2005-06-23

Det är klart att Federley skall ta debatten!

Fredrick Federley, ordförande för centerns ungdomsförbund, CUF, kommer att ta en debatt med Sverigedemokraterna under politikerveckan i Visby. Det är utmärkt. Det är bara i en fri debatt man kan avslöja nationalisternas och rasisternas grumliga argument.

Andra försöker tiga ihjäl knäppskallarna. En del vill förbjuda dem. Många vill förbjuda dem att torgföra sina åsikter. Men det fungerar naturligtvis inte. Det resulterar bara i att folk kommer att ansluta sig till en åsikt som fredats från fri debatt, granskning och kritik. För nog är det lättare att sympatisera med Sverigedemokraterna om man inte vet vad de egentligen vill - och om man aldrig fått ta del av den kritik som riktas mot dem.

En av strutspolitikens vänner är Ardalan Shekarabi, ordförande för SSU. Han lever i tron att åsikter går att förbjuda. Men det är i längden en farlig linje. Och i grunden odemokratisk. Om vi skall visa de demokratiska, öppna och frihetliga idéernas överlägsenhet - då måste vi hålla fast vid dessa principer, även i kampen mot de onda.

Heléne Lööw är historiker och expert på högerextrema organisationer. Hon menar att Sverigedemokraternas framgångar i förra valet beror på att de etablerade partierna backat från debatten. Till DN säger hon "I och med att ingen tar diskussionen, uppstår en sorts vakuum. Deras påståenden finns kvar och de kan då säga att alla vet att det här är sant men att det etablerade samhället inte vågar säga som det är."

Heja Fredrick Federley! Ge mörkermännen rejält på huden!

Länkar: Federley och DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.