2005-07-29

All makt går ut över folket

Nu vill vänsterpartiet förbjuda reklam för snus.

Det är som vanligt: Aldrig är vänstern så på och så entusiastisk som när den hittar en möjlighet att ändra på medborgarna och deras beteende.

Man undrar stillsamt hur långt det här kan gå? Hur mycket kan förbjudas? Kommer de någonsin att bli nöjda? Eller kommer vi så småningom att leva i en madrasserad värld där alla vassa hörn är bortfilade, alla vattendrag har staket, promenadhjälmar är obligatoriska och störande fågelsång är förbjuden i närheten av bostäder?

Tro mig - den politiska paternalismen känner inga gränser.

7 kommentarer:

  1. Är det inte helt enkelt så att skiljelinjen i politken numer består i valet mellan att optimera samhället givet att dess medborgare är som de är, respektive att skapa en utopi som dessvärre kräver att man med våld eller magi tuktar befolkningen och upphäver eller ignorerar ett antal naturlagar?

    Det senare må vara en vackrare ambition, vilket antagligen förklarar dess popularitet. Tyvärr gör sig ju Verkligheten(tm) ständigt påminnd.

    Det är lite som att upphäva tyngdlagen genom att hoppa. Det funkar en stund, men graden av entusiasm och energi i försöket står till sist i direkt relation till den brutalitet med vilken Verkligheten(tm) krossar illusionerna.

    SvaraRadera
  2. det vill förbjuda allt för att på så sätt få kontroll över allt....
    stalin, pol pot, mao, castro och ohly är samma skit........

    SvaraRadera
  3. Tag nollvisionen i trafiken som exempel.
    150 till 170 av de döda (snart 50 % alltså)är sådana som satt bilen i ett brofundament eller en klippvägg. Med vilje och god fart! Några till kör av kajkanten och så vidare.
    Nollvisionen är alltså totalt verklighetsfrämmande. Verkligheten är ju politikens värsta fiende.
    "Vad vill folk göra? Aha då förbjuder vi det".

    SvaraRadera
  4. Det var Reagan som kärfullt förklarade hur många regeringar funkar:

    "Government's view of the economy could be summed up in a few short phrases: If it moves, tax it. If it keeps moving, regulate it. And if it stops moving, subsidise it."

    Undrar vilka tillägg man skulle behöva göra för att fånga den svenska versionen av 'Government'?

    Några förslag:

    If people like it, there room for higher taxes

    Then, if people still like it, the tax was too low

    If people shun taxes or taxed activities, coersion is required

    If people's desires are met in alternate ways, outlaw those!

    If peolpe stop spending their cash, condemn them ...

    ... no, outlaw inactivity!


    Kanske inte de mest fyndiga, men det var vad jag kom att tänka just nu.

    En annan 'Reagan' som jag gillar:

    "Government is like a baby. An alimentary canal with a big appetite at one end and no sense of responsibility at the other."

    SvaraRadera
  5. De där jävla nissarna är ju fan helt pantade!

    SvaraRadera
  6. Men tandemcykeln då! Kolla in Ohly. Han talar med brösttoner och är helt övertygad om att han är den ende som har rätt. Han har inte tvivlat på sig själv en en attosekund. Han behöver en sits som Stalin för att kunna fortsätta så. Han är den som kommer att lägga den svenska kommunismen i en allt för sent kommen men välförtjänt grav!

    SvaraRadera
  7. Herre Gud (mp) tycker att basindustrins planer på att köpa 8 Twh från Ryssland är ansvarslöshet. En energi"politik" som drivits fram av de verkligt ansvarslösa tokstollarna i mp ställer landet energimässigt på bar backe. Peter Eriksson kan köra upp sina drömda vindkraftverk i röven. En enkel energibalans visar att ett vindkraftverk oavsett storlek kostar mer energi att uppföra än det producerar under hela sin tekniska livstid. Vem fan röstar på dessa muppar. Och överlöparna från (vp) flyr till (mp). När kommer grabbarna med tvångströjorna?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.