och sambon omförhandlat och skrivit att hyresavtal där Juholt står som hyresgäst?

    Något missvisande förmedlar journalister också bilden att Juholt får betalt för sin hela hyra. Det stämmer förvisso. Men utöver att Juholt får betalt för hela sin hyra, så har hans sambo fått betalt av riksdagen för hela sin del av hyran.

    Juholts pudlar är inte uppriktigt menade. De är falska.

    Tristan

    SvaraRadera
  13. Obamas Solyndra Silence

    Det är sånt här OWS-hippisarna borde protestera mot om de hade för avsikt att vinna folks respekt och förtroende.

    Tydligare än så här kan man inte peka på hur socialistpolitik fungerar.

    SvaraRadera
  14. Det man inte uttryckligen tar avstånd ifrån och gör avbön mot, det står det vem som helst fritt att använda emot dig. Jag vet inte att korsförhöraren micke gjort någon sådan avbön. Det enda han klarar av är att kasta skit i fläkten.

    En typisk hatare. Vi vet i vilka falanger såna dväljs.

    SvaraRadera
  15. Det man inte uttryckligen tar avstånd ifrån och gör avbön mot,
    --------------------------
    Du har tydligt och detaljerat tagit ställning FÖR fascismen i ALLA dess aspekter inklusive mördandet av ovärdiga som du påstod i var så omfattande så spara oss grinandet.

    SvaraRadera
  16. ..och att en sån som du tar Obama i försvar säger ju allt, dessutom. Du har ett osunt förhållande till makten var den än befinner sig eller var den än vill göra anspråk på att få makten.

    SvaraRadera
  17. Osunt var ordet.



    Var har jag hört det förut?

    SvaraRadera
  18. Att du inte kan läsa vet vi redan, du behöver inte skylta med det.

    Vilka fascister är det som orsakat denna flickas död?

    Sätter en peng på att du är svarslös, precis som med alla politiska moderna socialistiska folkmord.

    Din kompis Putte kanske kan svara på det?

    Angående klippet finns det andra videoklipp där det lämpar sig bättre att dra sarkastiska växlar på börsprotesterande vänstergökar runt om i världen...men jag säger då det, om detta är revolutionen från vänster så har vi i alla fall en sak att tacka den socialistiska välfärds- och nannystaten för och det är att rättighetsgenerationens snorungar curlats och gjorts beroende av omfördelningsmaffians välsignelser så till den grad att de blivit helt oförmögna att knåpa ihop en revolution med ett koherent budskap.

    SvaraRadera
  19. Ställer du dig upp och försvarar detta är du otroligt mycket dummare än jag nånsin vågat föreställa mig.

    Men det blir ju så när man inser att den vän man litat på i alla år också sviker en, vad har man kvar då? Ingenting. Då blir det enda naturliga att försvara maktens dumhet in absurdum eftersom det sman skulle göra det är att erkänna att man satsade på fel häst från första början när man var ung och kaxig och visste precis hur allt skulle vara och fungera.

    SvaraRadera
  20. Rättelse: eftersom du ju har svåret att läsa vill jag inte utsätta dig för mina skrivfel. Jag är inte helt omänsklig.

    Det skall stå: "...eftersom att erkänna att man satsade på fel häst..."

    SvaraRadera
  21. Fa-an, nu är vi där igen.

    ..."hur allt skulle vara och fungera aldrig skulle falla dig in ens på dödsbädden."

    SvaraRadera
  22. Du är fascist och du har uttryckt bokstavlig tillfredsställelse med alla aspekter av fascismen inklusive att den enligt dig var relativt mild mot judarna då man inte började leverera råmaterial till utrotningslägren förrän Hitler personligen krävde det .

    Det är utifrån det som man ska bedöma all inkonsekvent dynga du häver ur dig om frihet.

    SvaraRadera
  23. Vilka fascister är det som orsakat denna flickas död?

    ------------------------------------

    Enligt dig politiska religion så har hon allt ansvar själv.

    SvaraRadera
  24. e/LD: Nu har du druckit nog med kaffe.

    Micke: Glöm inte de gula pillren!

    SvaraRadera
  25. En kaffekick är det enda som kan få mig motiverad att ge micke en dansträning numera, å då blir det slir i kurvorna ibland. ;-)

    SvaraRadera
  26. Vad är det i dom gula pillren?

    SvaraRadera
  27. Jag antar att samma måttstock gäller för den inkoherenta intellektuella och djuplodande analys du gör av de flesta kommenterare här och din omvärld?

