2005-07-18

Nattvandring

På väg hem från krogen mitt i naten hittade jag dem... Killarna som från och med i natt börjar bygga om Skatteskrapan i Stockholm till studentbostäder - till ett sensationellt högt kvadratmeterpris - på skattebetalarnas bekostnad.

7 kommentarer:

  1. Arbetarpartiet bygger bostäder till rika studenter.

    SvaraRadera
  2. Nej nej SAP rånar skattebetalarna. Skatteskrapan var utsliten - allt kass rörledningar elledningar fasader tak allt. COOP behövde pengar alltså köpte man den gamla ruttna charkfabriken på Magnus Ladulåsgatan. För miljarder byggde man åt skatteförvaltninen ett lyxhus inne i det gamla. Vasakronan fick för en mellanskillnad på 100mille tredje hötorgshuset och staden (Billström naturligtvis) fick rivningsobjektet skatteskrapan. Hötorgshuset är i prima skick och fullt med verksamheter som betalar Stockholms högsta kontorshyror. Lysande affärer för rörelsen och brakförlust för skattebetalarna!!!!

    SvaraRadera
  3. köpte man av COOP den gamla rivningsfärdiga charkfabriken (Goman)

    Finns det någon som vet hur mycket PEAB fick för den ytterst dyra bit för bit ombyggnaden? Vad betalade Vasakronan för den mögliga korvfabriken??

    600 bostadsrättslägenheter skulle kosta en bråkdel av vad barskrapeombyggnaden kommer att kosta. Killen på stadsbyggnadskontoret som påvisade att det här var Ebberödsbank blev först belagd med yttrandeförbud och sedan degraderad.

    SvaraRadera
  4. Som fotsättning på #1

    Hyran för en studentbostad på 25 kvadratmeter i Skatteskrapan måste bli cirka 5 000 kr i månaden om kostnaderna för ombyggnaden ska täckas. Denna hyra skall sättas i relation till att en student normalt har cirka 6 500 kronor i månaden att leva på.

    När en fastighetsägare ska avgöra om inkomsten för en eventuell lgh räcker till för hyrestagaren så räknar man ungefär så här: månadshyra ggr 12 ggr 3 år. Alltså 5000*12*3=180,000. Alltså bygger Arbetarpartiet bostäder för rika studenter.

    SvaraRadera
  5. Pengarna som man snor skattebetalarna på kommer ju förr eller senare tillbaka..typ..2020

    SvaraRadera
  6. Hurdå kommer tillbaka? När får vi tillbaka de miljarder som Arafat, Mugabe och renessansmänniskan Castro mottagit?

    SvaraRadera
  7. Anonym och Alexander, de pengar som sossarna har förslösat är borta för alltid.

    Ha det alldeles klart för er! Det är innan man har gjort misstagen som de går att reparera. När de väl sjösats är de oerhört mycket dyrare att hejda, och de resurser som har själpts överbord är borta för alltid. Troligen har de dessutom gjort skada på de sunda sammhälleliga funktionerna vilket innebär ytterligare kostnader. De senare går dock att laga, nämligen genom att man långsiktigt gör kloka belsut, avstår från dåliga, hejdar misstagene snarast och hoppas på sunda principer återigen styr människors handlande.

    Men som sagt, allt detta förutsätter att den pågående dårskapen bromsas och sen stoppas.

    Ingen direkt ljusning i sikte för tillfället ... är min bedömning!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.