2012-02-28

EP just nu: 2,5 miljoner namn mot ACTA


Just nu överlämnar Avaaz.org 2,5 miljoner namnunderskrifter från sin namninsamling mot Acta – till Europaparlamentets petitionsutskott.


Det hela sker inför ett stort medieuppbåd.

Bilderna ovan är tagna av mig – och helt fria att använda för alla som så önskar.

Se även: Europaportalen

4 kommentarer:

  1. Lite knepigt att man "bara" fick ihop 2 miljoner underskrifter...

    SvaraRadera
  2. Vad är Europaparlamentets petititionsutskott för något? Vilka sitter där, och vad gör de? Vad händer med alla underskrifter nu?

    SvaraRadera
  3. "Lite knepigt att man "bara" fick ihop 2 miljoner underskrifter..."

    Jag skulle vara förvånad om inte de underskrifterna översteg samtliga hittills överlämnade petitionslistor med en faktor på tio.

    Vilket skulle vara intressant att få veta. Henrik, i hopp om att förekomma kommissionens ACTA-kramare i deras givna bortförklaring att det "bara" rör sig om två miljoner underskrifter, borde man inte passa på att lyfta hur många underskrifter en opposition BRUKAR kunna få?

    Det kanske slår hem bättre hos de parlamentariker som hoppas det är ett utvalt fåtal som bryr sig.

    SvaraRadera
  4. Det bästa jag har hört är "One Seat"-kampanjen som vill stoppa EP:s flyttcirkus mellan Bryssel och Strasbourg: Ca en miljon namn.

    Petitionsutskottet är det utskott som tar emot skrivelser och framställningar - och försöker räkna ut vad man skall göra med dem.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.