    Eller vill du ha en annan måttstock på ditt dravel?

    SvaraRadera
  28. När det gäller dig så räcker den utförliga skriftliga redogörelse du gjort på den här bloggen om din beundran för den italienska fascismen och du kan inte mena att du vill att jag ska posta den en gång till?

    SvaraRadera
  29. Micke, jag tror du får ta det lite lugnt med att spela fascistkortet, det blir liksom inget kvar att ta när dom riktiga svinen dyker upp.

    SvaraRadera
  30. Citat "liberalen"



    "Den ursprungliga Fascismen har enbart demoniserats av Kommunister och Socialister för att de verkligen åstadkom nåt för folket. Och för att Mussolini själv var Kommunist på blaskan Avanti en gång i tiden. Att lämna sanningsrörelsen gör man inte ostraffat.

    Fascismnen hade inga problem med judar i sina led som kommunisterna har. Poeter och diktare hyllas. Se D'Annunzio t.ex. Eller gör inte det förresten. :-)

    Fascismen har inte samma trackrecord på ljusår när som den "snälla" och frihetliga kommunism du hyllar vill ha det till.

    Fascismens historia är misstänksamt okänd bland gemene man. Vad kan det bero på, tro. Vilka har problemformuleringsinitiativet och har haft det i decennier? Jo, socialister och kommunister."

    SvaraRadera
  31. Hahahahaha...jag är minst sagt smickrad över din närmast fetischistiska paranoja kring att jag skulle vara fascist.

    Det bevisar bara att du är desperat, svarslös och förvirrad...och förblindad av irrationellt hat som man inte ens vågar gissa vad det bottnar i.

    Den tolkning du gör av min citerade text visar ytterligare på hur du din vana trogen (vanligvänstertaktik) lägger in betydelser där de inte finns.

    På vad sätt bekänner eller hyllar jag fascismen med det där? Motbevisa mig istället med fakta om du är karl nog?

    Men vad är det jag begär...vänsterns förhållande till fakta sitter ju ihop lika bra som magnetiska plus- och minuspoler.

    Bara det faktum att du aldrig, ens med minsta antydan, tagit avstånd från din medkännande och människoälskande religion socialismen på samma sätt som jag gör mot dina anklagelser mot mig om att jag är fascist visar bara hur djupt indoktrinerad du är i socialistretoriken och hattaktiken mot de som som hamnar i reran skottglugg.

    Till och med dina fiktiva vänner i detta kommentarsforum ber ju att du ska hejda dig.

    Byt namn till Don Quixote, vetja. Och jag hoppas verkligen ditt hat kanaliseras tillräckligt i detta forum och inte spiller ut i det övriga samhället. Jag tror det skulle få förödande konsekvenser.

    SvaraRadera
  32. Den tolkning du gör av min citerade text
    --------------------------
    Ditt inlägg ÄR INTE ETT CITAT.Det är jag som exakt citerar det svammel du själv kommit fram till om fascismen.


    ara det faktum att du aldrig, ens med minsta antydan, tagit avstånd från din medkännande och människoälskande religion socialismen på samma sätt som jag gör
    ----------------------
    Nej jag kan naturligtvis inte ta avstånd från socialism på samma sätt som någon som anser att fascismen är orättvist behandlad. Det ligger i sakens natur.

    SvaraRadera
  33. Mest roande är nog trots allt ditt grinande om andras hat.

    Det är där summan av allt du säger blir tydligast.

    SvaraRadera
  34. @e/LD

    "Visste dom det skulle alla protester ske utanför Washington, Pennsylvania Ave. 1600 där det sitter en socialist."

    Att kalla Obama för en socialist är inte bara ett billigt skamgrepp men dessutom ett radikalt missvisande sådant. Vad han och vilken annan amerikansk president i nutid är är antingen en realpolitiker eller en nickedocka styrd av de särintressen som hårdast bekostat hans kampanj.

    Precis som GWB, m.a.o. Bara att han framstår som aningen mer verklighetsförankrad.

    Att både han, GWB och Clinton sedan borde ha tagit skeden i vacker hand och låtit det uselt fungerande bankväsendet brinna ned när den släpphänta hanteringen visat sig ohållbar är en annan sak. Att de inte gjorde det är å andra sidan fullt förståeligt då de helst inte skulle vilja bli lynchade av en arg 290 miljoner stark mobb av plötsligt pensionsbefriade amerikaner på vita husets gräsmatta.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.